2024/04/24
۱۴۰۳ چهارشنبه ۵ ارديبهشت
چکار کنیم خیار شور کپک نزند

چکار کنیم خیار شور کپک نزند

خیار شور چرا خراب می شود و کپک می زند و چگونه می توان از این اتفاق جلوگیری کرد؟

دوات آنلاین -یکی از نکات مهم درباره نگهداری خیار شور این است که مانع خراب شدن و کپ زدن آن شویم برای این کار ترفندها و روشهایی وجود دارد که اگر رعایت کنید مدت زمان نگهداری خیار شور بیشتر می شود.

 

علت کپک زدن خیار شور

فرتاک نیوز نوشت: یکی از علل خراب شدن خیارشور قرار دادن خیارشورها در محیط گرم است زیرا محیط گرم جای مساعد تری برای رشد کپک ها خواهد بود پس برای رسیدن خیارشور عجله نکنید و آن را در جای خنک و حتما سایه نگهداری کنید.

 

یکی دیگر از علل بی کیفیت شدن و خرابی خیارشور را باید در نمک آن جستجو نمود زیرا نمک معمولی یا همان نمک یددار دارای مواد افزدونی بوده و از تخمیر مثبت جلوگیری می کند پس بهتر است از نمک دریایی با کیفیت استفاده کنید.

 

بیشتر بخوانید: چه کار کنیم خیارشور خانگی ترد شود

 

اگر درون خیار شور نمک کمی بریزیم مطمئنا خیارشور خراب خواهد شد زیرا نمک موجب تخمیر ایمنی شده و از رشد باکتری ها در خیارشو میتواند جلوگیری می کند پس بهتر است نسبت آب و نمک را بدانید، برای هر 15 لیوان آب 1 لیوان نمک مناسب می باشد. استفاده از مقدار مناسبی از نمک در تهیه خیارشورها، علاوه بر طعم مناسب آن، باعث بالا رفتن ماندگاری خیارشور می شود.

 

برای تعیین صحیح نسبت نمک به آب در خیارشور، آب نمک خیارشور را در یک ظرف جداگانه درست کنید. سپس یک عدد تخم مرغ را خوب شسته و درون ظرف حاوی آب نمک، بیاندازید.اگر تخم مرغ وسط محلول شناور شد، نمک کاملا اندازه است. اگر تخم مرغ به ته ظرف رفت، مقدار نمک خیارشور شما کم است؛ اگر تخم مرغ روی سطح آب ظرف قرار گرفت، مقدار نمک زیاد است.

چگونه می توانیم از کپک زدن خیار شور پیشگیری کنیم

آب نمک برای خیار شور

برای تهیه خیارشور خوب و جلوگیری از خراب شدن آن باید ابتدا محلول آب نمک را درست کنید و سپس اضافه کنید و هرگز آب نریزید و سپس نمک را روی سطح آن نپاشید بلکه باید نمک باید بخوبی در آب حل شود.

 

یکی از علت های کپک زدگی و خراب شدن خیارشور این است که تمام خیارها داخل آب شور قرار نمی گیرند و کپک همیشه روی سطح خیار شورهایی که از آب بیرون زده اند تشکیل میشود پس سعی کنید آب شور شما تمام خیارها را بپوشاند زیرا باکتری های مولد کپک در محیط آب نمک نمیتوانند رشد کنند.

 

روش های جلوگیری از کپک زدن خیار شور

دمای آب و نمکی که روی خیارشور ریخته می شود، نه باید خیلی سرد و نه باید خیلی داغ باشد. برای این منظور باید از آب گرم استفاده شود، به گونه ای که گرمای آب را بتوانید با سر انگشتان خود حس کنید.

 

فیلم: چکار کنیم سبزی خوردن تازه بماند

 

بهتر است بدانید استفاده ازسرکه باعث خرابی و کپک خیارشور می شود پس در تهیه خیارشور هیچ نیازی به استفاده از سرکه نیست.

 

یکی از علل خراب شدن خیارشور استفاده از آب تصفیه نشده است زیرا آب شیر حاوی مقادیری مواد شیمیایی مانند کلر و دیگر ترکیبات است که میتواند محیط مساعد رشد باکتری کپک باشد. می توانید در تهیه خیار شور از آب جوشیده استفاده نمایید.

روش های درست نگهداری خیار شور چگونه است

نکاتی برای تهیه خیار شور خانگی

در مراحل تهیه خیارشور حتما پس از شستن خیارها و سبزی های معطر اجازه دهید آب آنها گرفته شود و آنها را کاملا خشک کنید تا باعث ایجاد کپک نشود.

 

برای اینکه خیارشور شما کپک نزند و خراب نشود، هر چند روز یک بار درب ظرف را محکم ببندید و سپس آن را تکان دهید.

 

آموزش: طرز تهیه 4 نوع ترشی جدید

 

یکی از علل خراب شدن خیار شور استفاده از ظرف کثیف و به طور کل رعایت نکردن بهداشت است. برای جلوگیری از خراب شدن خیارشور از ظروف و وسایل کاملا تمیز استفاده کنید و حتما بهداشت دست ها را در هنگام تهیه خیارشور رعایت کنید.

 

خیار شور فله را چطور نگهداری کنیم

یکی دیگر از علل خرابی خیارشور استفاده از خیار و سبزجیات بی کیفیت و پلاسیده و فاسد شده است زیرا سبزیجات و مواد اولیه بی کیفیت بیشتر در معرض فساد هستند و سرعت فساد بالاتری دارند پس برای جلوگیری از خرابی و کپک زدن خیارشور از مواد تازه در تهیه خیارشور استفاده کنید.

 

ورود هوا درون ظرف خیارشور سبب خراب شدن و کپک زدگی آن می شود، پس مطمئن شوید ظرفی که برای خیارشور استفاده کردید درب محکمی دارد. برای جلوگیری از ورود هوا به درون خیارشور می توانید، دور ظرف خیار شور را گچ بگیرید یا یک نایلون روی دهانه دبه قرار داده و با یک کش پلاستیکی دور آن را ببندید تا کاملا محکم شده و هیچ هوایی وارد آن نشود.

 

حتی می توانید خیار شور را داخل شیشه نوشابه خانواده بریزید اما باید از خیارهای ریز برای این کار استفاده کنید.

12jav.net

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.