2024/04/18
۱۴۰۳ پنج شنبه ۳۰ فروردين
برای پس انداز کردن پول هایمان چه کار کنیم

برای پس انداز کردن پول هایمان چه کار کنیم

8 راهکار بسیار موثر در این مطلب معرفی شده است که به شما کمک می کند پول هایتان را پس انداز کنید.

دوات آنلاین -پس انداز کردن آن هم در این شرایط اقتصادی کار بسیار سختی است البته غیرممکن نیست. با کمی برنامه ریزی می توانید پول هایتان را جمع کنید تا آن را برای هدفی در آینده استفاده کنید اما شیوه پس انداز کردن چگونه است و چه باید کرد؟

 

ثبت هزینه ها قدم اول برای پس انداز کردن

فارس نوشت: اولین قدم برای شروع پس‌انداز کردن این است که هزینه‌های خود را ثبت کنید. شما باید هرچیزی را که خرج می‌کنید بنویسید. از قهوه‌ای که ممکن است روزانه مصرف کنید. تا کرایه تاکسی و یا خیلی از هزینه‌هایی که ممکن است به چشم‌تان نیاید. اگر به صورت کامل از کارت بانکی استفاده می‌کنید.

 

این روزها تمام بانک‌ها ریز به ریز جزئیات خرج شما را در نرم افزارها و اینترنت بانکشان ثبت می‌کنند و از این طریق می‌توانید میزان هزینه ماهانه خود را پیدا کنید. نرم افزارهای متعددی هم وجود دارند که امکان ثبت هزینه‌ها و سپس جمع زدن و محاسبه آن را به شما می‌دهند و می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. نوشتن در تلفن همراه این مزیت را دارد که همیشه این همراه شماست و مثل نسخه‌های کاغذی گم نخواهد شد.

 

در آخر ماه حساب و کتاب کنید که چقدر هزینه خورد و خوراک، پوشاک، کرایه راه، تعمیرات و شارژ و هزینه‌های جاری داده‌اید.

چگونه پول هایمان را پس انداز کنیم

ضرورت تعیین بودجه ماهانه

حالا که هزینه‌های هر بخش خود را مشخص کردید وقت آن‌ است که باتوجه به درآمد ماهانه‌ای که دارید. برای هر بخش بودجه تعیین کنید. مثلا در این ماه چه میزان هزینه‌ای برای کرایه اختصاص دهید. برای خوراک و پوشاک چطور؟ بودجه هزینه‌های جاری را هم مشخص کنید.

 

می‌توانید برخی از ماه‌ها بودجه برخی را کاهش و برخی را افزایش بدهید. مثلا در یک ماه بودجه تفریح را افزایش بدهید و به جایش پوشاک را کاهش بدهید. هرماه با توجه به اتفاقاتی که پیش رو دارید بودجه نویسی را انجام دهید. به فکر هزینه‌های غیرمترقبه مثل تعمیرات هم باشید.

 

در زمان اختصاص بودجه گروه پس‌انداز هم قرار دهید. به طور مثال 10 تا 15 درصد درآمد این ماه مستقیم به حساب پس‌اندازتان برود.

 

چگونه هزینه ها را کم کنم

اگر هزینه‌های ماهانه شما به قدری زیاد است که نمی‌توانید به اندازه دلخواهتان پس‌انداز کنید، زمان آن رسیده‌است که هزینه‌هایتان را کاهش دهید. بنابراین دوباره هزینه‌هایتان را مرور کنید و غیرضروری‌ها را بین آن‌ها شناسایی کنید. همچنین به دنبال روش‌هایی بگردید که می‌توانند هزینه‌هایتان را تا حدی کاهش دهند. در اینجا چند مورد را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

 

اشتراکات ماهانه و عضویت‌هایی که به صورت ماهانه هستند که یا به صورت خودکار تمدید می‌شوند و یا فقط از روی عادت آن‌ها را تمدید می‌کنید را لغو کنید. مثل اشتراک VODها در تلویزیون‌های هوشمند. اگر هم از طرح اینترنتی استفاده می‌کنید که گرانقیمت است و معمولا مقدار زیادی از حجم آن هرماه اضافه می‌ماند طرحی با قیمت مناسبتر انتخاب کنید.

 

متعهد شوید که هرماه مقدار کمتری غذای بیرون بخورید و یا اصلا این وعده را حذف کنید و از منزل غذا تهیه کنید. در صورت اضطرار هم از جاهای ارزان قیمت‌تر تهیه کنید. پیدا کردن جاهای ارزان‌قیمت و کیفیت مناسب نیازمند جستجوی بیشتر است پس در این باره تحقیق کنید.

 

هر وقت دلتان یک خرید غیرضروری خاص می‌خواهد. مثلا یک روسری در ویترین مغازه‌ای حسابی دلتان را برده‌است و یا وسوسه شده‌اید یک کفش خاص را بخرید. عجله نکنید و چندروزی به خودتان فرصت بدهید و این کار را انجام ندهید خواهید دید که میلتان فروکش خواهد کرد و حتی از خودتان ممنون هستید که چنین خریدی انجام ندادید.

