2024/11/22
۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
پیشنهادات ما
غار رودافشان کجاست؛ گزینه سفر یک روزه در اطراف تهران

غار رودافشان کجاست؛ گزینه سفر یک روزه در اطراف تهران

اگر می خواهید به غار رودافشان بروید قبل از سفر این مطلب را حتما بخوانید تا از نشانی غار و شرایط سفر به آنجا مطلع شوید.

دوات آنلاین -غار رودافشان در نزدیکی تهران مقصد خوبی برای افرادی است که قصد دارند به سفر یک روزه بروند. این غار به سکوت و زیبایی اش همه را تحت تاثیر قرار می دهد البته رفتن به آنجا بی خطر هم نیست.

غار رودافشان در کجا واقع شده است

آدرس غار رودافشان

این غار در دهکده رود افشان شهرستان دماوند و در کوهستان البرز مرکزی قرار گرفته است و تالارهای آن پوشیده از مواد آهکی است که به صورت قندیل‌هایی از سقف غار آویزان شده اند. و البته چاله‌هایی که آبی زلال را از دل صخره‌های سنگی بیرون می دهند.

چگونه باید به غار رودافشان برویم

برای دسترسی به این غار بهترین راه گذشتن از جاده فیروزکوه است که بعد از گذر از دو راهی دماوند در محلی بنام سیدآباد به جاده فرعی آسفالته‌ای برخواهید خورد که پس از طی حدود نیم ساعت رانندگی یا دو ساعت پیاده روی، به روستای رودافشان می‌رسید. از این روستا پس از حدود 15 تا 20 دقیقه کوه‌پیمایی ساده در طول مسیر غار که البته دارای شیب زیادی هم هست، به دهانه غار خواهید رسید که درون قیف بزرگی به قطر 100 متر جا خوش کرده و تنها از لبه همین قیف دهانه غار دیده خواهد شد.

مسیر غار رودافشان چونه است

در طول مسیر از پلی که بر رودخانه دلی ‌چای قرار دارد باید عبور کرد، سرچشمه این رودخانه دریاچه‌های تار و هویر است که حاصل ذوب یخچال‌های قره داغ (در خط‌الراس اصلی البرز) به شمار می آیند. بطور کلی مدت زمان طی مسیر از تهران تا روستای رودافشان با اتومبیل حدود ۲ ساعت است که تمام طول مسیر آن دارای جاده آسفالته است.

 

مسیر دیگری هم برای رسیدن به غار وجود دارد که البته مسیر دشواری است اما به زیبایی اش می ارزد. این مسیر خوراک کوهنوردان و طبیعت‌گردهایی است که به مقصد روداقشان سفر می کنند. این مسیر از روستای دلی‌ چای واقع در حاشیه جاده فیروزکوه می گذرد و در امتداد مسیر رودخانه دلی‌چای ادامه پیدا می کند.

غار رودافشان چگونه به وجود آمده است

تاریخچه غار رودافشان

براساس بررسی‌های زمین شناسی، غار رودافشان پیشتر به صورت سفره آب زیر زمینی بوده و مسیرهای داخلی غار حاصل تراشیده شدن بدنه‌ها در اثر رسوبات آب‌هایی می باشد که در داخل آن جریان داشته است. جنس این غار از لحاظ مواد با توجه به تبلور و تلالوئی که دارد، کهربا و شیشه (زاج) است که در اثر نورافشانی تقریبا رنگ مرمرین به خود گرفته و دارای درخشندگی خاصی است.

 

بیشتر بخوانید: روستای لالان کجا است و چگونه باید برویم

 

در برخی منابع گفته شده که در گذشته دهانه فعلی غار پشت تیغه سنگی بزرگی قرار داشته که حدود ۳۵ هزار سال قبل بر اثر وقوع آتشفشان در کوه دماوند شکسته شده و با ایجاد شکاف عمیقی دهانه غار ظاهر شده و بعدها بر اثر فرسایش آب وسیع تر شده است. دهانه غار بسیار وسیع و فرم آن قوسی شکل است، طول آن ۴۰ متر و ارتفاع آن به ۱۲ متر می رسد.

غار رودافشان مقصدی خوب  برای سفر یک روزه است

دیدنی های غار رودافشان

این غار دارای سه تالار است که تالار سوم با چکنده های نیزه ای و گل کلمی در سرتاسر سقف این تالار به معبد بزرگی به نام آناهیتا (الهه آب و باروری) منتهی می شود.

 

مسیر این غار در اثر فرسایش آب و املاح موجود در زمانی که آب به طور کامل در غار رودافشان جریان داشته، ایجاد شده است.

غار رودافشان در نزدیکی تهران بسیار دیدنی است

درون غار تاریکی و سکوت محض حکمفرمایی می کند و فقط گاهی چکیدن قطره آبی از سقف برای چندثانیه ای سکوت را می شکند.

