2024/04/24
۱۴۰۳ چهارشنبه ۵ ارديبهشت
ماه رمضان غذا چی درست کنیم؛ چند پیشنهاد + طرز تهیه

ماه رمضان غذا چی درست کنیم؛ چند پیشنهاد + طرز تهیه

اگر شما هم مانده‌اید که برای سحری یا افطاری در ماه مبارک رمضان چی درست کنید بد نیست نگاهی به پیشنهادهای زیر بیندازید. در این مطلب غذاهای متنوعی برای روزه‌داران توصیه شده است.

دوات آنلاین-برنامه غذایی در ماه مبارک رمضان اهمیت بسیار ویژه‌ای دارد و باید اصول تغذیه درست را در این ماه رعایت کنید اما یکی از نکات که گاه ذهن همه ما به ویژه خانم‌ها را مشغول می‌کند این است که سحری یا افطاری چی درست کنیم؟

 

در ماه رمضان حلوای گلسرخ با گردو میل کنید

مواد لازم برای حلوای گلسرخ: آرد: 600 گرم ، روغن جامد: 400 گرم ، پودر گل سرخ: یک لیوان سر خالی ، گردو یا بادام پودر شده: یک لیوان سر خالی، پودر شکر: 3.5 لیوان ، عسل: 100 گرم ، گلاب: نصف لیوان، پودر هل: نصف قاشق چای‌خوری ، پودر پسته: به میزان لازم

 

طرز تهیه حلوای گلسرخ: گل سرخ را حتما پودر کنید. روغن را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت بگذارید. آرد را به روغن اضافه و سرخ کنید و مرتب به هم بزنید تا نسوزد و بوی خامی آن گرفته شود، ولی خیلی رنگ آن تیره نشود. حرارت را خاموش کرده و پودر گل سرخ و عسل و پودر شکر و پودر بادام یا گردو، هل و گلاب را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کرده تا خمیری لطیف حاصل شود. بعد روی یک سطح صاف، خمیر را با وردنه به قطر دو سانتی‌متر، باز کرده وبا یک قالب شکیل، آن را قالب زده ودر دیس بچینید و روی آن را با پودر پسته تزیین نمایید. این حلوا را می‌توانید در ماه رمضان تهیه و با آن افطار کنید .

در ماه رمضان سوپ ماست بپزید

سوپ ماست؛ مناسب برای روزه‌داران

مواد لازم برای سوپ ماست: گوشت چرخ کرده: 250 گرم، ماست: 2 لیوان ، جو پرک: یک لیوان، آب به میزان لازم ، نخود پخته: یک لیوان سر خالی، آرد: 2 قاشق غذاخوری ، تخم مرغ: یک عدد ، نمک و فلفل: به میزان لازم ، آب لیمو: 2 قاشق غذا خوری، پیاز: 2 عدد بزرگ ، کره ذوب شده: 2 قاشق غذا خوری ، شوید و نعنا خشک: از هر کدام یک قاشق.

 

طرز تهیه سوپ ماست: ابتدا گوشت چرخ کرده را با یک پیاز رنده شده و نمک و فلفل مخلوط کرده و قلقلی درست کنید و کنار بگذارید. در یک قابلمه مناسب نخود پخته شده و جو پرک را با آب روی حرارت بگذارید .بعد از چند دقیقه جوشیدن، بقیه مواد سوپ را اضافه کنید و بگذارید با هم پخته شده و جا بیفتد . ماست و تخم‌مرغ را باید قبلا زده باشید و بعد به مواد اضافه کنید. قلقلی‌ها را هم سرخ کنید. نعنا و شوید را هم تفت دهید. مقداری از کوفته‌ها و شوید و نعنا را برای تزئین نگه دارید و بقیه را هم به سوپ افزوده و بعد از چند دقیقه زیر سوپ را خاموش کنید و آن را در ظرف مناسب بریزید وبا شوید و نعنای سرخ شده و کوفته قلقلی تزئین کرده و نوش جان کنید.

