2020/11/30
۱۳۹۹ دوشنبه ۱۰ آذر
چطور در خانه ماست درست کنیم

چطور در خانه ماست درست کنیم

تمام فوت و فن‌هایی که برای درست کردن ماست خانگی باید بدانید در این مطلب آمده است.

دوات آنلاین-ماست از جمله خوراکی‌های بسیار مفید و البته خوشمزه است که در سفره ما ایرانی‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد. انواع و اقسام ماست با طعم‌های مختلف و میزان چربی متفاوت در بازار وجود دارد اما اگر بتوانید خودتان در خانه ماست درست کنید قطعا بهتر است. از این کار اصلا نترسید و دست به کار شوید. نهایت این‌که یکی دو بار اول نتیجه زیاد مطلوبی نمی‌گیرید اما در نهایت تمام فوت و فن‌ها را یاد خواهید گرفت البته در زیر آموزش گام به گام طرز تهیه ماست آمده است و اگر  این دستور را دقیق رعایت کنید نتیجه کار خوب خواهد شد.

 

مواد لازم برای درست کردن ماست خانگی

ساعت 24 نوشت: موادی که برای تهیه ماست خانگی نیاز دارید شامل شیر و ماست است با توجه به مقداری که میخواهید تهیه کنید شیر نیاز دارید و به ازای هر یک لیتر شیر شما نیاز به یک و نیم قاشق غذاخوری سرپر ماست دارید

 

سعی کنید از ماست های پرچرب و خامه ای استفاده بفرمایید تا ماستتان سفت تر و خوش طعم تر شود

دستور تهیه ماست خانگی

طرز تهیه ماست خانگی

برای تهیه ماست ابتدا یک قابلمه که گنجایش مقدار شیرمصرفیتان را دارد برداشته و روی حرارت قرار دهید شیر را داخل آن بریزید و اجازه دهید تا با حرارت ملایم شیر شروع به گرم شدن کند

 

پس از اینکه شیر جوشید چیزی حدود ده دقیقه زمان بدهید تا شیر بجوشد این کار باعث میشود که ماستتان سفت تر شود

 

پس از جوشیدن شیر شیررا داخل ظرفی که میخواهید در آن ماست را تهیه کنید بریزید و اجازه بدهید تاکمی خنک  شود در رابطه با ظرف بهتر است این نکته را متذکر شوم که بهترین ظرف برای تهیه ماست ظروف سفالی است چرا که سفال باعث جذب آب اضافی شده و در نهایت ماست را سفت تر میکند البته اگر در دسترس ندارید میتوانید از ظرفهای شیشه ای استفاده بفرمایید

 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ماست و خیار قالبی بسیار شیک و مجلسی

 

حدودا چهل دقیقه طول میکشد تا شیر به دمای دلخواه برسد دمای مورد نظر برای شیر زمانی که باید ماست را اضافه کنیم دمایی است که در آن شیر نه خیلی گرم و نه کاملا سرد است میزان گرما میبایست در حد معمولی رو به کم باشد

 

بعد از رسیدن به گرمای ملایم ماست را اضافه کنید و کاملا هم بزنید تا ماست داخل شیر حل شود سپس درپوش ظرف را بطوریکه کامل دهانه ی ظرف را نپوشاند روی ظرف قرار دهید و روی کل ظرف را یک پارچه بیندازید تا گرم بماند - طرز تهیه ماست

چگونه در خانه ماست درست کنیم

چند فوت و فن برای تهیه ماست خانگی

اگر در فصل تابستان ماست را تهیه میکنید همین پارچه ی دولایه روی ظرف و مدت زمان پنج ساعت برای بسته شدن ماست کفایت میکند اما اگر در فصل های سردتری اقدام به تهیه کرده اید میبایست ظرف را کنار رادیاتور یا بخاری قرار بدهید و یک پتوی نازک هم روی آن بیندازید

 

