دشت لار کجا است و چگونه باید برویم
قبل از اینکه به دشت لار بروید نشانی آن را بخوانید و کمی با ویژگیهای این منطقه و دیدنیهای آن آشنا شوید.
دوات آنلاین-دشت لار یکی از بهترین گزینهها برای سفر یک روزه در اطراف تهران است به ویژه در فصل بهار که شقایقهای وحشی دشت را میپوشانند و منظرهای زیبا را به وجود میآورند.
آدرس و نحوه رفتن به دشت لار
ایرنا نوشت: در شرقیترین قسمتهای شمیرانات جایی میان تهران و مازندران، دشتی بیکران از شقایقهای سرخ در منطقه دماوند وجود دارد. در فاصله ۳۶ کیلومتری از شهر دماوند، با کمتر از ۲ ساعت رانندگی از مرکز تهران، میتوان به پارک ملی لار یا دشت لار رسید.
نام لار را بیشتر همراه با سد لار شنیدهایم اما این دشت زیباییهای خاصی دارد که چشم هر بینندهای به خود خیره میکند. دشت لار از شمال به کوههای شهرستان نور مازندران از شرق و شمال شرق به کوه دماوند، از جنوب شرق به ایرا، شهرستان دماوند و پلور مازندران از جنوب به افجه و امامه و لواسان بزرگ و از غرب به خاتون بارگاه و گرمابدر کشیده شدهاست. سال ۵۴ بود که این منطقه حدود ۷۳ هزار هکتاری به نام پارک ملی لار ثبت شد و در لیست مناطق حفاظت شده قرار گرفت.
برای رسیدن به پارک ملی لار یا همان دشت لار، از سه طریق میتوانید راهی شوید. نخست میتوانید از منطقه لواسان بزرگ با عبور از روستای ایرا از مسیر جاجرود یا رودهن به دشت برسید. همچنین میتوانید از جاده هراز به روستای پلور رفته و در ادامه به پارک ملی وارد شوید.
بیشتر بخوانید: طالقان چه جاهای دیدنی دارد
راه دیگر آن است که از طریق روستای گرمابدر شهرستان شمیرانات در نزدیکی فشم از در غربی پارک ملی لار به داخل بروید. البته این مسیر بیشتر مورد استفاده دامداران بومی و عشایر است و عبور از این مسیر نیاز به اخذ مجوز از پاسگاه شکاربانی گرمابدر دارد.
تاریخچه دشت لار
از کتب و اسناد تاریخی این چنین بر میآید که لار به دلیل طبیعت زیبایش، از تفرجگاهها و مناطق باب میل درباریان و بزرگان بوده است. لار در ادوار تاریخی جزئی از ناحیه تاریخی قصران از توابع تبرستان به حساب میآمده و مکرر از آن با نام لار قصران یاد شدهاست.
دیدنیهای دشت لار
دشت لار متشکل از چندین کوه است که از معروفترین آن میتوان کوه دماوند را نام برد. کوههای دیو آسیاب، یخ کمر، گل زرد، پهنک، زرشکی، کمردشت، نمک کوسر، سیاه چال، آرو برارو، اسب کلک، کافر راه و کبود، همگی در مجموعه کوههای لار قرار میگیرند. بسیاری از این کوهها از دل خود، رودهایی را جاری میکنند که بر بستر دشت میگسترد.
بیشتر بخوانید: چگونه به پارک جنگلی تلو برویم
از معروفترین آنها رود لار است که سد لار معروف بر روی آن ساخته شده است و بعد از انتقال بخشی از آب آن به تهران، باقی در پلور به هراز میپیوندد. اگرچه این سد جزو پارک ملی لار محسوب نمیشود و در محدوده استان مازندران قرار دارد. این سد در سال ۱۳۶۱ با هدف تأمین آب کشاورزی و آب شرب تهران و همچنین تولید انرژی برق به بهرهبرداری رسید.
لار؛ دشت شقایق
دشت لار به گلهای شقایقش معروف است اما زنبق وحشی و مرغک و گل زرد نیز از گلهایی هستند که دشت لار را در بهار رنگارنگ کرده و زیبایی آن دو چندان میکنند.
بیشتر بخوانید: چرا و چگونه به تنگه واشی سفر کنیم؟
این دشت پهنهای گسترده از گیاهان خوراکی و دارویی است. هر سال در فصل بهار، دشت لار دوستداران گیاهان دارویی و سبزیهای کوهی را فرامیخواند تا از این منبع بیپایان بهرهببرند. فصل رشد گیاهان و سبزیها که میرسد تا دلتان بخواهد میتوانید در دشت، گون، خرگوشک، آویشن، شنگ، قارچ وحشی، کاسنی، گلپر، شیرین بیان، چای کوهی، بارهنگ، والک و بسیاری دیگر بیابید.
لذت دیدن این طبیعت زیبا زمانی دوچندان میشود که بدانیم مامن و زیستگاه گونههای جانوری خاص از جمله افعی البرزی و دماوندی، خرس قهوهای، پلنگ، گرگ، آهو، لاکپشت، واشه، شهباز و عقاب است. البته در کنار همه این جانوران، دشت لار به خانه ماهی قزل آلای خال قرمز ماهی بومی کشور کانادا نیز بدل شده است چرا که این گونه در دوران پهلوی جهت تکثیر به این دشت منتقل شد.
12jav.net