کلوچه خرمایی را در ماه رمضان در منوی خود جا بدهید

کلوچه خرمایی در ماه رمضان مفید است

مواد لازم برای کلوچه خرمایی: شیر: یک لیوان ، روغن جامد: یک لیوان، بکینگ‌پودر: یک قاشق مرباخوری ، شکر: یک قاشق غذاخوری، پودر هل: نصف قاشق چای‌خوری و آرد: به اندازه‌ای که خمیر به‌ دست نچسبد.

 

مواد میانی: خرما: هسته گرفته شده یک لیوان، هل، دارچین، گلاب: به مقدار لازم ، روغن: کمی ، تخم‌مرغ و کنجد: به میزان لازم برای تزئین روی کلوچه

 

طرز تهیه کلوچه خرمایی: شیر و تخم‌مرغ و روغن و شکر را در ظرفی بریزید و مخلوط کنید. بکینگ‌پودر و آرد را دو بار الک و به مواد اضافه کنید و خوب به هم بزنید. تا جایی آرد اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد. این خمیر احتیاج به استراحت ندارد. روغن را در ماهیتابه ریخته و گرم کنید. خرما را در روغن تفت دهید وآن را له کرده و با کمی مغز گردوی خرد شده و هل و دارچین و گلاب مخلوط کنید.

 

بعد از خمیر به اندازه یک نارنگی کوچک بر دارید و کف دست صاف کنید و یک قاشق مربا خوری از مواد میانی را وسط خمیر بگذارید و به آرامی خمیر را ببندید و با یک کارد چند برش روی آنها بدهید و روی کلوچه‌ها را زرده تخم مرغ و کنجد زده مانند کتلت، فرم داده و در روغن داغ سرخ کنید. روغن اضافی آنها را بگیرید و در ظرف مناسب چیده و برای سفره افطار آماده کنید.

 

بیشتر بخوانید: دستور پخت آش ماست اردبیلی و نحوه سرو آن

 

چگونه کمپوت خانگی درست کنیم

مواد لازم برای کمپوت خانگی: سیب: یک کیلو ، شکر: 400 گرم، زعفران: 2 قاشق ، گلاب: 4 قاشق غذاخوری‌

 

طرز تهیه کمپوت خانگی: سیب درختی را پوست بگیرید و برش دهید و حتما هسته آن را در آورید. شکر را روی سیب ریخته و آن‌قدر آب روی آن بریزید که یک‌سوم مواد را بپوشاند. بعد از جوش آمدن زعفران را اضافه کنید و در قابلمه را بسته تا زعفران رنگ باز کند. 15 دقیقه برای پخت کافی است. گلاب را هم بریزید و از روی حرارت بردارید. پس از خنک شدن در شیشه بریزید و محکم در آن را ببندید.

 

یک قابلمه بزرگتر را آب کنید و روی حرارت گذاشته تا جوش آمده، شیشه‌های محتوی کمپوت را وارونه در آن قرار دهید و10 دقیقه هم به این حالت شیشه‌ها را بجوشانید. کمپوت آماده شده را پس از خنک شدن در یخچال بگذارید. گلابی، هلو، زردآلو و گیلاس را هم به همین ترتیب می‌توانید کمپوت کنید .

کاچی غذایی که در ماه رمضان باید حتما میل کنید

کاچی از خوراکی‌های مناسب برای ماه مبارک رمضان

مواد لازم برای کاچی(نقل از پرشین وی): آرد برنج: یک قاشق سوپخوری/ آرد گندم: یک پیمانه / کره: ۱۰۰ گرم/ شکر: ۲ پیمانه/ گلاب: یک استکان چایخوری کوچک/ زعفران ساییده‌شده: یک قاشق مرباخوری/ آب: ۳ پیمانه طرز تهیه: ابتدا در یک قابلمه استیل آب و شکر ریخته و روی حرارت ملایم اجاق‌گاز قرار دهید و مرتب هم بزنید تا شکر در آب حل شود، سپس زعفران را اضافه کنید و بعد از گذشت چند دقیقه، گلاب را بیفزایید. بعد از این‌که شیره حالت قوام یافته پیدا کرد، شعله اجاق‌گاز را خاموش کنید.

