2024/04/26
۱۴۰۳ جمعه ۷ ارديبهشت
آیا آب‌های ویتامینه مفید و بدون ضرر هستند

آیا آب‌های ویتامینه مفید و بدون ضرر هستند

کالری‌هایی که از نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر می‌‌آیند، می‌تواند منجر به افزایش وزن شده و خطر چاقی و بیماری‌های مرتبط را افزایش دهد.

دوات آنلاین-آب‌های ویتامینه در بسته‌بندی‌های مختلف مدت‌هاست که تحت عنوان محصولات سالم به بازار عرضه می‌شوند و طرفداران زیادی را هم به سوی خود کشانده‌اند.این نوشیدنی‌ها که اغلب با مقادیر زیادی شکر همراه هستند و در صورت مصرف بیش از حد می‌توانند آسیب‌های جدی برای سلامت داشته باشند.تمام ادعاها بر این است كه آب‌های ویتامینه حاوى رنگ‌ها و طعم‌دهنده‌هاى طبیعی است، اما شما باید بنا به‌دلایل ثابت شده، از مصرف آنها اجتناب کنید:

 

چاق کننده

در طول زمان کالری‌هایی که از نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر می‌‌آیند، می‌تواند منجر به افزایش وزن شده و خطر چاقی و بیماری‌های مرتبط را افزایش دهد. مصرف نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر، مهم‌ترین عامل خطر چاقی در سرتاسر جهان است.

 

دارای فروکتوز زیاد

یك بطرى آب ویتامینه، حاوى حدود ١٢٠ كالرى و ٣٢ گرم شكر است. در واقع یك بطرى آب ویتامینه ممكن است به همان اندازه یك بطرى كوكا كولاى معمولى حاوى فروكتوز باشد. بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند که فروکتوز اصلی‌ترین ترکیب مضر ناشی از افزودن قند است، نه گلوکز.

 

مضر بودن مکمل ویتامین‌ها

ویتامین‌‌ها، مواد طبیعى و آنتى‌اكسیدان‌ها، به‌عنوان بخشى از یك رژیم غذایى سالم و واقعى مبتنى بر رژیم غذایى، كاملا ضرورى هستند. آنها ممكن است سلامتى را بهبود بخشند و به جلوگیرى از طیفى از بیمارى‌‌ها مانند بیمارى‌هاى قلبى و سرطان، كمك كنند. اما، مصرف مكمل‌‌هاى ویتامین و آنتى‌اكسیدان، با همان مزایاى سلامتى ارتباطى ندارد.مصرف مكمل‌هاى برخى آنتى‌اكسیدان‌ها و ویتامین‌ها مثل ویتامین‌هاى A و‌ E در واقع با افزایش خطر مرگ زودرس در برخى مطالعات همراه است.

 

فاقد مواد مغذی

تمام انواع آب ویتامینه، حاوى ویتامین‌‌هاى گروه B و ویتامین C هستند.همچنین برخى انواع آنها حاوى میزان جزئى ویتامین A وE و مواد طبیعى پتاسیم، منیزیم، منگنز، روى و كروم هم هستند.ویتامین‌هاى B وC ویتامین‌هاى محلول در آب هستند، كه تقریبا هرگز رژیم غذایى معمول فرد، فاقد آنها نیست.مصرف مقادیر اضافى از این ویتامین‌‌ها، هیچ ‌گونه مزیتی برای سلامتی ندارد.آنها ذخیره نمى‌‌شوند، اما به‌سادگى از طریق ادرار از بدن دفع مى‌‌گردند.

 

افزایش ابتلا به بیماری‌ها

تقریبا تمام کارشناسان بهداشتی با این موافقند که افزودن شکر، نقش کلیدی در همه‌گیری چاقی و بیماری‌های مزمن دارد.از همین‌رو، توصیه می‌شود که دریافت افزودنی شکر را پایین‌تر از 10 درصد کل کالری‌‌ها نگه داریم. افزودن شکر می‌تواند ارتباط قوی با دیابت نوع٢، پوسیدگی دندان، بیماری‌های قلبی، سندرم متابولیک و حتی سرطان داشته باشد. این مساله به‌طور عمده متوجه فروکتوز می‌شود که فقط می‌تواند در مقدار قابل توجه در کبد متابولیزه شود.مصرف اضافی فروکتوز، ممکن است منجر به میزان بالای کلسترول و تری‌گلیسیرید در خون، افزایش فشارخون، افزایش مقاومت به انسولین، پرشدن دور اندام‌‌ها با چربی و افزایش خطر بیماری‌های کبد چرب شود. البته فروکتوز دریافت‌شده از میوه‌ها، مشمول این قانون نمی‌شود.

 

منبع: آرمان

12jav.net

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.