2023/02/01
۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۲ بهمن
شوید برای چی خوب است؛ از لاغری تا فشار و قند خون

شوید برای چی خوب است؛ از لاغری تا فشار و قند خون

خاصیت های شوید چیست؟ چه تاثیری بر چاقی و لاغری و کبد چرب دارد و مضرات مصرف آن چیست؟

دوات آنلاین -شوید یکی از سبزیجات پرمصرف است که در طب سنتی خواص متعددی نیز دارد و برخی تخم آن را مصرف می کنند. برخی با آن دمنوش درست می کنند و عده ای نیز عرق شوید را میل می کنند. با خواص و مضرات شوید در ادامه بیشتر آشنا شوید.

 

شوید برای لاغری

بسیاری از متخصصان تغذیه برای لاغری و تناسب اندام، مصرف شوید را پیشنهاد می‌کنند. یکی از خواص شوید، کمک به هضم بهتر غذاست. وقتی غذا در بدن شما به‌خوبی هضم شود، متابولیسم بدنتان روند بهتری را طی می‌کند.

 

این کار به بدن شما کمک می‌کند که چربی کمتری را ذخیره کند؛ در نتیجه شما در مسیر کاهش وزن و لاغری قرار می‌گیرید. می‌توانید برای بهره‌گیری از این خاصیت شوید، آن را در غذا و خوراکی‌های خود بریزید.

گیاه شوید باعث کاهش قند و فشار خون می شود

تاثیر شوید بر قند خون

داشتن سطح قند خون به طور مزمن بالا امری نگران کننده است زیرا خطر ابتلا به بیماری هایی مانند مقاومت به انسولین، سندرم متابولیک و دیابت نوع 2 را افزایش می دهد، بنابراین گیاه شوید اثرات کاهش دهنده قند خون دارد.

 

بیشتر بخوانید: خواص بارهنگ در طب سنتی

 

در حقیقت چندین مطالعه روی حیوانات مبتلا به دیابت بهبود قابل توجهی در سطح قند خون ناشتا با دوزهای روزانه عصاره شوید را نشان داده است. گرچه تحقیقات در فاز انسانی هنوز محدود است.

 

شوید برای فشار و چربی خون

از عرق شوید برای کم کردن فشار خون استفاده می کنند. برای این منظور روزی ۳ قاشق غذاخوری عرق شوید، بعد از غذا میل شود.

 

آنتی اکسیدان ها و فلاونوئید های موجود در عرق شوید به درمان چربی خون بالا کمک کرده و از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، آترواسکلروزیس و حمله ی قلبی پیشگیری می کنند.

 

شوید برای درمان کبد چرب

عرق شوید مانند شوید تازه و خشک دارای خواص دیورتیک بوده که به سم زدایی و پاک سازی کبد کمک کرده و برای درمان بیماری های کبد از جمله کبد چرب مفید می باشد.

تخم شوید بسیار پر خاصیت است

خاصیت های تخم شوید

بر اساس طب سنتی طبع تخم شوید گرم و خشک است. در ادامه به برخی دیگر از مزایای آن برای سلامتی اشاره می شود:

 

بدانید: اسانس ریحان برای چی خوب است

 

  1. تخم شوید به عنوان یک ماده طبیعی برای هضم غذا، تقویت معده و بادشکنی مورد استفاده قرار می گیرد، همچنین برای سلامت دستگاه گوارش گزینه مفیدی محسوب می شود.
  2. تخم شوید و حتی خود شوید برای درمان بیماری های دستگاه تناسلی نیز استفاده می شوند.
  3. همان طور که در بالا اشاره شد تخم شوید برای درمان سکسکه نیز مفید است.
  4. تخم شوید برای درمان خر و پف در خواب نیز توصیه می شود.
  5. تخم شوید برای تسکین درد کلیه و مثانه نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
  6. مصرف شوید یا تخم شوید دارای اثر آرام بخشی در ناراحتی های عصبی است.
  7. در طب سنتی برای درمان بواسیر و بیماری های مربوط به ناحیه مقعد نیز از تخم شوید استفاده می شود.
  8. دم کرده تخم شوید نفخ شیر مادر را گرفته، بنابراین از بروز نفخ و دل درد  در نوزادان جلوگیری می کند.
  9. تخم شوید از ترش کردن معده جلوگیری می کند.

 

فواید آب شوید

خوردن آب شوید مسکن درد شکم و روده، و رافع نفخ شکم ناشی از پرخوری به دنبال گرسنگی زیاد می‌باشد.خوردن آب شبت با عسل باعث قی و آسودگی از آزار طعام خراب می‌شود.

 

در همین زمینه: خاصیت های پرسیاوشان؛ از سرماخوردگی تا اسهال

 

خوردن آب پخته شوید رفع سکسکه و قی و غثیان غذای فاسد می‌کند.ضماد پخته شوید که از جوشیدن و پختن سفت شده باشد با عسل بر مقعد باعث لینت طبع می‌شود.نوشیدن آب پخته شوید رفع درد پشت و کلیه و مثانه می‌کند.

 

شوید تازه، از منظر طب سنتی، تحلیل برنده اخلاط بدن، بازکننده انسداد عروق، اشتهاآور، مدر و قاعده‌آور است و می‌تواند با افزایش ترشح انسولین، سطح قند خون را در بیماران دیابتی کاهش دهد

 

چکاندن آب شوید در گوش رفع امراض گوش می‌کند.مصرف دم‌نوش شوید، باعث کاهش نفخ می‌شود. اگر بتوانید آب شوید را با عسل مصرف کنید، سموم بدن و اخلاط غلیظ از معده را از بین می‌برد و باعث تحریک استفراغ شده و انجام این کار در فصل بهار برای تصفیه دستگاه گوارش بسیار مفید است.

مصرف شوید می تواند عوارض و مضراتی داشته باشد

مضرات مصرف شوید

  • به علت اثرات قانون آوری و سقط زایی شوید، استفاده آن در ابتدای زمان حاملگی ممنوع است.

 

حتما بخوانید: خاصیت های گیاه فراسیون یا افنان چیست

 

  • استفاده عرق شوید در افردی که بیماری حاد کلیوی دارند، سفارش نمی‌شود.
  •  
  • همچنین در خصوص افردی که دارای چربی خون بالا نیستند، بایستی در استفاده آن دقت شود.
  •  
  • به دلیل آن که افراط در استفاده آن امکان دارد باعث عوارضی شود.
  •  
  • مصرف مقدار زیاد از فراورده‌های غلیظ شده می تواند باعث کاهش میزان اسپرم گردد.
  •  
  •  دید را ضعیف می‎کند.
  •  
  • کسانی که زخم معده دارند چه بسا ایجاد خون ریزی می‎کند.

 

منابع: صدا و سیما – دکتر سلام- عصر ایران- شرکت دارویی بوعلی

 

پیشنهادات ما
کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.