 

نکته۱: شیره قوام یافته باید مانند شیره مربا غلیظ و کشدار شود. نکته۲: گلاب را در مرحله پایانی قوام‌آمدن شیره اضافه کنید تا عطر آن از بین نرود. کره را در یک قابلمه متوسط ریخته و روی حرارت ملایم اجاق‌گاز قرار دهید. پس از این‌که کره آب شد، آرد گندم را بیفزایید و مرتب هم بزنید تا آرد تغییررنگ پیدا کرده و طلایی متمایل به قهوه‌ای شود. حالا نوبت به اضافه‌کردن آرد برنج است.

 

پس از این‌که آرد برنج را نیز افزودید، مخلوط آردی را روی حرارت ملایم اجاق‌گاز آن‌قدر هم بزنید تا مخلوط سرخ شود.

 

نکته: برای این‌که از کافی‌بودن میزان سرخ‌شدن این مخلوط آردی مطمئن شوید، با یک قاشق چایخوری کمی از آرد سرخ‌شده را داخل آب بریزید؛ اگر حباب از آن خارج شد، به معنای سرخ‌شدن آرد است غذاهای مخصوص ماه رمضان. پس از آماده‌شدن آرد، شیره را به آن اضافه کنید و مرتب آن را روی شعله ملایم اجاق‌گاز هم بزنید. این مدت زمان حداقل یک‌ربع به طول می‌انجامد.

 

در این مرحله باید کاچی را دم کنید. بنابراین قابلمه را روی شعله‌پخش‌کن قرار داده و روی در آن دم‌کنی بگذارید. حالا اجازه بدهید تا حدود نیم ساعت الی ۴۵دقیقه کاچی دم بکشد. بعد از این مدت آن را در ظرف موردنظر بریزید و سرو کنید.

 

نکته: غلظت کاچی باید مانند فرنی نه خیلی سفت و نه خیلی شل باشد. شله‌زرد مواد لازم:برنج: یک پیمانه/ شکر: دو پیمانه / زعفران: نصف قاشق چایخوری / گلاب: نصف استکان / خلال: بادام مقداری / مواد جهت تزئین: خلال پسته، دارچین / روغن یا کره آب شده طرز تهیه: برنج را به همراه خلال بادام توی قابلمه می‌ریزیم و آب را به آن اضافه می‌کنیم. برنج که حسابی له شد و لعاب داد، شکر را در آن می‌ریزیم. بعد از آن زعفران آب کرده را به همراه گلاب اضافه می‌کنیم. خوب که جا افتاد و رنگ گرفت و شلی و سفتی آن مناسب بود، آن را در ظرف ریخته و روی آن را تزئین می‌کنیم غذاهای مخصوص ماه رمضان است .

 

بیشتر بخوانید: دستور پخت شله زرد

 

در ماه رمضان رنگینک درست کنید

مواد لازم برای رنگینک: خرما: 300 گرم، مغز گردو: نصف لیوان ، آرد: یک لیوان ، خلال پسته: یک قاشق غذاخوری ، پودر دارچین: 2 قاشق غذاخوری ، پودر زیره: یک قاشق چای‌خوری، روغن: به میزان لازم

 

طرز تهیه رنگینک: ابتدا خرما را شسته و هسته آن را در آورده و یک‌چهارم مغز گردو را در خرما بگذارید و در یک ظرف مناسب بچینید. آرد را با روغن یا کره سرخ کنید و دقت کنید، که خیلی کم روغن نباشد و حالت روان داشته باشد. دارچین و زیره را هم افزوده و از روی حرارت برداشته و مایه را روی خرما‌ها بریزید. طوری که تمام سطح خرما را پوشش دهد .در نهایت روی آن را با پودر یا خلال پسته تزئین نمایید و سفره افطار را با آن رنگین کنید.

