دوات آنلاین -میوه به میوه عجیبی است، از این نظر که همه قسمت های آن خوراکی است و پر از خاصیت؛ از برگ گرفته تا دانه. ضمن این که آن را به روش های مختلف می توان مصرف کرد. هم می توان مانند سیب خام خورد. هم می توان با آن مربا درست کرد و یا آن را در غذاهای ختلف ریخت یا خورشت به تهیه کرد. دمنوش آن هم پر از فایده است. البته توصیه می شود از مصرف به بصورت خام خودداری شود، زیرا این میوه دیر هضم است.
چطوری به خوب را تشخیص بدهیم
به را فقط به رنگ زرد روشن تهیه كنید، زیرا نوع سبز آن مانند بسیاری دیگر از میوهها نرسیده و خیلی سفت است. البته درصورتی كه در میان بههای خریداریشده، تعدادی سبزرنگ وجود دارد، آنها را چند روز در دمای اتاق قرار دهید تا رسیده شوند.
پوست این میوه براق و معطر بوده و با لایهای كركمانند به رنگ قهوهای پوشیده شده است كه آن را با ساییدن از بین میبرند.
طبع به چیست
از نظر طب قدیم ایران به شیرین، گرم و تر و بهِ ترش، سرد و خشک است. روغن به، سرد و تر و قابض و به دانه سرد و تر است.
میوه به نیز مانند بسیاری از میوه های دیگر، سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین های A، B، C، فیبر خوراکی و همچنین املاح و مواد معدنی مانند پتاسیم، مس، سلنیوم، روی، فسفر، کلسیم، آهن و منیزیم است و این در حالیست که این میوه چربی کمی دارد.
خاصیت به برای موها
این میوه حاوی مقدار زیادی مواد معدنی مانند آهن، مس و روی است. این سه ماده معدنی به همراه سایر عناصر کمیاب، برای تولید گلبول های قرمز خون ضروری هستند زیرا هنگامی که تولید گلبول های قرمز خون در بدن زیاد است، گردش خون در بدن افزایش می یابد که این به معنای حمل اکسیژن بیشتر در سراسر بدن است.
بدانید: خواص روغن پرتقال برای پوست و لاغری
این امر باعث افزایش جریان خون در پوست بدن و پوست سر می شود که می تواند سلامت فولیکول های مو را افزایش داده و رشد موها را تحریک کند.
میوه به و لاغری
یکی از بهترین روشها برای کاهش وزن، بهبود سیستم گوارش است. این موضوع میتواند اجابت مزاج را نیز بهبود ببخشد. به سرشار از فیبر غذایی است و سطح بالای آن به معنای بهبود سیستم رودی معدهای است. با بهبود سیستم گوارش میتوان انرژی بیشتری کسب کرد و وزن اضافی را کم نمود.
به با سرطان می جنگد
از خواص بی نظیر این میوه خوشمزه وجود آنتی اکسیدان ها در آن است؛ این آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و سلول های سرطانی بدخیم را نابود می کنند هم چنین تانن موجود در دانه های ریز گوشت به از غشاهای مخاطی بدن در برابر سرطان محافظت به عمل می آورد.
فواید به برای پوست
این میوه حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان و ویتامین است که برای حفظ سلامت و جوانی پوست بسیار مفید هستند.
بیشتر بخوانید: با خاصیت میوههای پاییزی آشنا شوید
آنتی اکسیدان ها به از بین بردن آسیب ناشی از رادیکال های آزاد به سلول های پوست کمک می کنند و بنابراین باعث کاهش چین و چروک های صورت شده و لکه ها را از بین می برند و از پوست در برابر تاثیرات اشعه ماوراء بنفش محافظت می کنند.
فشار خون خود را تنظیم کنید
پتاسیم یکی از مهمترین مواد معدنی در بدن انسان است، زیرا برای حفظ تعادل فشار خون و تسهیل انتقال مایعات در سلولهای بدن ضروری است. پتاسیم میتواند رگهای خونی و شریانها را شل کند و از فشار وارد شده به سیستم قلبی عروقی بکاهد.
