نقدی بر فیلم شین؛ آیا واقعا ترسناک است
فیلم شین در ژانر وحشت ساخته شده اما چه نقاط ضعفی دارد و قوت های این فیلم در کجاست؟
دوات آنلاین -فیلم شین اثری به کارگردانی میثم کزازی و تهیهکنندگی شهاب حسینی است که در ژانر وحشت ساخته شده است. این فیلم که در سال 97 تولید شد و اکران آن با تاخیر همراه بود. نقدی بر این فیلم را بخوانید.
قصه خانوادگی فیلم شین
حراسان نوشت: فیلم شین ماجرای زنی را روایت میکند که سالها پیش همسرش را از دست داده و به خواست پدر بیمارش به ایران بازگشته اما پس از شکایت پدر همسرش برای در اختیار گرفتن حضانت فرزند خردسالش، به خانهای متروکه متواری میشود. در آن خانه، با رازهایی سربهمهر از گذشته روبهرو میشود که ماجراهایی را برای او رقم میزند.
فیلم شین اثری بین ژانری است که بعضی از مؤلفههای ژانر وحشت را دارد و از مایههای معمایی و حتی خانوادگی نیز بهره میبرد. با این حال، استفاده بهجا و درست کزازی از بعضی کلیشههای ژانر وحشت، از «شین» اثری قابل قبول ساخته است و شاید اگر فیلم ساز روی قواعد ژانر اصرار میکرد، اثر بهتری از آب درمیآمد.
بررسی بازی ها در فیلم شین
میثم کزازی فیلم ساز جوان برای نخستین فیلم بلند سینمایی خود که اثر پربازیگری به شمار میآید، از غزال نظر برای نقش اصلی و از حضور چهرههایی مانند جمشید هاشمپور، شهاب حسینی، محمود پاکنیت، هوشنگ توکلی و علی شادمان استفاده کرده است. آتش تقیپور، حسین عابدینی، افسانه ناصری، محمود بصیری، سیامک اطلسی و فخرالدین صدیقشریف دیگر چهرههای گروه بازیگران این فیلم را تشکیل میدهند که در نقشهایی مکمل حضور دارند.
نکته جالب حضور چهرههایی است که سالهاست در آثار سینمایی و حتی گاه تلویزیونی جلوی دوربین نرفتهاند اما اغلب آنها نقشآفرینیهای بهاندازهای دارند و کسی از نقش خود بیرون نمیزند. با این حال، در حالی که نقش اصلی ظرفیت خوبی برای درخشش در اختیار غزال نظر میگذارد اما حضور او معمولی است و اثری از درخشش در آن نیست.
تشابه با فیلم آن شب
فیلم شین شباهتهای جالب توجهی به فیلم «آن شب» دارد که از قضا در همان جشنواره سال 97 فیلم فجر با حضور شهاب حسینی به عنوان بازیگر و تهیهکننده، رونمایی شد. اغلب قصه هردو فیلم در یک مکان میگذرد و مضمون هردو فیلم، چالشی اخلاقی و به شکل دقیقتر، یک ظلم رخداده در گذشته افراد است که رد پای آن تا زمان حال میرسد و پیچ اصلی قصه را رقم میزند. حضور شهاب حسینی نیز به شباهتهای مضمونی و حالوهوای دو فیلم افزوده؛ اگرچه نقش او در این دو فیلم، نسبتی با یکدیگر ندارد. تفاوت مهم دو فیلم، آن است که «آن شب» مایههای ترسناک بسیار بیشتری دارد و عملاً فیلمی ژنریک است اما «شین» کاملا اینگونه نیست.
کارگردانی خوب شین
فیلم اگرچه با سکانسی کوبنده آغاز میشود اما در نیمه نخست، ریتم مناسبی ندارد و تلاش فیلم نامهنویس برای معرفی شخصیتها در موقعیتهایی که بعضی در پیشبرد قصه نقش خاصی ندارند، گاه برای مخاطب خستهکننده میشود. از طرفی منطق داستانی فیلم میتوانست قویتر باشد و از سوی دیگر، درام فیلم نیز قوت چندانی ندارد اما اجرای مناسب کارگردان که به شکل واضحی از فیلم نامه آن جلوتر است، باعث شده در نهایت نخستین فیلم میثم کزازی اثری دیدنی و جذاب برای مخاطب به شمار آید که به یک بار تماشا میارزد.
12jav.net