حلیم یکی از غذاهای مناسب برای ماه رمضان است

دستور پخت حلیم خانگی

مواد لازم برای حلیم خانگی: گندم پوست گرفته: نیم کیلو ، گوشت گردن یا گوشت بوقلمون: نیم کیلو ، پیاز: 2 عدد ، آب گوشت: 3 لیوان، نمک و دارچین: به میزان لازم، کره: 100 گرم

 

طرز تهیه حلیم خانگی: برای تهیه حلیم، ابتدا گندم را شسته و از یک شب قبل آن را خیس کنید و روز بعد آن را بپزید .سعی کنید آب گندم‌ها تبخیر شود و بعد از روی حرارت بردارید. گوشت را هم با 2 عدد پیاز بپزید .بعد از پخت حدود 3 لیوان از آب آن باقی‌مانده باشد. سپس استخوان‌های گوشت را در آورید و آن را ریش ریش کنید. گندم پخته شده را در مخلوط‌کن ریخته و مقداری از آب گوشت را به آن اضافه کنید و چند دقیقه مخلوط‌کن را روشن کنید تا گندم‌ها نرم و مایه صافی حاصل شود.

 

در این مرحله، گندم نرم شده را کم کم به گوشت اضافه نموده و آب گوشت را همراه نمک به آن بیفزایید و خوب مخلوط کرده، مجددا روی حرارت قرار دهید و با حرارت کم، مرتب به هم زده تا حلیم ته نگیرد و خوب جا افتاده و کشدار شود .میتوانید مقداری از گوشت را برای تزئین نگه دارید . حلیم را در ظرف مناسبی کشیده و کره را ذوب کرده به همراه دارچین و گوشت و در صورت تمایل شکر و خامه و کنجد روی حلیم ریخته و تزئین نمایید .حلیم گزینه مناسب غذایی برای افطارتان است .

شامی پوکه غذایی که برای ماه رمضان و روزه داران مناسب است

شامی پوکه؛ یک پیشنهاد غذایی برای روزه‌داران

مواد لازم برای شامی پوکه: گوشت: 500 گرم ، لپه: 3 لیوان، سبزی معطر: شامل ترخون، مرزه و جعفری ، نمک، فلفل و زرد چوبه: به میزان لازم ، پیاز: یک عدد ، روغن: به میزان لازم

 

طرز تهیه شامی پوکه: ابتدا لپه و گوشت را بپزید و سپس دو تا سه‌بار آنها را چرخ کنید. سبزیجات معطر را هم ریز خرد کرده و پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید و همراه زردچوبه و نمک و فلفل با هم مخلوط کرده و خوب ورز دهید. روغن را در ماهی تابه بریزید و روی حرارت بگذارید. از مواد شامی به اندازه یک نارنگی کوچک بردارید و کف دست آن را صاف و گرد کنید و وسط آن را هم با انگشت سوراخ ایجاد کرده تا هنگام سرخ‌شدن مغز پخت شود .

 

این شامی زیاد روغن مصرف نمی‌کند. ترجیحا با روغن زیتون و روی حرارت بسیار ملایم آن را سرخ و در ظرف مناسب چیده و اطراف آن را با سبزیجات بخار پز و چند برش لیمو ترش، تزئین نمایید.

 

شامی پوکه یک افطاری مغذی و کم چرب است که در وعده سحری هم می‌توانید آن را نوش جان نمایید .ضمنا برای این‌که کمتر احساس تشنگی کنید، چند قطره آب لیمو را در لیوان آب ریخته و میل کنید .

 

بیشتر بخوانید: تمام فوت و فن‌های جا افتادن آش رشته

در ماه رمضان سحری چی بخوریم

پیشنهاد چند غذا برای سحری

برای راحت تحمل کردن گرسنگی، خوب است هنگام سحری از خانواده حبوبات بیشتر استفاده کنید مثلا می‌توانید از عدسی، ‌باقلا، لوبیا چشم‌بلبلی و نظایر آن به صورت عدس پلو، ‌باقلا پلو و… استفاده کنید.