 

ممکن است مسیر روزانه‌ای که انتخاب کنید راه‌های ارزانتری هم برای طی‌کردنش وجود داشته باشد. مثلا اگر به جای تاکسی از مترو استفاده کنید و یا تاکسی‌های خطی را جایگزین تاکسی‌های اینترنتی کنید.

 

هدف تان از پس انداز کردن چیست

یکی از بهترین راه‌های پس‌انداز، تعیین هدف است. وقتی شما هدفتان را از پس‌انداز بدانید با لذت بیشتری برایش پول پس‌انداز می‌کنید. با فکر کردن به آنچه هدف پس اندازتان است پول جمع کنید. شاید شما قصد دارید تا چندماه بعد ازدواج کنید. شاید می‌خواهید برخی لوازم خانه را مانند مبلمان یا یخچال تعویض کنید. شاید هم هدف بزرگتر و پرخرجتری مثل خرید خانه در ذهن‌تان است و برای آن پول جمع می‌کنید. پس بهتر است اهدافتان را به دو دسته کوتاه مدت و بلند‌مدت تقسیم کنید.

 

اهداف کوتاه مدت معمولا بین 1 تا 3 ساله است

 

اهدافی مانند هزینه‌های روتین زندگی، پیش‌پرداخت خودرو، گذراندن تعطیلات عید، برگزاری یک مناسبت خاص و...

 

اهداف بلند مدت معمولا بالای 3 سال هستند

 

خرید خانه جدید، بازسازی خانه، خرید یک کارگاه برای طی کردن دوران بازنشستگی و هرچیزی که از اهداف بلندمدت شماست.

 

نکته: همه اهدافتان را آنقدر بلند انتخاب نکنید که زمان و هزینه زیادی طلب کند تا شما را از رسیدن به آن نا امید کند. می‌توانید در اهداف کوتاه مدتتان چیزهایی قرار دهید که دست‌یافتن به آن به روحیه پس‌اندازتان کمک کند.

برای پس انداز کردن از چه روش هایی استفاده کنیم

تعیین اولویت‌ها به شما کمک می کند

حال که اهدافتان را مشخص کردید باید آن‌ها را اولویت بندی کنید. بنشینید و حساب کتاب کنید و ببینید کدامیک برای شما در اولویت هستند. اولویت‌های شما بیشترین تاثیر را در نحوه پس‌انداز شما خواهند داشت. به طور مثال اگر می‌دانید که در آینده ای نزدیک نیازمند تعویض ماشین‌تان هستید باید از همین الان به فکر تهیه پول برای این هدف و بهترین و به صرفه‌ترین راه باشید.

 

یافتن ابزار مناسب برای پس انداز کردن

همیشه انباشت سنتی پول بهترین راه برای پس‌انداز نیست. این روزها ابزارهای مختلفی وجود دارد که به شما کمک می‌کند پس‌اندازتان را به اشکال مختلفی داشته باشید. مثلا شما می‌توانید عضو صندوق‌های سرمایه‌گذاری فامیلی و یا محله‌ای شوید. یا در بورس شرکت کنید و اوراق بهادار و یا سهام بخرید یا اینکه باتوجه به اولویتتان در بانک سپرده‌های کوتاه مدت و بلندمدت داشته باشید و به این شکل از پس‌اندازتان استفاده کنید. حتما قبل از انجام هرکدام از این موارد با متخصصین و با تجربه‌ترها صحبت کنید تا نتیجه زحماتتان را به باد ندهید.

 

پس ‌انداز را خودکار کنید

برخی بانک‌ها این امکان را به شما می‌دهند که به طور مستقیم درآمدی که ماهانه به حساب شما ریخته می‌شود مقداری از آن که خودتان مشخص می‌کنید به قسمت پس‌انداز شما برود و از حساب جاری شما جدا شود. این موضوع به ظاهر ساده به شما کمک می‌کند از شر وسوسه خریدهای غیرضروری خلاص شوید.

 

اگر این وسوسه‌های زیاد به سراغتان می‌آید این امکان را برای خودتان فعال کنید. یا اینکه خودتان حسابی را مشخص کنید که رمز اینترنتی هم نداشته باشد و به سادگی نتوان از آن برداشت کرد. سپس هرماه بلافاصله بعد از دریافت حقوق مقدار مشخصی را وارد آن کنید.

 

مرور کردن مسیر پس ‌انداز

در پایان 7 نکته قبل را هرچندوقت یکبار بررسی کنید و مسیر پس‌اندازتان را برانداز کنید و پیشرفت‌ پس‌اندازتان را ببینید. این موضوع نه تنها به روحیه پس‌انداز کردنتان کمک می‌کند. بلکه به شما کمک می‌کند برخی مشکلات و اشتباهات را شناسایی و بعد آن را برطرف کنید. همچنین ممکن است راه‌های تازه‌ای پیش‌رویتان بگذارد که به بهتر پس‌انداز کردنتان کمک کند و دستیابی به اهدافتان را سرعت ببخشد.

12jav.net

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.