خشیل اردبیل چیست؛ طرز تهیه با آرد و بلغور گندم
اگر می خواهید یک غذای مقوی و البته سنتی و محلی میل کنید حتما سراغ خشیل اردبیل بروید؛ غذایی که به خاطر داشتن آرد و بلغور گندم بسیار پرخاصیت است.
دوات آنلاین -خشیل یکی از غذاهای سنتی اردبیل است که مخصوصا برای روزهای سرد سال بسیار مناسب و مقوی است البته درست کردن آن به حوصله و زمان نیاز دارد. البته این را هم باید گفت که اگرچه خشیل شبیه حلیم است اما زودتر از آن پخته و آماده می شود. این غذا را می توانید برای صبحانه میل کنید.
مواد لازم برای خشیل
کره: به مقدار لازم
شیر: به مقدار لازم
عسل: به مقدار لازم
آب سرد: ۴ پیمانه
آرد گندم: ۶-۴ قاشق سوپخوری
بلغور گندم: ۱ پیمانه
دستور پخت خشیل اردبیل
1. بلغور را خیس کرده و بعد از چند ساعت با آب بپزید تا زمانی که آب بلغور کشیده شود. سپس بگذارید تا سرد شود.
بیشتر بخوانید: دستور پخت شولی یزدی
۲. حداقل ۴ قاشق آرد را در ۴ پیمانه آب سرد حل کرده، بلغور پخته شده را به آن اضافه و روی حرارت قرار دهید و هم بزنید تا غلیظتر از حلیم شده، بوی خامی آرد از بین برود.
۳. در صورت لزوم میتوان یک الی دو قاشق سوپخوری دیگر آرد اضافه کرد تا به غلظت آن افزوده شود.
۴. برای سرو کردن خشیل، آن را در ظرف گودی ریخته، وسط آن را گود کرده و شیر و عسل بریزید.
۵. اطراف آن را نیز کره آب شده اضافه کنید که مقدار کره به میل و سلیقه شما بستگی دارد.
نکات ریز برای درست کردن خشیل در خانه
این غذا را میتوانید با مخلوط کره، دارچین و شکر سرو کنید. از شیره انگور نیز میتوان به جای شکر استفاده کرد. خشیل را حتماً باید با شیره مصرف کرد چون بدون شیره بدون مزه خواهد بود.
فیلم: طرز تهیه مانی پلو با گوشت
برای پخت خشیل ابتدا بلغورها را قبل از پختن به مدت ۱۲ ساعت در آب قرار میدهند تا به طور کامل خیس بخورد.
خشیل چه خاصیت هایی دارد
خشیل از غذاهای پرکالری است. بلغور گندم منبع سرشاری از مواد معدنی مورد نیاز بدن است که آهن، فسفر، روی و سلنیوم از جمله مواد معدنی آن است. این غذا برای تقویت بنیه و خونسازی بسیار مناسب است.
افزایش اشتها، افزایش نیروی جنسی، مفید برای سرفه، نرمکننده سینه و رفع گرفتگی صدا، ازدیاد شیر در زنان شیرده و تقویت افراد ضعیف و چاقکننده نیز از جمله خواص خشیل از منظر طب سنتی است.
منبع: صدا و سیما
12jav.net