اخبار پرسپولیس /چمن سحر آمیز زمین تمرین پرسپولیس
پرسپولیس تمرینات پیش فصل خود را از روز 5 تیرماه در این مجموعه آغاز کرد. بعد از دو هفته تمرین تیم تحت هدایت کالدرون از 20 تیرماه تا 28 تیر در اردوی ترکیه تمرین کرد و از 31 تیر دوباره در مجموعه شهید کاظمی استارت زد
دوات آنلاین-با وجود اینکه باشگاه پرسپولیس ظاهراً دو ورزشگاه مجهز، استاندارد، شیک با کاملترین امکانات در اختیار دارد اما همچنان از معضل نداشتن زمین چمن مناسب برای اجرای تمریناتش رنج میبرد.
ایران ورزشی نوشت :گابریل کالدرون در ملاقات اخیرش با مدیرعامل باشگاه پرسپولیس صراحتاً از نداشتن زمین تمرین مناسب با چمن استاندارد گلایه کرده و انصاریفرد هم قول داده این مشکل را مدیریت کند اما به نظر میرسد هر اتفاقی که در این خصوص رخ دهد مسکن موقتی است و مشخص نیست چرا پرسپولیس یک زمین چمن استاندارد و باکیفیت در اختیار ندارد.
چمن ورزشگاه شهید درفشیفر بیش از دو سال بلاتکلیف بود و سر آخر چمن مصنوعی شده و به بخش خصوصی اجازه داده شد تا تیم پرسپولیس نتواند از امکانات فوقالعاده کامل این مجموعه استفاده کند. با این حال از آنجایی که باشگاه از چهار سال قبل ورزشگاه شهید کاظمی را در اختیار گرفته بود به نظر نمیرسید معضلی از این بابت داشته باشد ولی کم کم مشکلات از راه رسید.
فصل قبل و حتی قبلتر از آن مدیران باشگاه پرسپولیس با مدیریت مجموعه شهید کاظمی و پیمانکار چمن این مجموعه چالش داشتند و هر از گاهی اعلام میشد چمن این مجموعه نیاز به هوادهی دارد. همین مسأله باعث میشد تمرینات پرسپولیس برای چند روز به زمینهای دیگری منتقل شود. این اتفاق امسال هم رخ داده اما به فاصله کمتر از یک ماه تکرار شده که کمی نگران کننده به نظر میرسد.
پرسپولیس تمرینات پیش فصل خود را از روز 5 تیرماه در این مجموعه آغاز کرد. بعد از دو هفته تمرین تیم تحت هدایت کالدرون از 20 تیرماه تا 28 تیر در اردوی ترکیه تمرین کرد و از 31 تیر دوباره در مجموعه شهید کاظمی استارت زد. تمرینات سرخها سه هفته ادامه پیدا کرد تا روز 21 مرداد که سرخها به مجموعه خیریه عمل رفتند.
این مجموعه به خاطر نداشتن امکانات کافی مورد قبول کالدرون قرار نگرفت و بازی دوستانه سرخها در آن مقطع نیز در ورزشگاه کارگران برگزار شد. تمرینات پرسپولیس تا اول شهریور در ورزشگاه خیریه عمل برگزار شد اما بعد از حدود ده روز دوری از کمپ سرخها، تیم پرسپولیس دوباره به ورزشگاه شهید کاظمی برگشت.
دور جدید تمرینات پرسپولیس از 3 شهریور آغاز شد و با وقفهای دو سه روزه ادامه یافته و قرار است تا قبل از بازی با صنعت نفت آبادان در این ورزشگاه ادامه داشته باشد. در واقع به نظر میرسید پرسپولیس دوباره سه هفته در این زمین تمرین کرده و برای سومین مقطع احتمالاً چیزی حدود ده روز دور از این زمین تمرین خواهد بود.
سیاست باشگاه برای داشتن زمین در زمستان
مهندس اصغر بیگی مسئول شرکت پیمانکار چمن ورزشگاه شهدی کاظمی اما توضیح میدهد: «سیاست باشگاه حفظ زمین برای فصل زمستان است. با توجه به تمرینات و بازیهایی که در این زمین برگزار میشود باید میزان بهرهبرداری با شرایط زمین همخوانی داشته باشد.
در خیلی از ایام صبح و بعد از ظهر در این زمین تمرین برگزار شده. همچنین تقریباً هر هفته بازیهایی در این زمین برگزار شده که هر بازی به اندازه چهار جلسه تمرین به زمین چمن فشار وارد میکند. از این جهت است که زمین فرجهای برای بازسازی پیدا نمیکند.»
اصغربیگی ادامه میدهد: «زمانی که آقای انصاریفرد به مجموعه شهید کاظمی آمد خوشبختانه شرایط را پذیرفتند. ایشان گفتند با توجه به اینکه تمرینات بسیار زیادی در این زمین برگزار شده اما باورم نمیشود این زمین چنین شرایطی داشته باشد.
