2024/03/29
۱۴۰۳ جمعه ۱۰ فروردين
همه آنچه درباره شهاب سنگ بزرگ باید بدانید

همه آنچه درباره شهاب سنگ بزرگ باید بدانید

این شهاب سنگ به زمین برخورد نخواهد کرد اما بد نیست این نکات را درباره‌اش بدانید:

دوات آنلاین-یک شهاب سنگ بزرگ که چهار کیلومتر وسعت دارد به زمین نزدیک می‌شود و اردیبهشت ماه از نزدیکی کره خاکی عبور می‌کند. این خبری است که همه شنیده و خوانده‌ایم؛ خبری که ناسا اعلام کرد و باعث طرح این پرسش شد که آیا احتمال دارد این شهاب سنگ یا سیارک سرگردان با زمین برخورد کند؟

 

این شهاب سنگ چه ویژگی‌هایی دارد

این شهاب سنگ یا سیارک ۲۲ سال پیش کشف شد و آن زمان ناسا اعلام کرده بود در صورتی که این سیارک با زمین برخورد کند، به اندازه‌ای بزرگ هست که بتواند اثرات جدی جهانی ایجاد کند.

 

این شهاب‌سنگ به بزرگی یک ساختمان است و  با سرعت بیش از 20 هزار مایل در ساعت به سوی زمین در حرکت است و آن را "DA4-2020" نامگذاری کردند.

 

براساس تصاویر دریافتی از ماهواره‌های ناسا، این شهاب سنگ 144 پا (نزدیک به 44 متر) عرض دارد و کمی کوچکتر از برج آب مشهور شهر شیکاگو است.

آیا شهاب سنگ به زمین برخورد می کند\

احتمال برخورد شهاب سنگ‌ها با زمین

بررسی‌های موجود نشان می‌دهند که هر 100 سال یک‌ بار احتمال یک در 50 هزار وجود دارد که سیارک با این ابعاد به زمین برخورد کند؛ به طور کلی اجرام آسمانی گوناگون دائما به سمت زمین حرکت می‌کنند و پدیده برخورد شهاب سنگ با زمین نادر نیست.

 

روس بتز، یکی از اخترشناسان گروه بین‌المللی گفت: " شهاب سنگ‌های کوچک مکررا به زمین برخورد می‌کنند و ضرر‌های بسیار کمی را به ما می‌زنند. یک شهاب سنگ به نام چلیابینسک که سال ۲۰۱۳ با وسعت ۲۰ متر به زمین خورد، باعث شد تا موج بزرگی شکل بگیرد و شیشه‌ها بشکنند.

 

شهاب سنگی که در سال ۱۹۰۸ به وسعت ۴۰ متر در سیبری به زمین برخورد کرد می‌توانست یک شهر را نابود کند و یا سیل بزرگی را در پی داشته باشد. هر شئ بزرگ‌تر از این نمونه‌ها می‌تواند یک فاجعه جهانی به دنبال داشته باشد".

 

بیشتر بخوانید: گزارشی خواندنی از زندگی و کارهای یک شکارچی ایرانی شهاب سنگ

 

سیارک‌ها در منظومه شمسی

ایرنا نوشت دکتر معین مصلحی رییس رصدخانه ابوریحان بیرونی دانشگاه شیراز اظهار داشت: منظومه شمسی تعداد بسیار زیادی خرده سیارک دارد و میلیاردها سال است که تمام آنها در حال گردش هستند و ابعاد مختلفی دارند.

 

وی ادامه داد: برخی از آن ها دارای ابعاد کوچک و برخی نیز دارای ابعاد بزرگ هستند، اینها سرگردان هستند و مدارهای مختلفی نیز دارند که برخی  از آنها در مدار دایره‌ای به دور خورشید می چرخد و برخی نیز ممکن است تحت تاثیر سیارات دیگر بیضی شکل یا منحرف شوند.

 

رییس رصدخانه ابوریحان بیرونی گفت: کاری که متخصصان طی سالیان گذشته انجام داده‌اند، این است که این سیارک‌ها را پایش می کنند؛ تلسکوپ هایی هستند که به طور مرتب آسمان را جستجو می کنند.

 

مصلحی افزود: نور سیارک ها بسیار ضعیف است و معمولا وقتی به زمین نزدیک می‌شوند احتمال رصد آنان بیشتر است اما به طور مرتب این ها رصد می شوند و تلاش می شود محاسبات لازم صورت بگیرد که مدار این سیارک ها به چه صورت است.

 

وی ادامه داد: پس از محاسبه، پیش‌بینی می شود که آیا اینها با زمین برخورد یا از نزدیک زمین عبور می کنند.

احتمال برخورد سیارک با زمین چقدر است

آیا شهاب سنگ با زمین برخورد می‌کند؟

دکتر معین مصلحی در این باره معتقد است: براساس پژوهش های انجام شده احتمال برخورد این سیارک خطرناک با زمین بسیار کم است و این سیارک بدون دردسر از کنار زمین عبور می کند.

 

استاد فیزیک دانشگاه شیراز گفت: آن سیارک‌ها که از نزدیک زمین عبور می کند اصطلاحا به آن ها neo  یعنی اجرام نزدیک به زمین می گویند و وقتی اینها به عنوان اجزام نزدیک به زمین شناخته می شوند وارد یک لیست می شوند که در این لیست به عنوان پتانسیل اینکه ممکن است این ها به زمین برخورد کنند به آن ها نگاه می شود.

 

مصلحی افزود: این کار نیازمند انجام رصدهای متوالی تری است و معمولا تلسکوپ های بزرگتر یا ویژه تری را به این امر اختصاص می‌دهند تا بتوانند حرکت آن را دقیق تر بررسی کنند و المان‌های مداری آنها را به دست بیاورند.

 

وی ادامه داد: سیارکی که گفته می‌شود احتمال دارد به زمین برخورد کند، بر اساس مطالعاتی که من انجام دادم، احتمال برخورد آن به زمین بسیار کم است  و به صورت راحت و بدون دردسر از کنار زمین عبور می کند.

 

رییس رصدخانه ابوریحان بیرونی گفت: احتمالا این سیارک در فاصله حدود ۶ میلیون کیلومتری است که این عدد، یک رقم بسیار بزرگی نسبت به فاصله زمین تا ماه است.

 

وی ادامه داد:  محاسبات جدید نشان داده است که احتمال برخورد این سیارک با زمین بسیار کم است.

 

آیا می‌توان سیارک را منفجر یا منحرف کرد؟

این استاد فیزیک دانشگاه شیراز در پاسخ به این سوال که در صورت وجود احتمال برخورد این سیارک با زمین، امکان منفجر یا منحرف کردن آن وجود دارد؟ گفت: در مورد منحرف یا منفجر کردن این سیارک اطلاعات چندانی در دسترس ندارم اما اگر که قرار بود برخورد کند حدود اوایل اردیبهشت این اتفاق می افتد.

 

مصلحی افزود: اینکه چقدر بشر فناوری لازم را برای منفجر کردن این سیارک داشته باشد من از این فناوری اطلاع خاصی ندارم اما اگر اینها سیارک بخواهد برخورد کند یک خطر جدی برای حیات کره زمین است.

 

وی ادامه داد: البته در گذشته برخی از این سیارک ها که بسیار کوچک بودند با زمین برخورد کردند، به عنوان مثال حدود ۱۰ سال پیش یکی از این سیارک ها که بسیار کوچک بود به روسیه خورده بود.

 

12jav.net

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.