گفتوگو با مجتبی جباری داور و مربی برنامه ستاره ساز : بهترینها را به اروپا میفرستیم
با توجه به اینكه بار اولی است كه این استعدادیابی در حوزه فوتبال اتفاق میافتد، شاهد یكسری بیتجربگیها هستیم كه با نقاط ضعف و قوت همراه است و باید طی زمان این نقاط ضعف را برطرف و نقاط قوت را تقویت كنیم.
دوات آنلاین-15سال قبل بود كه طرفداران استقلال جوانی تركهای و سفیدرو را به عنوان همه كار خط میانی تیمشان شناختند. جوانی كه شاید فیزیك قابل قبولی برای جنگندگیهای وسط زمین نداشت، اما ذهن زیبایش كاری میكرد كه قدرت بدنیاش دغدغه كسی نباشد و همه او را با لقب زیدان آسیا بشناسند. آن جوان مجتبی جباری بود و خیلی زود توانست دل هواداران استقلال وتیم ملی را ببرد. جباری سال 93 از بازیهای ملی و سال96 از فوتبال خداحافظی كرد. او همواره در مصاحبههایش از دغدغه تربیت نسل جدید فوتبالسیتها و یك آكادمی خوب حرف میزد و حالا این شرایط برایش فراهم شده تا به عنوان داور و مربی در برنامه ستاره ساز شركت كند.
- داوری برنامه ستاره ساز چطور پیش میرود؟
نقش من در این برنامه فقط داوری نیست و ما زمانهایی را به رفتن به شهرستانها برای انتخاب یك سری از افراد با استعداد در گوشه و كنار كشور اختصاص میدهیم. ساخت این برنامه فرصت خوبی برای دیده شدن جوانان با انگیزه و با استعداد بود. همچنین ما در طول برنامه نیز با كسانی كه انتخاب كرده و در تیم ما هستند تمرین میكنیم و رقابت وجود دارد. در برنامه ستاره ساز برای ما مهم استعداد بازیكنان است و چیدمان ما در كیفیت بازی آنها در ادامه تاثیر گذار خواهد بود.
- معیارهایتان برای رد یا انتخاب یك استعداد چیست؟
با توجه به اینكه بار اولی است كه این استعدادیابی در حوزه فوتبال اتفاق میافتد، شاهد یكسری بیتجربگیها هستیم كه با نقاط ضعف و قوت همراه است و باید طی زمان این نقاط ضعف را برطرف و نقاط قوت را تقویت كنیم. هر آنكه در رنج سنی اعلام شده از نظر ما توانایی یك فوتبالیست خوب شدن را دارد انتخاب میكنیم .چون این افراد در فضای محدودی فعالیت میكنند باید توانایی تكنیكی و فنی لازم را هم دارا باشند.
- بهتازگی شاهد برنامههای مختلف استعدادیابی در شبكههای مختلف رسانه ملی هستیم، به نظر شما این برنامهها چه نقشی در دیدهشدن استعداد افرادی كه تاكنون جایی برای دیدهشدن نداشتند، دارد؟
استقبال از برنامه ستاره ساز تاكنون بسیار خوب بوده و تیم تولید برنامه برای فراهم كردن شرایط مساعد بسیار تلاش كردند و فكر میكنم بچههایی كه ما انتخاب میكنیم، مردم طی برنامه با آنها آشنا میشوند و انگیزهای برای ادامه مسیر برای بازیكنان حاضر در برنامه و كسانی كه مخاطب این برنامه هستند و به فوتبال علاقه دارند میشود تا برای كشف استعداد خود قدمی بردارند.
- پس از انتخاب این افراد به عنوان استعداد، چه برنامهریزی برای روند پیشرفت آنها در ادامه دارید؟
قرار است سه تا از بازیكنان به یكی از بهترین آكادمیهای معروف اروپا معرفی شوند كه این فرصت بسیار خوبی است. نمیدانم در ادامه چه خواهد شد و این استعدادها در حد یك برنامه تلویزیونی باقی میماند یا برنامهای برای تشكیل آكادمی دارند كه بچهها را در آن حفظ كنند، اما میدانم كه اگر در نهایت آكادمی هم نباشد چنین برنامههایی باعث ایجاد انگیزه در بازیكنان و دوستداران فوتبال میشود تا با مربیان و بازیكنان با سابقه فوتبال كار كنند و تجربهای برای آنها باشد و در نهایت امیدوارم شرایطی فراهم شود تا با ایجاد یك آكادمی بتوانیم این بازیكنان را حفظ كنیم.
- با توجه به اینكه شما یكی از بازیكنان با سابقه فوتبال هستید، فكر میكنید چه میزان استعداد كشف نشده در كشورمان داریم كه تاكنون دیده نشدهاند؟
بینهایت افرادی داریم كه در فوتبال حرفی برای گفتن دارند كه پیدا كردن آنها كار سختی نیست، بلكه نگهداری آنها مهم است و باید شرایط و زیرساختهایی فراهم شود تا این افراد بتوانند استعدادهای خود را بروز دهند.
- دلیل عدم نگهداری و تباه شدن این استعدادها چیست؟ دلالها یا...
هرجایی كه پول وارد میشود به همراه خود فساد را هم وارد میكند، اینكه آكادمی تشكیل شود و صفر تا صد بازیكن را در اختیار بگیرد این فرصت را از دلالان میگیرد تا بتوانند سنگاندازی كنند. دلال زمانی میتواند از آب گلآلود ماهی بگیرد كه یك بازیكن بدون تیم باشد و او این فرصت را پیدا میكند تا بازیكن را بهراحتی جابهجا كند. در این امر ما نیاز به یك سازماندهی خوب داریم كه عجیب و غریب هم نیست و آن تشكیل یك آكادمی است و در همه كشورها هم وجود دارد كه هدف آن پیشرفت بازیكن است كه متاسفانه در كشور ما آنطور كه باید این آكادمیها وجود ندارد.
منبع: جام جم
12jav.net