بیوتین چیست و چه کمکی به مو ،پوست و ناخن می کند
بیوتین نوعی ویتامین از خانواده بی است که می تواند در زیبایی مو، پوست و ناخن موثر باشد. برای اینکه از همه خصوصیات این ویتامین با خبر شوید مطلب زیر را بخوانید
دوات آنلاین-بیوتین ویتامینی است که باعث می شود تا موهای شما سالم بماند و همچنین در سلامت پوست و ناخن های شما نیز بسیار موثر است.این ویتامین که جزوء ویتامین های گروه بی است را می توانید در مواد غذایی نیز بیابید . هویج و چغندر یک منبغ غنی از ویتامین بیوتین است.
بیوتین چیست
نام های دیگر بیوتین ویتامین اچ (Vitamin H) و ویتامین ب7(B7) است، از آنجا که بیوتین نقش مهمی در سلامت موها ایفا می کند به آن ویتامین H که مخفف مو(Hair) است گفته می شود. بیوتین جز ویتامین های گروه ب است.
بیوتین به عنوان یک کوآنزیم به بدن در متابولیزم چربی ها، پروتئین ها و کربوهیدرات ها کمک می کند، کوآنزیم به مواد شیمیایی گفته می شود که برای تولید و فعالسازی آنزیم ها در بدن مورد استفاده قرار می گیرند.
بیوتین برای حفظ سلامت ناخن ها، پوست و موها الزامی است به همین جهت در اکثرا مکمل ها و محصولاتی که برای کمک به درمان ریزش موها و مشکلات پوستی تولید می شوند وجود دارد.
محققین پزشکی بر این عقیده اند که بیوتین فقط از طریق خوراکی(قرص) و به شکل آمپول و تزریقی جذب بدن می گردد و وجود آن در محصولات آرایشی و بهداشتی مانند شامپوها، کرم ها و محلول های ضد ریزش مو بی اثر بوده و از طریق پوست جذب بدن نمی شود.
فواید بیوتین
بیوتین نقش مهمی در تکثیر سلول ها ایفا می کند به همین جهت آنرا ابزاری مفید برای رشد موها می دانند، هنگامی که بیوتین جذب و وارد جریان خون می شود با آنزیم های سلولی واکنش نشان می دهد و نقش مهمی در تولید اسیدهای آمینه ایفا می کند. اسیدهای آمینه مانند آجرهایی می باشند که ساختار پروتئین ها را تشکیل می دهند، موها از پروتئینی به نام کراتین ساخته شده اند و بیوتین کمک به رشد و افزایش ضخامت موها می کند.
بیوتین نقش مهمی در تولید قند و تبدیل آن به انرژی نیز ایفا می کند و برخی از پزشکان از مکمل های بیوتین در کنار عناصر کروم، روی و سایر مواد مغذی برای کمک به درمان دیابت نوع 2 استفاده می کنند.
از آنجا که بیوتین در کنار 7 ویتامین دیگر گروه ب برای متابولیزم چربی ها مورد استفاده قرار می گیرند، برخی از پزشکان معتقدند مصرف مکمل های غذایی بیوتین کمک به کاهش کلسترول بد(LDL) می کند.
تشخیص کمبود ویتامین بیوتین
کمبود بیوتین به ندرت اتفاق می افتد چون بدن به مقدار بسیار کم به آن نیاز دارد و این ویتامین در بسیاری از مواد غذایی یافت می شود. مشکلات روده ای، داروهای ضد تشنج و مصرف آنتی بیوتیک به مدت طولانی سبب از بین رفتن بیوتین و کمبود آن در بدن می شود. همچنین مصرف چای و قهوه بعد از غذا و خوردن سفیده تخم مرغ خام مانع جذب بیوتین در روده ها می شوند.
علائم کمبود بیوتین در بدن عبارتند از خشکی پوست، شوره سر، موهای شکننده و نازک، مو خوره، ریزش مو، مشکلات گوارش از قبیل یبوست، اسهال و بی اشتهایی.
تحقیقات نشان می دهند کمبود بیوتین باعث افزایش اختلال در متابولیزم گلوگز در افراد مبتلا به دیابت نوع دو می گردد.
باکتری های مفید در روده ها می توانند مقداری بیوتین تولید کنند. این باکتری ها در اثر مصرف آنتی بیوتیک ها براحتی از بین می روند و به همین دلیل مصرف آنتی بیوتیک موجب کمبود این ویتامین در بدن انسان می شود.
بیشتر بخوانید: کمبود ویتامین دی چه عوارضی دارد؟
آیا کراتین هم مانند بیوتین مهم است
کراتین یک پروتئین پایه است که مو و پوست و ناخن را تشکیل میدهد. واضح است که بیوتین، زیرساخت کراتین بدنتان را بهبود میدهد. اما فراتر از آن، محققان هنوز واقعا مطمئن نیستند نقش بیوتین در مراقبت از مو یا پوست چیست. پژوهشهایی که در مورد تاثیرات بیوتین بر رشد مو انجام شده، زیاد نیست. تا به امروز، شواهد محدودی وجود دارد که نشان میدهد افزایش مصرف بیوتین ممکن است به رشد مو کمک کند.
