2022/10/06
۱۴۰۱ پنج شنبه ۱۴ مهر
دستور پخت آش گندم یزدی با گوشت و بدون گوشت

دستور پخت آش گندم یزدی با گوشت و بدون گوشت

همه فوت و فن ها و طرز تهیه آش گندم را که غذای اصیل یزدی ها است در این مطلب بخوانید.

دوات آنلاین -آش گندم از جمله غذاهای محلی یزدی ها است که معمولا آن را با گوشت می پزند و مزه اش نیز کمی تند است. طرز تهیه این آش را در ادامه یاد بگیرید.

 

مواد لازم برای آش گندم

به نوشته همشهری شما برای تهیه این آش بدون گوشت به مواد زیر نیاز دارید:

نخود، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، لوبیا چشم بلبلی، عدس و ماش جمعا 2لیوان (از هر کدام یک سوم لیوان)

گندم پوست‌کنده یا بلغور گندم 1فنجان

جو پوست‌کنده یا بلغور جو نصف فنجان

سبزی‌ آش 700گرم تا 1کیلوگرم

پیاز 5عدد

سیر چند حبه

نمک، فلفل ، زردچوبه ، کشک، نعناع ، سیر و پیازداغ

آش گندم یزدی را چطور درست می کنند

طرز تهیه بدون گوشت

حبوبات از قبل خیس کرده را با گندم و جو در قابلمه ریخته به میزان لازم آب اضافه کنید و اجازه دهید چند ساعتی بپزند.

 

بیشتر بخوانید: دستور پخت آش حبوبات

 

چند پیاز بزرگ را نگینی خرد کرده با سیر رنده شده و کمی روغن در قابلمه تفت دهید تا سبک و شفاف شوند سپس زردچوبه اضافه کنید و کمی تفت دهید.

 

بعد از تفت کوتاه زردچوبه، آب و سبزی‌ آش را اضافه کرده و در قابلمه را گذاشته تا سبزی بپزد. حبوبات پخته را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مواد با هم بپزند و‌ آش کاملا جابیفتد. در آخر نمک و فلفل‌اش را اندازه کنید. به‌عنوان ادویه این‌ آش از مقداری زیره و آویشن نیز استفاده می‌شود و می‌توانید مقداری پونه هم به‌ آش اضافه کنید.

 

پیاز داغ و سیر داغ و نعناع داغ آماده کنید. مقداری از پیاز داغ و نعناع را به قابلمه‌ آش اضافه کنید.

 

استفاده از گوشت در آش گندم

آش گندم با گوشت فراوان نیز طبخ می‌شود که در آخر مانند حلیم غلیظ و کشدار می‌شود.

 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش اراکی

 

می‌توانید مقداری گوشت قرمز را جداگانه بپزید ریش‌ریش کنید و همراه با حبوبات به‌ آش اضافه کنید تا در نهایت‌ آش کشدار و لعابدار شود و با هل و دارچین و زنجبیل سرو می‌شود. در صورت استفاده از گوشت، سبزی و کشک و نعناع و سیر و پیازداغ را حذف کنید تا‌ آش اصیل یزدی داشته باشید. در اینجا من‌ آش را بدون گوشت پختم. در این حالت سبزی جایگزین گوشت شده است.

 

تزیین آش

برای تزیین مقداری کشک را داخل قیف بریزید و سر قیف را کمی برش دهید، طرح دلخواه را با کشک ترسیم کنید، فضاهای دلخواه طرح را با نعناع داغ یا سیر و پیازداغ پر کنید.

 

با استفاده از ماسوره‌های قنادی و کشک سفت می‌توانید کشک را ماسوره بزنید، دقت کنید‌ آش از داغی افتاده باشد تا کشک را بیش از حد شل نکند و طرح پایدار بماند.

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.