 

بیشتر بخوانید: آسارا کجا است و چه دیدنی‌هایی دارد

 

این غار در حین زیبایی بسیار خطرناک است، زیرا در کف غار چاه های عمیقی وجود دارد که برخی از بازدیدکنندگان به دلیل جذابیت قندیل های آویخته شده گاها در تاریکی ممکن است به درون چاله های عمیق سقوط کنند لذا لازم است تا گردشگران برای بازدید از این مکان کاملا دیدنی حتما دسته جمعی و با امکانات و تجهیزات کامل و موتور برق با کابل چند صدمتری عازم شوند.

 

تالار اول غار رودافشان چگونه است

دهانه این غار که بعد از غار ایوب و غار اسپهبد خورشید، سومین دهانه بزرگ در غارهای ایران است که بعد از عبور از آن بلافاصله وارد اولین تالار غار می‌شوید که از بزرگترین تالارها در غارهای ایران است.

 

این تالار عظیم تاقدیس بزرگی است که به علت استحکامی که لایه‌های آن دارد هیچ نشانی از شکستگی یا سنگ‌های سست در آن دیده نمی‌شود. این تالار به اندازه‌ای بزرگ است که می‌توان یک آمفی تئاتر بزرگ در آن برپا کرد!

 

شاید علت وسعت این تالار فرسایش آب رودخانه دلی چای در کنار فرایند غارزایی باشد؛ بدین ترتیب که هزاران سال قبل که دره رودافشان عمق فعلی را نداشت، رودخانه دلی چای و یا شاخه‌ای از آن با دهانه غار رودافشان هم سطح بوده و آب رودخانه وارد دالان‌ها می‌گردید و لایه‌های سست را در مسیر خود تخریب می‌کرد. تعدادی ایوان که از سنگچین ساخته شده‌اند و همچنین مقداری خرده سفال در انتهای این تالار وجود دارد. این تالار فاقد تزئینات آهکی است.

 

تالار دوم غار رودافشان چه ویژگی هایی دارد

بعد از تالار اول، تالار دوم قرار دارد. بین تالار اول و دوم دیوار سنگچینی واقع شده که طول آن ۸ متر و پهنای آن ۱.۵ متر است و در حال حاضر قسمتی از این دیوار تخریب شده و درگاهی به عرض ۲ متر بوجود آورده که مدخل تالار دوم را تشکیل داده است. در این ناحیه تاقدیس کوچکی با ارتفاع ۸ متر قرار دارد که ابتدای تالار دوم است.

 

بیشتر بخوانید: معرفی دریاچه‌های اطراف تهران برای سفر یک روزه

 

 تالار دوم دارای تاقدیس به ابعاد ۵۰ در ۶۰ متر و ارتفاع ۲۰ متر است. در دیواره این تالار یک شکاف بزرگ به چشم می‌خورد. این تالار نیز فاقد تزئینات آهکی است.

 

با تالار سوم غار رودافشان آشنا شوید

ابعاد این تالار ۴۰ در ۵۰ و ارتفاع آن ۱۵ متر است. در این تالار تزئینات آهکی فراوان است که در روی سقف و دیوار این تالار چکنده های گل کلمی و نخودی دیده می‌شود، تمام تالار پوشیده از چکیده‌های مخروطی دانه انگوری می‌باشد. در طرف راست تالار دالانی به طول ۱۰ متر وجود دارد که به اتاقی منتهی می‌شود، دیوارها و سقف این اتاق با تزئینات خوشه انگوری، گل کلمی، ستون‌های سنگی و آبشار سنگ پوشیده شده است، این اتاق دارای دهانه دیگری است که به انتهای تالار سوم می‌رسد.

 

انتهای تالار سوم راهرویی به عرض ۲ متر و ارتفاع ۶ متر بوده که پس از طی ۵۰ متر، استالاگمیت بزرگی دیده می‌شود. پس از حدود ۲۰ متر بلندترین چکیده غار به بلندی ۱۲ متر دیده می‌شود. در اینجا چکنده‌های نیزه‌ای نیز دیده می‌شوند.

 

معبد آناهیتا کجا است

با عبور از یک ورودی، پس از طی دالانی در دنباله مسیر به عمیق‌ترین ناحیه غار نسبت به دهانه غار می‌رسید که ۱۵۰ متر پایین‌تر از دهانه غار است. پس از آن توسط یک نردبان آهنی که جهت سهولت غارنوردی تعبیه شده است به دالانی با ارتفاع ۳ متر می‌رسید که در انتهای آن حوضچه آبی وجود دارد که ستونی سنگی در میان آن قرار دارد. این محل تالار آناهیتا نام دارد که پس از آن تاقدیسی به پهنای ۱۵ تا ۲۰ متر وجود دارد. در ادامه مسیر پس از طی ۱۵۰ متر به دالان ۱۰ متری می‌رسید که اینجا انتهای غار است. محل انتهایی غار ۵۰ متر پایین تر از دهانه غار است.

 

منابع: شهرداری دماوند- ایرنا

عکس ها: عصر ایران

12jav.net

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.