مثلا در مطالعهای در سال ۲۰۱۵، به زنانی که موهای کم پشتی داشتند، دو بار در روز و به مدت ۹۰ روز یک مکمل پروتئین دریایی (MPS) داده شد که حاوی بیوتین بود و به گروه کنترل نیز دارونما داده شد. در شروع و پایان دورهی مطالعه، تصاویری از پوست نواحی سر که موهای بسیار کمتری داشتند گرفته شد.
موهای افراد شستشو داده شد و تعداد موهای ریخته شده شمرده شدند. محققان دریافتند زنانی که مکمل بیوتین مصرف کرده بودند، رویش موی قابل توجهی در نواحی از پوست سر که موهایش کم پشت بوده داشتهاند. ضمنا ریزش مو در این افراد کمتر بوده است. مطالعهای در سال ۲۰۱۲ توسط همین محققان انجام شده بود و همین نتایج را نشان داده بود. یعنی بعد از ۹۰ و ۱۸۰ روز، رویش و کیفیت موی افراد بهتر شده بود.
بیشتر بخوانید: چه خوراکیهایی بیشترین ویتامین سی را دارند؟
بدن هر انسان چقدر به بیوتین نیاز دارد
نوجوانان بین سن 14 الی 18 سال روزانه به 25 میکروگرم، افراد بالغ و بزرگسال(19+ سال) به 30 میکروگرم، زنان شیرده و باردار به 30 الی 35 میکروگرم بیوتین نیاز دارند.
کدام مواد غذایی بیوتین دارد
به احتمال زیاد هم اکنون بیوتین مورد نیاز بدن خود را دریافت میکنید، اما اگر مایلید دریافت بیوتین خود را افزایش دهید میتوانید غذاهایی که حاوی بیوتین هستند را بیشتر در رژیم غذایی خود بگنجانید، مانند:
جگر و قلوه
زرده تخم مرغ
مغزها مانند بادام، گردو و بادام زمینی
دانههای سویا و سایر حبوبات
غلات کامل
موز
گل کلم
قارچ
هویج
سیب
کاهو
اسفناج
گرما میتواند از اثرگذاری بیوتین کم کند، بنابراین بهتر است این مواد غذایی را خام مصرف کنید یا خیلی کم حرارت دهید. مقدار بیوتین در هر غذایی متفاوت میتواند باشد، پس بهتر است هر وقت تردید داشتید، اطلاعات مربوط به ارزش تغذیهای را چک کنید. این کار کمکتان میکند آیتمهایی را انتخاب کنید که بیشترین بیوتین را دارند.
بیوتین هم به شکل مکمل های غذایی(قرص) و هم به صورت آمپول تولید می شود. از آنجا که آمپول ها حاوی مقداری جیوه، آلومینیوم و یا سایر فلزات و مواد شیمیایی بوده که برای بدن مضر می باشند مصرف بیوتین به شکل مکمل غذایی(قرص) مناسب تر است.
مصرف بیوتین تا دوز 3000 میکروگرم در روز بی خطر است. بیوتین یک ویتامین محلول در آب است یعنی مازاد آن از طریق ادرار دفع می شود.
بیشتر بخوانید: قرص ب کمپلکس چه فایدههایی دارد
چقدر طول میکشد نتیجه مصرف بیوتین را ببینید؟
بیشتر افراد تا زمانی که به مدت چند ماه مصرف بیوتین را افزایش ندهند، نتیجهی قابل توجهی نمیگیرند. برای اینکه بهترین نتیجه را از مصرف بیوتین بگیرید باید مصرفتان را به طور پیوسته ادامه دهید. اگر مصرف بیوتین را از طریق رژیم غذایی افزایش میدهید، باید چندین ماه هر روز غذاهای بیوتیندار مصرف کنید تا بیوتین کافی برای تاثیرگذاری وارد بدنتان شود و تفاوت را احساس کنید. اگر از مکمل بیوتین استفاده میکنید، باید هر روز طبق دستور پزشکتان آن را مصرف کنید.
طبق مطالعاتی که از بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ انجام شده، احتمالا ۹۰ روز طول میکشد تا از مصرف بیوتین نتیجه بگیرید. نتیجهای که از افزایش مصرف بیوتین خواهید گرفت شامل افزایش رشد و درخشش موهایتان میشود. گفته میشود هر چه مدت زمان طولانیتری از بیوتین بیشتری استفاده کنید، نتایج بهتری خواهید گرفت
منابع: باشگاه خبرنگاران و برترین ها
12jav.net