با این حال من گفتم اگر میخواهیم شرایط زمین خوب باشد باید یک زمین دیگر زیر سر داشته باشیم تا در زمستان به مشکل نخوریم. همانطور که میدانید در زمستان زمین چمن برای تمرین پیدا نمیشود اما وقتی خودمان زمین داشته باشیم مشکلی نداریم. الان هم زمین پژوهشگاه را گرفتهاند هر چند قرار شده دو سه جلسه در هفته در زمین شهید کاظمی تمرین برگزار شود.»
پیمانکار چمن مجموعه شهید کاظمی میگوید: «با قاطعیت میتوانم بگویم این زمین چمن بهترین زمین تمرینی کل ایران است. من 18 سال پیش زمین چمن ورزشگاه شهر قدس را کاشتم که هنوز کشت نشده. آن زمان ده سال زمین چمن را گارانتی کردم و الان هر کس میبیند میگوید زمین چمن مصنوعی است؟ من به مدیران باشگاه پرسپولیس هم گفتهام چنانچه با دانشی که ما در اختیار داریم کار کنید و ما حضور پیدا کنیم این چمن را 20 سال گارانتی میکنم.»
ثروتی که پرسپولیس از آن خبر نداشت
اصغربیگی واژه «هوادهی» را برای چمن مجموعه شهید کاظمی رد میکند: «این واژه مربوط به سیستم آبیاری 40 سال قبل است که فوارههای گردان زمین را آبیاری میکردند. الان سیستم آبیاری ورزشگاه شهید کاظمی یک میلیارد میارزد. فرق این سیستم اینجاست که آب را به پودر تبدیل میکند و این پودرهای آب اکسیژن هوا را با خودش جذب میکند و پایین میآورد.
هوادهی مال زمانی است که آن فوارههای قدیمی پتپت کنان کار میکردند اما سیستم آبیاری ورزشگاه شهید کاظمی چیز غریبی است که هیچ کس از آن خبر ندارد.»
وی با اشتیاق و جزئیات فراوان از این ثروت پرسپولیس میگوید: «ورزشگاه شهید کاظمی این امکانات را در اختیار داشت. یعنی زمان مالکیت شهرداری خریداری شده بود اما از آن استفاده نمیشد.
ثروتی بود که هیچ کس نمیدانست چطور باید از آن استفاده شود. منبعش پر از گل بود که کارگر گرفتیم و تخلیهاش کردیم. فوارهها را هم تمیز کردیم و راه انداختیم. این سیستم یک مانیتور لمسی دارد که میتوانی آبیاری زمین را با آن از طریق نرم افزار برنامهریزی کنی. اصلاً نگو و نپرس.
آدم گریهاش میگیرد که ثروت را دارد اما نمیتواند از آن استفاده کند. من از طریق موبایلم در خانه زمین را آبیاری میکردم. عکس زمین و جای فوارهها در صفحه لسمی این سیستم وجود دارد اما برنامه برای سال 2016 بود و ریست میشد چون منبع و فوارههایش را گل گرفته و غیر قابل استفاده بود. به همین خاطر ما از شرکت زیمنس آلمان دعوت کردیم که مهندس علیزاده آمد و برنامه را ریست کرد و تاریخش را به 2019 تغییر داد.»
تغذیه و رشد عجیب چمن
اما اصغربیگی به نکته جالب دیگری هم اشاره میکند: «ما تمام عناصر مورد نیازمان که از اسیدهای آمینه هستند را از طریق همین سیستم به چمن میدهیم. در پروسه 8 ساعته سیکل حرکتی گیاه ما محلولهای تغذیه چمن را از طریق همان فوارهها وارد زمین میکنیم. همین باعث میشود که هر دو روز یک بار چمن بلند شده و کوتاهش کنیم. ما پریروز (پنجشنبه)چمن را کوتاه کردیم و امروز (شنبه) هم این اتفاق افتاد. شما آمار بگیرید کدام زمین را هر دو روز میچینند؟»
میگویند غبار موجود در هوای منطقهای که ورزشگاه شهید کاظمی در آن قرار دارد باعث مشکلاتی برای چمن این مجموعه شده که اصغربیگی این را هم رد میکند: «اینها حرفهای کارشناسانه نیست. ما از طریق تغذیه غشای سلول گیاه کار میکنیم که به ریشه کاری ندارد و دود غبار و ... نمیتواند روی چمن تأثیر بگذارد.
شما یک تکه از این چمن را بریزید روی آسفالت، من 15 روز زنده نگهش میدارم. ما با استفاده از پروتئینها به جای کودها فرآیند 8 ماهه لازم برای تجزیه به عناصر قابل جذب را به 8 ساعت کاهش دادهایم و به همین خاطر چمنمان یکرنگ است و 20 سال گارانتیاش میکنیم.»
وی ادامه میدهد: «در این داستان بیوتکنولوژی ما روی بذر کار میکنیم و چمن را به یک چمن دیگر تبدیل میکنیم. یعنی با تغذیه غشای سلولی و مکانیزمی که به کار میگیریم پهنای برگ را از نیم میلیمتر یا 3دهم میلیمتر دوبرابر میکنیم.»
12jav.net