طرز تهیه کباب مشتی یا زردک به شیوه اصفهانی و شمالی
هم شمالی ها و هم اصفهانی ها کباب مشتی را خیلی خوب درست می کنند. دستور پخت آن را در این مطلب بخوانید.
دوات آنلاین -کباب مشتی یا زردک از غذاهای سنتی اصفهان است البته شمالی ها هم همین غذا را دارند که در ادامه طرز تهیه و دستور پخت آن به هر دو روش توضیح داده شده است.
آموزش تهیه کباب مشتی اصفهان
چی لازم داریم
هویج زردک ۳ عدد
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
پیاز ۱ عدد
آرد نخودچی به مقدار لازم
سرکه و شیره به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
چطور بپزیم
سس کباب مشتی با شیره و سرکه تهیه می شود که متناسب با ذائقه خودتان می توانید ترشی یا شیرینی سس را تنظیم کنید.
بیشتر بخوانید: آموزش تهیه چلو دیزی کاشانی
زردک را بشویید و پوست بگیرید و ریز رنده کنید.
پیاز را پوست گرفته و ریز رنده کنید و آبش را بگیرید.
گوشت چرخ کرده را با پیاز ، ادویه ، زردک و نمک مخلوط کنید و آرد نخودچی را کم کم اضافه کنید و خوب ورز دهید تا مایه کباب منسجم شود.
کمی روغن در تابه ریخته روی حرارت بگذارید تا داغ شود.
فیلم: طرز تهیه مرحله به مرحله ته چین گرمساری
از مایه کباب به اندازه یک گردو برداشته و در مشت خود آن را فرم دهید و در روغن داغ سرخ کنید.
وقتی همه کباب ها سرخ شد ، آن ها را در یک طرف تابه قارر بدهید و سرکه و شیره انگور را به اندازه مساوی ترکیب کنید و به تابه اضافه نمایید و کمی آب جوش هم بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم به مدت نیم ساعت بپزدو آبش کشیده شود.
کباب مشتی با شیره و سرکه را میتوانید همراه با نان یا با برنج سرو نمایید.
مشتی کباب شمالی را چطور درست می کنند
مواد لازم برای ۲ نفر
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد متوسط
شیره انگور ۳ قاشق غذاخوری
سرکه قرمز ۵ قاشق غذاخوری
زردک ۲ عدد
آرد نخودچی به مقدار کافی
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
دستور پخت
پیاز را با رنده ریز رنده کنید و آبش را با فشار دست کاملا بگیرید.
زردک ها را پوست کنید و ریز رنده کنید و به همراه گوشت چرخ کرده ف نمک ، زردچوبه و فلفل سیاه به پیاز اضافه کنید و با دست ورز دهید تا کاملا چسبناک و منسجم شود.
فیلم: اکبر جوجه را چطور درست می کنند
اگر مایه کباب شل بود میتوانید مقداری آرد نخود چی به آن اضافه کنید.
روی مواد را بپوشانید و ۱ ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
تابه ای را روی حرارت بگذارید و روغن را به آن اضافه کنید.
از مایه کباب به اندازه نارنگی بردارید و با دست به شکل گرد یا بیضی فرم دهید و در روغن داغ سرخ کنید و از تابه خارج نمایید.
سرکه ، شیره و نصف لیوان آب را در تابه بریزید و بعد از این که به جوش آمد شعله را کم کنید و مشتی کباب ها را در تابه بچینید و به مدت یک ساعت بپزید تا سرکه و شیره به خورد کباب برود.
منبع: ایسکانیوز
12jav.net