مهم ترین نکات تغذیه ای برای ماه رمضان
در ماه مبارک رمضان باید به اصول تغذیه ای توجه داشته باشید و به عنوان مثال سحری را هرگز حذف نکنید. مهم ترین نکات در این مطلب یادآوری شده است.
دوات آنلاین -در ماه مبارک رمضان چی بخوریم و چی نخوریم و از آن مهم ترین که چگونه و با چه نظمی غذا بخوریم؟ اینها سوالات متداولی است که ممکن است برای هر فردی پیش بیاید. اولا به یاد داشته باشید حتما باید سه وعده غذا بخورید، یعنی نه افطار را حذف کنید و نه شام و سحری را. در ادامه مهم ترین نکات تغذیه ای برای روزه داران را بخوانید:
وعده سحری را حذف نکنید
تسنیم نوشت: هرگز وعده سحری را حذف نکنید. گرسنگی طولانی میتواند در صورت رعایت نکردن اصول تغذیه صحیح در وعده سحر و افطار موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شود و احتمال ابتلای به بیماری کرونا را افزایش دهد؛ برخی از افراد تصور میکنند که باید هنگام سحر غذاهای پرچرب و پرکالری مصرف کنند تا در طول روز احساس گرسنگی نکنند اما مصرف مواد غذایی پرچرب منجر به تشنگی و کمآبی بدن میشود.
نوشیدن آب کافی
در فاصله افطار تا سحر، آب بنوشید؛ بهدلیل طولانی بودن ساعات روزهداری، بدن ممکن است دچار کمآبی شود؛ نیاز بدن افراد به آب بسته به وزن آنها متفاوت است اما بهطور کلی میتوان گفت که افراد با وزن 50 تا 60 کیلوگرم به روزانه دو تا سه لیتر آب و مایعات و افراد با وزن 70 تا 80 کیلوگرم به روزانه سه تا 3.5 لیتر آب نیاز دارند؛ میتوانید نیمی از مایعات مورد نیاز بدن خود را از آب و نیم دیگر را از سایر مایعات مانند سوپهای رقیق و کمچرب، آبمیوههای طبیعی و غیرصنعتی و شیر تأمین کنید؛ همچنین سالادهای سبزرنگ، آب زیادی برای بدن فراهم میکنند.
پزشکی: با فواید روزه داری برای سلامتی آشنا شوید
مایعات قند دار نخورید
از مصرف نوشیدنیهای صنعتی که حاوی قند بالا و فاقد فیبر هستند بپرهیزید و از انواع میوه بهجای آبمیوه استفاده کنید؛ همچنین از نوشیدن چای، قهوه و انرژیزاها که حاوی کافئین و برای سلامتی مضر هستند، بپرهیزید.
پیشنهاد: ماه رمضان غذا چی درست کنیم
در ماه رمضان سراغ غذاهای سرخ کردنی نروید
مصرف غذاهای سرخشده، پرچرب، پرادویه و نمک و فرآوریشده را در وعدههای سحری و افطاری به حداقل برسانید. در وعده سحر از میوههای فصل استفاده کنید. افطار خود را با خرما آغاز کنید.
همچنین از نانهای سبوسدار مانند نان جو و جوانهها مانند جوانه گندم، جو، ماش، عدس در وعدههای سحر و افطار استفاده کنید.
حبوبات و آجیل را فراموش نکنید
استفاده از حبوبات و آجیلها مانند گردو، بادام، پسته و فندق میتواند در تقویت سیستم ایمنی نقش داشته باشد؛ همچنین مصرف روزانه مغزهایی مانند تخمه آفتابگردان و تخمه کدو ... میتواند مفید باشد، توجه داشته باشید که آجیلها نباید شور باشند و از خرید آجیلهای باز و فلهای بپرهیزید و انواع مغزها و آجیلها را با پوست خریداری کنید.
بیشتر بخوانید: پیشنهادهای طب سنتی برای کاهش تشنگی در ماه رمضان
اهمیت تأمین پروتئین
تأمین پروتئین مورد نیاز بدن از طریق گوشت گوسفندی و تخممرغ که حاوی مواد معدنی نظیر آهن و روی و برخی انواع ویتامینها هستند میتواند در تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از کمخونی و ضعف مؤثر باشد؛ مصرف گوشت گاو و گوساله و مرغ را که دارای طبع سرد هستند کاهش دهید.
پرخوری نکنید
از پرخوری و درهمخوری پرهیز کنید؛ غذا را خوب بجوید؛ بین هر دو قاشق یا هر دو لقمه غذا، مکث کنید و مواد غذایی را بین 16 تا 40 بار بجوید. از مصرف آب بین غذا بپرهیزید.
12jav.net