چطور در خانه ماست کوزه ای درست کنیم
طرز تهیه و همه ترفندهای درست کردن ماست کوزه ای خانگی را در این مطلب یاد بگیرید.
دوات آنلاین -ماست کوزه ای در واقع نوعی ماست سنتی است که روش درست کردن آن کمی متفاوت است و البته همین طرز تهیه در طعم آن نیز تاثیر می گذارد. اگر آن را تا به حال امتحان نکردهاید بد نیست نوع خانگی آن را خودتان درست کنید و بچشید.
برای ماست کوزه ای به چی نیاز داریم
همشهری آنلاین نوشت: برای تهیه ماست کوزه ای در ابتدا باید یک ظرف سفالی یا همان کوزهای خام تهیه کنید. در ظرف سفالی خام ماست چکیده بهتری تهیه میشود، زیرا جذب آب ظرفهای سفالی بدون لعاب بیشتر است؛ در نتیجه ماست چکیده سفتتری آماده میشود.
اگر برای تهیه ماست از ظروف سفالی لعابدار استفاده کنید هم اتفاق خاصی نمیافتد. فقط ماست شما آبدار میشود و نسبت به ماست چکیده شلتر است.
مواد لازم دیگر به شرح زیر است:
شیر: یک لیتر
ماست: یک و نیم قاشق
دستور تهیه ماست کوزه ای
ابتدا یک لیتر شیر را روی اجاق قرار دهید تا شیر بر روی حرارت آرام آرام گرم شود. تا کاملا به جوش بیاید و حدود ده دقیقه نیز به جوشیدن ادامه دهد.
سپس شیر را در ظرف سفالی بریزید تا شیر به دمای محیط برسد. اگر ماست گرم باشد وقتی انگشت خود را در شیر فرو ببرید انگشتتان میسوزد و این یعنی هنوز شیر به دمای محیط نرسیده است. شیر حدودا باید ۴۰ دقیقه بماند تا به دمای محیط برسد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ماست و خیار قالبی بسیار شیک و مجلسی
سپس ماست را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا زمانی که ماست و شیر خوب مخلوط شود. برای گرم ماندن ظرف حتما دور آن را با پارچهای مناسب ببندید و ظرف را حداقل ۶ ساعت بدون تکان دادن در گوشهای قرار دهید.
جابهجا کردن ظرف باعث میشود تا ماست در پایان کار آب بیفتد. درپوش ظرف را هم به طور کامل نبندید. اگر در زمستان ماست کوزهای را در خانه آماده میکنید میتوانید در این مرحله بعد از پوشاندن ظرف با یک پارچه آن را کنار بخاری قرار دهید.
درنهایت ظرف را یک روز کامل در یخچال قرار دهید.
پیشگیری از شل شدن ماست
اگر ماست شما به هر دلیلی آب انداخت و شل شد، میتوانید یک دستمال تمیز و بدون پرز را روی ماست بیندازید تا آب اضافی جذب پارچه شود.
ترشی و شیرینی ماست نیز بستگی به نوع ماستی دارد که به شیر اضافه کردهاید.
12jav.net