خواص کندر چیست؛ از تقویت حافظه تا آرامش اعصاب
هر آنچه درباره خاصیتهای کندر باید بدانید در این مطلب گردآوری شده است.
دوات آنلاین-کندر خاصیتهای بسیار زیادی دارد. تقویت حافظه، آرامش اعصاب، تسکین درد مفاصل و ... فقط بخشی از خواص کند است. در ادامه با این گیاه، فواید و نحوه مصرف آن آشنا شوید:
کندر چیست
کندر گیاهی است که خاستگاه آن آفریقای جنوبی خصوصاً سومالی، عمان و یمن است. کندر از درختی به نام Olibanum به دست میآید.
شهرت درخت کندر، به خاطر این است که پس از بریدن تنهاش به قسمتهای کوچکتر، شیرهی سفید شیر مانندی از آن خارج میشود که این قطرات با گذشت کمتر یا بیشتر از دو هفته پس از از دست دادن رطوبتش و خشک شدن (غلیظ شدن) تبدیل به یک صمغ نارنجی - قهوهای میشود که با نام کندر (Frankincense ) شناخته میشود؛ که نیمهی اول نام آن (Frank) به معنی خالص و پاک و قسمت دوم آن به معنی دود کردن است.
برای گرفتن روغن کندر، باید قبل از سخت شدن کامل کندر اقدام کرد و بهتر است فرایند روغن کشی با حضور دی اکسید کربن انجام شود تا کلیهی خواص آن حفظ شود. حدود 50000 هزار سال به عنوان بخور خوشبو استفاده میشده است و حتی امروزه در کلیساها و معابد به عنوان بخور (شبیه عود) در بسیاری از نقاط جهان استفاده میشود.
کندر و روغن به دست آمده از آن خواص مفید سلامتی و پزشکی دارد و حتی در برخی مناطق به خاطر قدرت معجزه آسا و اسرارآمیز آن مورد توجه قرار گرفته است.
محققان در بسیاری از تحقیقات به بررسی خواص کندر و روغن آن پرداختهاند که دامنهی بسیار وسیع داشته و به نتایج قابل اهمیتی دست یافتهاند.
با خاصیتهای کندر آشنا شوید
کندر علاوه بر خواص درمانی که در تسکین دردهای مفصلی، درمان بوی بد دهان و افزایش میزان هوش کودکان دارد خواص کم نظیر دیگری دارد که به برخی از کاربردی ترین آن ها اشاره می کنیم.
خوردن صمغ کندر موجب بهبود خش صدا و صاف شدن آن می شود. این صمغ گیاهی با کاهش خلط و ترشحات حلقی خشونت صدا را برطرف می کند.
تجویز کندر به صورت خوراکی موجب کاهش خونریزی شدید در خانم هایی که خونریزی های بسیار شدید درسیکل قاعدگی دارند، می شود.
درمانگران طب سنتی بر این باورند که مصرف کندر در افراد مبتلا به اسهال و افرادی که دچار تب و استفراغ هستند بسیار موثر است.
بسیاری از درمانگران بر این باورند، افرادی که بدزخم هستند و زخم های شان در مدت زمان بیشتری خوب می شود با مکیدن یا جویدن یک نخود کندر به صورت روزانه به مدت 3 تا 4 روز می توانند به درمان سریع تر زخم ها کمک کنند.
تقویت حافظه با کندر
کندر برای تقویت حافظه و رفع آلزایمر معجزه می کند جویدن روزانه کندر تاثیر بسیار زیادی در بهبود حافظه خواهد داشت. پیامبر اسلام بر خوردن کندر در دوران بارداری بسیار تاکید کرده اند؛ و همچنین خوردن آن را برای بهبود و افزایش حافظه توصیه کرده اند مصرف کندر توسط مادران باردار موجب افزایش هوش و ضریب هوشی جنین و کودک آینده آن ها خواهد شد البته زیاده روی ر مصرف کندر بر اساس تحقیقاتی که به تازگی صورت گرفته می تواند سبب پیش فعالی کودک و دردسرهای فراوان شود
بیشتر بخوانید: با فواید تخم شربتی آشنا شوید
کندر برای دیابت مفید است
کندر خواص بسیاری برای بیماران دیابتی دارد تحقیقاتی که به تلزگی دانشمندان بر روی 60 زن و مرد مبتلا به دیابت نوع ب انجام دادند مشخص گردید که با مصرف روزانه 300میلی گرم کندر سطح گلوگز خون آن ها به شدت کاهش یافت و تاثیر خوبی در افزایش ترشح انسولین در بدن آنها داشت به نوعی که هنوز هم در بسیاری از مراکز درمانی جهان از کندر برای درمان و یا کنترل دیابت استفاده می شد در طب سنتی هم جویدن یا پودر کردن کندر و خوردن روزانه آن به کسانی که مبتلا به قند خون هستند تجویز می شود
بیشتر بخوانید: خاصیتهای هلیله سیاه چیست
کندر چه تاثیری بر پوست خشک دارد
افرادی که پوست خشک و زبر دارند، می توانند از این نسخه برای بهبود خشکی پوست خود بهره ببرند. این افراد کافی است 2 نخود کندر را درون روغن بادام حرارت دهند تا زمانی که کندر درون روغن حل شود. پس از آن اجازه دهید که روغن سرد شود و از آن برای ماساژ پوست دست یا بدن تان استفاده کنید. این روغن تاثیر بسیار زیادی در بهبود خشکی پوست تان خواهد داشت.
