2024/04/27
۱۴۰۳ شنبه ۸ ارديبهشت
خواص تمشک؛ از درمان یبوست و دیابت تا سلامت معده و پوست

خواص تمشک؛ از درمان یبوست و دیابت تا سلامت معده و پوست

تمشک برای چی خوب است؟ آیا برای زنان باردار مفید است؟ طب سنتی درباره این میوه چه نظری دارد؟

دوات آنلاین -یکی از میوه هایی که کمتر مورد توجه ما قرار می گیرد و در بازار هم خیلی کم دیده می شود تمشک است. این میوه با طبع خشک و سرد در طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت و یبوست مورد استفاده قرار می گیرد.

 

درمان یبوست با تمشک

تمشک سرشار از فیبر است و به این ترتیب نیز به سلامت روده ها کمک می کند. سلولز موجود در دانه های ریز موجود در این میوه با مشکلات مربوط به هضم غذا مقابله کرده و دفع غذا را سرعت می دهد. به این ترتیب که با یبوست مقابله می کند. بنابراین اگر از این مشکل رنج می برید می توانید به این میوه اعتماد کنید.

میوه تمشک برای دیابت بسیار مفید است

تمشک برای دیابتی ها

تمشک خون را قلیائی می‌کند و قند آن برای مبتلایان به مرض قند مفید است. بهنام یوسفیان، مشاور طب سنتی می گوید: تمشک برای بیماران مبتلا به دیابت مفید بوده و همچنین برگ و ریشه بوته این گیاه برای درمان بسیاری از بیماری‌ها موثر است.

 

بیشتر بخوانید: خواص شیره توت؛ از کم خونی تا یبوست

 

او  با بیان اینکه افرادی که بیماری دیابت دارند می‌توانند از تمشک استفاده کنند، توضیح می دهد: کسانی که رماتیسم دارند نیز می‌توانند از دم کرده برگ خشک تمشک با عسل بعد از صرف ناهار و شام استفاده کنند؛ این گیاه ملین و مدر است.

 

تمشک؛ تب بر طبیعی

شربت تمشک تب بر است و اختلالات روده‌ها و عفونت مجاری ادرار را درمان می‌کند. این شربت باعث روشن شدن پوست و سبب رفع برخی ناراحتی‌های کلیوی می‌شود.

برای سلامت معده تمشک بخورید

خاصیت تمشک برای معده

معده و روده را می‌توان با خوردن تمشک قبل از صبحانه و ناشتا به طور کامل از وجود میکروب‌ها پاک کرد.

 

جوشانده برگ تمشک اسهال و ورم روده را معالجه می‌کند، بدین منظور باید 40 تا 50 گرم برگ خشک تمشک را در یک لیتر آب سرد بخیسانید و به مدت 10 دقیقه آن را جوشانده و سپس بگذارید 10 دقیقه دم بکشد. پس از صاف کردن، روزی سه بار، هر بار یک فنجان آن را بین غذاهای اصلی بنوشید.

 

بیشتر بخوانید: لیمو سنگی برای چی خوب است


این جوشانده برای تسکین درد معده از هر نوع که باشد مانند ترشی معده، نفخ و گاز شکم و تشنج معده مؤثر است.

 

جوشانده برگ تمشک

به گفته یوسفیان غرغره کردن محلول برگ تمشک جهت درمان آنژین و ورم لوزتین مفید است، افزود: این محلول به همراه عسل جهت معالجه برونشیت مؤثر بوده و محلول جوشانده برگ تمشک برای درمان تب، صفرا و سوزش معده مفید است؛ دم کرده برگ تمشک دردهای زایمان را کم می‌کند.

تمشک چه خاصیت هایی دارد

تمشک برای پوست

میوه تمشک رقیق کننده خون است و ماسک این میوه جهت رفع کک مک مفید است، برای درمان جوش‌های صورت و تحریکات پوستی جوشانده برگ تمشک و ماساژ صورت با آن بسیار مؤثر است؛ البته برای درمان پوست‌های خشک بهتر است از کوبیده برگ تمشک به صورت ضماد استفاده شود.

 

حتما بخوانید: پوست کیوی چه خواصی دارد

 

ضماد برگ آن برای التیام زخم‌ها و ورم اطراف چشم مناسب است. جویدن برگ این میوه نیز زخم‌های لثه و سستی آن را درمان می‌کند؛ البته تمام موارد باید زیر نظر متخصص طب سنتی انجام شود.‌

 

خواص دیگر تمشک

یوسفیان جوشانده ریشه برگ تمشک را تسکین دهنده سرفه‌های سخت و سیاه سرفه دانست و خاطرنشان کرد: خوردن تمشک برای تقویت قلب مفید بوده و خونریزی از سینه و رحم را قطع می‌کند

 

مصرف تمشک در بارداری

اسیدفولیک موجود در تمشک برای خانم های باردار فوق العاده است. در شروع بارداری این میوه می تواند به رشد خوب جنین کمک کند. در ادامه نیز مصرف دمنوش یا چای برگ تمشک نیز می تواند به تسکین حالت تهوع کمک کرده و خطر سقط جنین و دردهای بارداری را کاهش دهد. این میوه برای تسهیل زایمان نیز توصیه می شود. در نهایت باید گفت که تمشک باعث غنی شدن و افزایش شیر مادر می شود.

 

منابع: ایمنا - میزان - فرارو

12jav.net

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.