2024/10/14
۱۴۰۳ دوشنبه ۲۳ مهر
پیشنهادات ما
دارو را با چه نوشیدنی بخوریم که اثرش از بین نرود

دارو را با چه نوشیدنی بخوریم که اثرش از بین نرود

خوردن قرص با برخی نوشیدنی ها حتی می تواند خطرناک باشد پس توصیه های پزشکی این مطلب را بجدی بگیرید.

دوات آنلاین -شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که دارو را با چه نوشیدنی بخورید بهتر است و کدام نوشیدنی ها ضرر دارد و خطرناک است.

آب بهترین نوشیدنی برای خوردن دارو

خوردن دارو با آب

طلعت قانع دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی دارو‌ها و سموم و مدیر مرکز پاسخگویی سامانه ۱۴۹۰ سازمان غذا و دارو در این باره توصیه کرده است: بهترین نوشیدنی برای مصرف قرص‌ها آب معمولی است، مصرف دارو‌ها با مایعاتی به جز آب در مواردی که بدون تجویز پزشک یا توصیه داروساز انجام شود، می‌تواند در روند جذب دارو در بدن تاثیر گذاشته و ممکن است تاثیر قرص‌ها را از بین ببرد.

دارو را با آبمیوه نخورید

آیا خوردن قرص با آبمیوه درست است

وی با تاکید بر اینکه بیماران از مصرف دارو‌ها با نوشیدنی های دارای pH متفاوت از آب اجتناب کنند، ادامه داد: نوشیدنی‌های آب میوه خاصیت درمانی دارو را تحت تاثیر قرار می‌دهند. در موارد زیادی افراد به غلط آهن را با آب مرکباتی مانند آب پرتقال مصرف می‌کنند، اما به دلیل آنکه این نوشیدنی حاوی اگزالات است، بر روی جذب آهن اثر منفی گذاشته و از خاصیت دارویی قرص می‌کاهد.

 

آب گریپ فروت: آب گریپ فروت بر روی ۵٠ نوع داروی مختلف، اثر منفی میگذارد (از جمله داروھای استاتین). با توجه به اینکه اثر این آب این میوه مرکباتی بیش از ٢۴ ساعت در بدن باقی میماند، تغییر زمان مصرف دارو نمیتواند مشکل را برطرف کند و فرد باید صبر کند تا بیش از ٢۴ ساعت از زمان مصرف آب گریپ فروت بگذرد و بعد دارو را مصرف کند و یا اینکه باید از نوشیدن آب گریپ فروت خودداری نماید.

 

آب انار: در آب انار آنزیمی وجود دارد که باعث شکسته شدن بسیاری از داروھای ضد فشار خون میشود.

 

اثر خوردن دارو با چای

دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی دارو‌ها و سموم سازمان غذا و دارو یادآور شد: از مصرف دارو‌ها با چای به شدت باید اجتناب کرد، زیرا این نوشیدنی حاوی کافئین بوده و به عنوان یکی از بدترین نوشیدنی‌ها برای مصرف دارو شناخته می‌شود چرا که کافئین موجود در چای موجب تخریب دارو شده و به همین دلیل هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

 

کافئین (قھوه، چای سبز و نوشیدنی ھای انرژی زا): مصرف کافئین ھمراه با داروھای محرک، میتواند تھدید جدی برای سلامتی محسوب شود. مثلا، اگر از داروی افدرین و آسم استفاده شود و ھمزمان نوشیدنی حاوی کافئین مصرف شود، برای سلامتی فرد خطرناک است.

 

چای سبز: چای سبز و نیز سایر خوراکیھای حاوی «ویتامین کا» مثل بروکلی و کلم پیچ را نباید با داروھای رقیق کننده خون مثل کومارین یا وارفارین مصرف کرد چون اثردهی آنها به شدت کاهش مییابد.

خوردن قرص با شیر صحیح نیست

آیا قرص را با شیر بخوریم

قانع با اشاره به مصرف آنتی بیوتیک‌ها با شیر اشاره کرد و افزود: بسیاری از افرادی که مشکلات گوارشی و معده دارند، آنتی بیوتیک‌ها را با شیر مصرف می‌کنند تا دچار مشکل معده درد نشوند، اما این کار ممکن است بر روند جذب و خاصیت دارویی قرص تاثیر منفی داشته باشد و این اقدام اساسا اشتباه است؛ به همین دلیل ما توصیه می‌کنیم این افراد دارو را با معده خالی به هیچ وجه مصرف نکرده و همراه با غذا آن را مصرف کنند.

 

دوغ: دوغ هم اثراتی مشابه شیر داشته، بنابراین استفاده از آن هم توصیه نمی‌‏شود. این نوشیدنی نیز حاوی کلسیم است که برخی داروها با اتصال به آن از جذب کلسیم جلوگیری میکند؛ پس به‌ طور کلی آب گزینه بهتری نسبت به سایر نوشیدنی ‌هاست.

 

منابع: باشگاه خبرنگاران- ایرنا

12jav.net

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.