کندر برای آرامش اعصاب و تپش قلب
درمانگران طب سنتی ایران معتقدند، ماساژ ستون فقرات با کمک روغن کنجدی که در آن کندر حل شده باشد برای تسکین اعصاب و آرام بخشی بیمار بسیار موثر است. برای تهیه این روغن کافی است به اندازه سرانگشت کندر را درون روغن کنجد انداخته و روغن را روی حرارت بگذارید تا کندر حل شود. پس از خنک شدن این روغن آن را روی ستون فقرات ماساژ دهید، علاوه بر تسکین اعصاب و ریلکسی، این ماساژ موجب بهبود تپش قلب و تسکین افرادی که دچار ریزش قلب شده اند می شود.
فواید روغن کندر
* روغن کندر خواص ضد عفونی کننده و گندزدایی و ضد میکروبی دارد. از آن میتوان در زخمها برای جلوگیری از کزاز استفاده کرد و برای عفونتهای داخلی هم مفید و موثر است.
* کندر خواص ضد التهابی داشته و برای بهبود بیماریهای التهابی روده بسیار مفید است. روغن کندر برای معده درد و ناراحتیها و دردهای شکمی خوب است و باعث بهتر شدن هضم و حتی کم کردن گازهای روده میشود.
* برای برطرف کردن جای زخم صورت و بدن مفید است. تغییرات پوستی حاصل از جوش، آکنه، آبله و ... میتواند با استفاده از روغن کندر بر طرف شود.
* به حفظ عملکرد کلیوی کمک میکند. به تولید مناسب ادرار کمک کرده و باعث خروج سموم از بدن از طریق ادرار میشود.
* موثر در کاهش فشار خون است و در تولید مجدد سلولهای سالم بسیار مفید است.
* در خانمها در طی دوره عادت ماهانه برای بهبود سردرد، تهوع و معده درد مفید است و ممکن است قاعدگیهای سنگین با روغن کندر، متعادل شود.
* در مصر باستان از روغن کندر به عنوان ماسک صورت برای سلامت نگه داشتن پوست، بهبود جای زخم، جلوگیری از چروک خوردن و جوان و نرم نگه داشتن پوست استفاده میشده است.روغن کندر
نحوه مصرف کندر
کندر را بهتر است که به خوبی بکوبید و صبح ها بصورت ناشتا میل کنید کافیست یک قاشق چایخوری از آن را در یک استکان آب حل کنید و مصرف کنید البته یکی دیگر از روش های استفاده کردن از کندر جویدن آن شبیه آدامس است که البته اشکال این روش این است که طعم آن کمی تلخ است و ممکن مورد پسند همگان نباشد
بیشتر بخوانید: با ضررها و خواص گلپر آشنا شوید
جویدن کندر برای چه چیزی مفید است
درمانگران طب سنتی برای درمان خواب آلودگی و بی حالی ناشی از تجمع بلغم در بدن، نسخه ای دارند که به کمک آن می توان بلغم زائد بدن را دفع کرد و به درمان بی خوابی و حتی بوی بد دهان پرداخت. برای تهیه این نسخه کافی است یک نخود کندر را با یک نخود مصطکی و یک فندق سقز ترکیب کرده و آن را بجوید. برای تهیه این مواد می توانید به داروخانه های گیاهی در سطح شهر مراجعه کرده و با تهیه این مواد و جویدن آن علاوه بر بی خوابی، بوی بد دهان خود را نیز درمان کنید. علاوه بر این همین نسخه می تواند ترکیب بسیار مناسبی برای افرادی باشد که به کمر درد یا درد مفاصل از قبیل درد زانو مبتلا هستند. مصرف این نسخه موجب کاهش و تسکین دردهای مفصلی نیز می شود.
هشدار درباره مصرف کندر در بارداری
باوری وجود دارد که مصرف صمغ توسط مادران باردار موجب افزایش هوش و ضریب هوشی جنین و کودک آینده آن ها می شود. این نکته صحیح است اما مادران باردار باید مراقب باشند که مصرف کندر بیش از 3 ماه موجب بیش فعالی کودک آن ها شده و این مسئله در آینده آن ها را با مشکلات متعددی روبه رو می کند. بنابراین مادران باردار باید توجه داشته باشند که برای افزایش میزان هوش و تقویت حافظه نوزاد خوردن یک ماه کندر کفایت می کند و این یک ماه باید بعد از 4 ماهگی جنین صورت گیرد.
منابع: تسنیم- ساعت 24- همشهری- عصر ایران
12jav.net