سعی کنید ماست را در طول این چند ساعت بی حرکت بگذراید چون تکان دادن و جابه جا کردنش باعث آب انداختن ماست میشود

 

پس از گذشت این پنج ساعت میبایست آنرا به مدت یک روز کامل یا همان بیست و چهار ساعت داخل یخچال قرار دهید و بعد نوش جان کنید

 

بیشتر بخوانید: ترایفل چیست + طرز تهیه چند نوع ترایفل خوشمزه

 

ممکن است در دفعه های اول با مشکلاتی از جمله آبدار شدن ماست ، ترش و شل شدن آن مواجه شوید نگران نباشید چون برای آنها هم راه حل هایی وجود دارد

 

مثلا اگر ماستتان آب انداخت میتوانید با یک دستمال تمیز آب آنرا بگیرید

 

یا اگر ماستتان شور شد بهترین راه حل این است که آنرا داخل یک کیسه ی پارچه ای تمیز بریزید ، سر کیسه را گره بزنید و از یک جایی آویزان کنید و یک ظرف زیر آن قرار بدهید تا آب اضافی آن خارج شود پس از انجام این کار اگر بازهم شور بود میتوانید هنگام مصرف با کمی آب رقیق کنید

 

برای حل مشکل شل بودن ماست ظرفتان را داخل یک ظرف پر از آب در حال جوش قرار بدهید و بگذذارید چند دقیقه بجوشد

 

البته اگر تمامی نکات گفته شده را رعایت کنید بعید است که با چنین مشکلاتی مواجه شوید

آموزش درست کردن ماست در خانه

دلیل آب انداختن ماست

سلام نو نوشت: اگر ماستی را که به آن مایه زده‌اید را قبل از آنکه کاملاً سرد شود قاشقی داخل آن بکنید یا تکان بدهید ماست آب می اندازد، اگر می‌خواهید ماست شما آب نیندازد چندین ساعت حتی اگر می توانید یک روز به آن دست نزنید و اجازه دهید در یخچال خودش را بگیرد اما اگر به هر دلیلی ماست شما آب انداخت آب بسته شده بر روی ماست را دور نریزید زیرا دارای خواص بسیار زیادی می باشد. آب ماست ارزش غذایی فراوانی دارد و به دلیل وجود پروتئین های محلول و ویتامین‌های گروه ارزش بسیار زیادی دارد.

 

بیشتر بخوانید: چطور ژله را قالب بزنیم که نشکند

 

دلیل ترش شدن ماست

اگر ماست شما ترش شد علت آن بالا بودن دمای شیر مایه زده شده و یا تازه بودن مایه ماست و یا مقدار زیاد مایه ماست می باشد البته زمان تخمیر طولانی و دمای گرمخانه گذاری بالا و کندی سرد شدن ماست پس از خروج از گرمخانه در ترش شدن ماست دخیل می باشند.

 

علت شیرین شدن ماست

شیرین شدن یا بی مزگی ماست به علت کمتر بودن دمای شیر مایه زده شده از دمای بدن ،تازه بودن مایه ماست ،شیرین بودن مایه ماست ،زمان گرمخانه گذاری کوتاه می باشد.

 

بیشتر بخوانید: دستور تهیه کرم کارامل با پودر کاسترد

 

چند نکته پایانی

1) اگر ماست را برای تهیه دوغ یا آش میخواهید آن را در دمای گرم تری تهیه كنید تا ترش شود.

 

2) اگر ماست آب انداخت و تکه تکه شد یعنی شیر زیاد داغ بوده و یا ماست خیلی سرد بوده و یا مایه ماست کمتر از مقدار لازم بوده است.

 

3) در صورت تمایل شیر خشك را حذف كنید.

 

4) برای تهیه ماست شیرین وانیلی برای تهیه دسر و ... می‌توانید همزمان با اضافه کردن ماست به شیر ، مقداری شکر و وانیل شكری نیز به شیر اضافه نمایید.

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.