همین امر باعث میشود خطر توسعه شرایطی همچون آترواسکلروزیس کاهش پیدا کند. در چنین شرایط خطر ابتلا به بیماریهای عروق کرونری، حملات قلبی و سکته کمتر میشود.
سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید
همانطور که قبلاً نیز اشاره شد، این میوه حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است اما ویتامین های دیگر مانند ویتامین C و E موجود در این میوه نیز به طرق مختلف به تقویت سیستم ایمنی انسان کمک می کنند. به عنوان مثال ویتامین C به سیستم ایمنی کمک می کند تا گلبول های سفید خون را افزایش دهد که اولین خط دفاعی در برابر عوامل بیماری زا، ویروس ها و باکتری های بدن هستند.
به برای درمان زخم معده خوب است
به با داشتن فنول در خود باعث تسکین دردهای ناشی از زخم های معده شده و توصیه می شود برای تسکین درد های معده خود از دم نوش به استفاده کنید هم چنین از ترکیب عسل با به غافل نشوید که در درمان بیماری های عفونی روده، اسهال ،یبوست و کولیت معجزه می کند.
خواص میوه به از نظر طب سنتی
ژاله علی اصل ممقانی متخصص طب سنتی ایرانی در خصوص فواید مصرف میوه به، اظهار کرد: میوه به در طب سنتی ایرانی جایگاه بسیار ویژهای دارد و تمام قسمتهای آن ازجمله برگ و دانه سرشار از خواص درمانی است.
دانستنی: پوست کیوی چه خواصی دارد
این متخصص طب سنتی ایرانی بیان کرد: مصرف به شیرین برای ایجاد نشاط، رفع وسواس، سر درد و برطرف کردن بوی بد دهان بسیار مفید است. همچنین در افرادی که دارای سینوزیت مزمن و ترشحات پشت حلق هستند مصرف این میوه به صورت دمنوش و یا داخل غذا مفید خواهد بود.
علی اصل ممقانی بیان کرد: از میوه به برای درمان اسهال، کاهش ورم حاد رودهها، قطع خونریزیهای رحمی و بواسیری، پیشگیری از سقط جنین، استفراغ، تقویت معده و بهبود زخمهای دهان، لثه، گلو استفاده میشود. توصیه میشود افرادی که از رفلاکس معده رنج میبرند بلافاصله پس از غذا به پخته شده استفاده کنند.
این متخصص طب سنتی ایرانی ادامه داد: دانههایبه (بهدانه) برای درمان سرفه، سوزش حلق و رفع التهابات داخلی مخاطها به کار میرود. همچنین می توان از آن به عنوان نرم کننده طبیعی و حتی درمان سوختگیها، سرمازدگی و ترک پوست بدن نیز استفاده کرد.
به دانه چه خاصیت هایی دارد
داخل میوه به دانههایی به رنگ قهوهای یا قهوهای تیره وجود دارد. این دانهها منبع بسیار خوبی از موسیلاژ (لعاب) هستند و حدود 20 تا 22 درصد وزن دانه را لعاب روی آن تشکیل میدهد.
دانههای به به دلیل وجود لعاب، در رفع التهابات مخاط ها، سرفه و گرفتگی صدا نقش بسزایی دارند. به علاوه، آنها در مصارف صنعتی نیز مورد استفاده قرار میگیرند به طوری که از لعاب این دانه در محصولات آرایشی و مجعد کردن موها استفاده میشود. البته یکی دیگر از موارد مصرف لعاب دانه «به» آهار دادن پارچههای گرانقیمت است.
به دانه دارای خواص ضدباکتریایی قوی است. می توانید از آن برای رفع بوی بد دهان، گلو درد و آفت های دهان استفاده کنید. لعاب به دانه به درمان سوختگی کمک می کند و می توانید آن را روی جای سوختگی بمالید. لعاب موجود در به دانه به رفع گلو درد و سرفه های خشک کمک می کند.
به دانه باعث کاهش وزن هم می شود زیرا چربی، کالری و نمک کمی دارد. از طرف دیگر، به دانه سرشار از فیبر و ویتامین C است که هر دو به کنترل وزن کمک می کنند. زمانی که آن را به غذایی اضافه می کنید، طعم خوبی به آن می دهد.