 

همچنین مصرف غذاهایی مانند برنج،‌ ماکارونی و‌ سیب‌زمینی ‌بهتر است کاهش یابد تا قند خون‌تان ثبات بیشتری داشته باشد. تثبیت قند خون تحمل گرسنگی را راحت‌تر کرده و تغییرات خلق‌وخو همچنین خستگی فکری را کاهش می‌دهد و تمرکز حافظه را نیز بهبود می‌بخشد.

 

به‌علاوه هنگام سحری از خوردن غذاهای سنگین گوشتی و سرخ کرده خودداری کنید. این غذاها باعث افزایش تشنگی می‌شوند.  مصرف غذاهای پرنمک و سرخ شده در ماه رمضان اثر زیانبار بیشتری دارد و این یک ماه فرصت خوبی برای ترک عادات بد غذایی است پس از فرصت استفاده کنید تا هم در ماه رمضان سلامت بمانید و هم با پایان این ماه همچنان از ترک عادات بد غذایی‌تان باز هم نفع ببرید.

بهترین غذاها برای افطار چیست

منوی غذایی برای افطار

همان‌طور که گفته شد وعده افطار را بهتر است با یک نوشیدنی ولرم مانند چای، آب یا شیر به همراه مواد قندی حاوی فیبر مانند خرما آغاز کرده و با یک غذای سبک مثل نان و پنیر یا آش و سوپ کامل کنید.

 

مصرف غذاهای نرم یا شلی مانند فرنی و شله‌زرد و مانند آنها هم برای شروع افطار مناسب هستند، البته در حد اعتدال. همچنین برخلاف سحری، می‌توانید از غذاهایی مانند برنج،‌ ماکارونی، سیب‌زمینی و غذاهای شیرین‌تر بیشتر استفاده کنید.

گل گاو زبان نوشیدنی مناسب برای ماه رمضان

نوشیدنی‌های مناسب برای ماه رمضان

در ماه رمضان به خصوص در فصل گرما باید به نوشیدنی‌ها خیلی دقت کرد. از هرچیزی که باعث تشنگی بیشتر شود پرهیز کنید و بیشتر نوشیدنی‌های مناسب بخورید که دیرتر احساس تشنگی به شما آسیب بزند.

 

گل ‌گاو زبان و نبات

گل گاو زبان را با لیمو عمانی و سنبل ‌الطیب دم کنید و با کمی نبات بنوشید، هم به آرامش اعصاب کمک می‌کند و هم برای رفع تشنگی مفید است.

 

شربت آب‌ لیمو

شربت آب‌لیمو اگر کم شیرین باشد سبب ترشح بزاق شده و احساس تشنگی را در روزه‌داران برطرف می‌کند.

 

شربت خاکشیر و تخم شربتی

این نوشیدنی بسیار خنک‌کننده و ضد عطش است. تخم شربتی، چون خاصیت نگه‌داری آب در دانه‌های خود را دارد و می‌تواند آب را به تدریج به بدن برساند. در نتیجه نیاز بدن را به مدت طولانی‌تر نسبت به آب تأمین می‌کنند. بهتر است آن‌ها را بدون شکر یا با شکر کم مصرف کرد.

 

کاسنی

یکی دیگر از عرقیات خنک کاسنی است. از این رو پیشنهاد می‌شود نوشیدنی‌های مخصوص ماه رمضان مانند خاکشیر را با کمی کاسنی و گلاب مخلوط و سپس استفاده کنید.

 

سکنجبین

شربت سکنجبین به تنهایی یا با اضافه کردن سکنجبین به خاکشیر نیز می‌تواند به رفع عطش کمک کند و بهتر است این ترکیب را تهیه و برای رفع تشنگی آن را بنوشید.

 

دم‌کرده نعناع

نعناع از سبزی‌هایی است که طبع خنکی دارد، دم‌کرده برگ خشک نعناع یا مخلوط آن با عسل بین افطار تا سحر موجب رفع تشنگی می‌شود. مصرف شربت نعناع هم برای رفع تشنگی بسیار مفید است. این شربت نیز به میزان زیادی از عطش جلوگیری می‌کند و از نوشیدنی‌های خوب برای ماه رمضان است.

 

12jav.net

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.