خاصیت های ازگیل چیست؛ از کم خونی تا معده و روده
ازگیل را چگونه مصرف کنیم؟ طبع آن سرد است یا گرم؟ این میوه چه فوایدی دارد و برای چی خوب است؟
دوات آنلاین -ازگیل از جمله میوه های پرخاصیت است که در طب سنتی جایگاه ویژه ای دارد و طبیبان در کشورهای مختلف از ایام قدیم از آن برای درمان برخی بیماری ها استفاده می کردند. با خاصیت های این میوه در ادامه آشنا شوید.
طبع ازگیل چیست
طبع این میوه سرد و خشک است و برای کسانی که طبع سرد دارند توصیه میشود که این میوه را حتما با عسل میل کنند تا برای بدن مشکلی پیش نیاید.
ازگیل را چگونه بخوریم
میوه ازگیل بسیار سخت و اسیدی است و تا زمانیکه خوب رسیده نشود قابل خوردن نیست. گوشت ازگیل پس از رسیدن از رنگ سفید به قهوه ای تغییر می یابد و کاملا نرم و شیرین می شود و مردم به آن خرمای گیلان نیز می گویند. از ازگیل جهت تهیه شربت و کنسرو ازگیل نیز استفاده می شود.
ازگیل حاوی چیست
ازگیل سرشار از ویتامینهای «ب» و «ث» است. خواص دارویی ازگیل خواص دارویی ازگیل از روزگاران بسیار دور مورد توجه بوده.
ازگیل رسیده دارای لعاب نباتی فراوان و تانن بوده و از قند گلوکز، فروکتوز، سوربیتول و بعضی اسید ها و همچنین سلولز، املاح معدنی و کمی پروتئین برخوردار است.
ازگیل همچنین دارای مقدار زیادی کربوهیدرات است که موجب تولید انرژی در بدن می شود.
بیشتر بخوانید: میوه به برای چی خوب است
ازگیل حاوی ماده ای به نام تانن است که بهترین دارو برای درمان عفونت های روده بزرگ به شمار می رود و به عنوان قابض و رفع التهاب معده توصیه و تجویز می شود.
نظر بقراط درباره ازگیل
بقراط ازگیل را برای مبتلایان به ترشی معده و مدفوع سوزان و عوارض تب نافع میپنداشت. ازگیل برای فشار خون و چربی خون و قند خون مفید است. درمان آبسه دهان و گلو با جوشانده برگ ازگیل، درمان آنژین با جوشانده برگ آن، درمان برفک با برگ آن، منظم کردن قاعدگی، درمان سالک با جوشانده برگ، درمان اسهال بچه ها با جوشانده برگ، منظم کننده کار روده ها، جوشانده برگ ازگیل ورم گلو و ناراحتی های حلق را از میان می برد. در درمان اسهال ساده، خونریزی داخلی، ورم روده، زخم دهان، تورم مخاط گلو با مضمضه آب برگ درخت ازگیل سودمند است.
خاصیت ازگیل برای کاهش خستگی
یکی از دلایلی که باعث خستگی میشود کمبود آهن در بدن است. شما با خوردن این میوه میتوانید آهن بدن خود تأمین کنید.
جلوگیری از سندروم پای بیقرار
عامل اصلی سندروم پای بی قرار کمبود اهن است، طی برسی های که روی این عارضه انجام شده است، به دلیل اینکه این بیماری اسپاسم عضلانی را به همراه دارد و این از علائم کمبود خون در بدن است.
تاثیر ازگیل بر عملکرد عضلات
آهن برای عضلات نیز مناسب است و از علائم کمبود آهن در بدن میتوان به ضعف عضلانی اشاره کرد.
بدانید: تمبر هندی چه خاصیتها و فایدههایی دارد؟
فواید ازگیل برای چشم
ازگیل به دلیل وجود ویتامین A بسیار مناسب برای چشم است و به سلامتی چشم کمک میکند.
مصرف منظم ازگیل باعث بهبود وضعیت عمومی بینایی میشود و همچنین احتمال مبتلا شدن به آب مروارید را کاهش میدهد.
جوانسازی پوست با مصرف ازگیل
ویتامین c موجود در ازگیل باعث جوان سازی و زیبایی پوست بشود.
درمان کم خونی با ازگیل
ازگیل به علت داشتن ویتامین C برای کم خونی ناشی از فقر آهن مفید است زیرا این ویتامین جذب آهن را افزایش می دهد. مصرف ازگیل چه به صورت خام و چه به صورت کنسروی برای معالجه ی اسهال ساده اثر قطعی دارد. ازگیل در درمان ورم روده به کار می رود. ازگیل ادرار آور است.
ازگیل به علت داشتن لعاب، سینه را نرم می کند،عطش را فرو می نشاند و ضد صفرا است. ضماد ازگیل جوش های بدن را از بین می برد.
دانستنی: بهترین میوه ها برای هضم غذا کدام ها هستند
طرز تهیه رب ازگیل وحشی
طرز پخت رب ازگیل وحشی یا کاندس بسیار شبیه به پخت رب انار است با کمی تفاوت جزئی به دلیل تفاوت نوع میوه و محصول نهایی.
برای جلوگیری از پوسیدن ازگیل وحشی بر روی درخت ، معمولاً آن را زودتر برداشت کرده و در محلی مناسب مانند پشت بام، یا انبار خنک، به دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری می کنند تا کاملا برسد . پس از آن که کاندس ها رسید (پخته شد) ، آن را شسته و آب پز می کنند .
کاندس های آب پز شده را به همراه آب به درون کیسه ای با سوراخ های نرم می ریزنند و آن را می چلانند تا محتوای داخل میوه (گوشته میوه) از آن خارج و همراه آب از روزن های کیسه خارج شود.
پس از آب گرفتن کاندس های رسیده آب پز شده ، آب و عصاره ی آن را روی آتش می جوشانند تا غلیظ شود . حاصل کار رب تقریباً غلیظی است که مزه ترش و شیرین و رنگ قهوه ای دارد.
توجه به چند نکته ضروری است:
1- نباید میوه کاندس آنقدر در انبار بماند که فاسد شود . فساد بر روی طعم ، کیفیت و ماندگاری رب تاثیر منفی می گذارد.
2- برای چلاندن میوه آب پز شده از پارچه هایی با روزن های نرم (در محلی مدخال) استفاده شود تا فقط گوشته کاندس عبور کند. عبور عناصر غیر از گوشته باعث کز یا تلخ شدن رب می شود.
3- مثل تهیه رب انار در هنگام آب پز کردن و یا غلیظ کردن رب باید مراقب باشیم دیگ ته نگیرد.
4-از رب ازگیل در خورش ها، آش ترش گیلانی، ماهی و مخلوط با رب انار در تهیه فسنجان استفاده می کنند.
منابع: صدا و سیما – میزان
12jav.net