در همین زمینه: بهترین میوه ها برای هضم غذا کدام ها هستند
به دانه سیستم گوارش را نیز تقویت می کند. به دانه برای درمان زخم معده مفید است، یبوست و اسهال را برطرف می کند و به این ترتیب، به گوارش بهتر کمک می کند که این به دلیل فیبر موجود در آن است. نکته ی جالب دیگر این است که زمانی که با مواد غذایی ترکیب می شود، به گوارش آن ها کمک می کند؛ به عنوان نمونه، اگر به گوشت اضافه شود، باعث گوارش پروتئین می شود.
مصرف به دانه احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. به دانه حاوی پکتین است که کلسترول خون را پایین می آورد. به دانه به استحکام بیشتر رگ ها و جلوگیری از تصلب شراین کمک می کند و می تواند فشار خون را کاهش دهد.
به دانه خاصیت دیگری هم دارد و آن مبارزه با سرطان است. سرطان معمولاً در اثر فعالیت رایکال های آزاد به وجود می آید. به دانه حاوی آنتی اکسیدان های خاصی است که با این رادیکال های آزاد سرطان زا مقابله می کنند. به دانه سیستم گوارش را نیز تقویت می کند.
آب به بخورید
آب به خاصیت زیر را دارد:
- جلوی خونریزی را می گیرد.
- جلوی تهوع و استفراغ غیر ارادی را می گیرد.
- سردرد را برطرف می کند.
فایده های برگ به
به دلیل وجود مواد معدنی از قبیل تانن و پکتین در برگ به می توان از آن برای کاهش فشار خون و تنظیم گردش خون نیز استفاده کرد. همچنین برگ به یک آرام بخش و مسکن طبیعی محسوب میشود.
طرز تهیه دمنوش به
۱. در ابتدا باید به را خوب بشویید تا پرزهای روی آن برود. اگر پوست به کاملا زرد باشد نیازی به گرفتن آن نیست.
۲. پس از شستن به باید آن را با رنده فلزی خلال کنید تا قطعاتی به طول حدوداً ۳ سانتی متر و قطر حدود ۲ میلی متر به دست آورید.
۳. سپس بههای رنده شده را در سینی پهن کنید و روی وسیله گرمازایی با گرمای ملایم و پیوسته، مانند شوفاژ، قرار دهید.
۴. بسته به رطوبت هوا و دمای گرم کننده بین ۱ تا ۲ روز طول میکشد تا قطعات به خشک شوند.
۵. مرحله پایانی در تهیه دمنوش به، بو دادن آنهاست که نیاز به کمی مهارت دارد وگرنه ممکن است دمنوش به خوب از کار درنیاید.
۶. برای این کار باید یک ماهیتابه فلزی را روی شعله گاز بگذارید تا ظرف خوبِ خوب داغ شود، به قدری که اگر قطرهای آب در آن ریختید به پرش درآید و زود بخار شود.
۷. سپس خلالهای به خشک شده را یکباره در ماهیتابه ریخته و به سرعت با قاشق چوبی زیر و رو کنید تا حرارت به طور یکسان به همه خلالها برسد.
۸. این کار را تا وقتی که رنگ خلالها به قهوهای پررنگ برسد ادامه بدهید. مراقب باشید بههایی که خرد تر هستند زود میسوزند و باید مدام هم بزنید.
۹. پس از تغییر رنگ و بوداده شدن بهها، ماهیتابه را از حرارت دور کنید و بگذارید خنک شود. سپس آن را در ظرف دربسته شیشهای نگهداری کنید و از رطوبت هم دور نگهدارید.
۱۰. برای تهیه دمنوش به برای هر نفر حدود یک قاشق غذاخوری معمولی از آن را در یک قوری با یک لیوان آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه روی بخار، خوب دم کنید و سپس نوش جان کنید.
۱۱. علاوه بر این میتوانید موقع دمکردن دمنوش به، یک قاشق غذاخوری از به خشکشده را به همراه هل و دارچین در یک لیوان آب جوش داخل یک قوری چینی بریزید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه روی بخار آب دم بکشد.
منابع: ایسنا – عصر ایران – خبرگزاری دانشجو- باشگاه خبرنگاران- ایرنا
12jav.net