2024/11/22
۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
پیشنهادات ما
چگونه خاطرات بد را از ذهن پاک کنیم؛ 4 روش کاربردی

چگونه خاطرات بد را از ذهن پاک کنیم؛ 4 روش کاربردی

فراموش کردن خاطرات بد کار ساده ای نیست اما با دانستن یکسری تکنیک ها می توانید خودتان را از شر هجوم این افکار منفی نجات بدهید.

دوات آنلاین -همه ما در طول زندگی خاطرات بد داریم که برخی از آنها بسیار آزاردهنده است. شکست های عشقی یا شغلی، ناکامی هاف وقایع و پیشامدها تلخ و ناگوار و ... بسیاری از این خاطرات در ذهن و روان ما باقی می مانند و مرتب آنها را به یاد می آوریم. این اتفاق باعث می شود زندگی ما به شدت تحت تاثیر قرار بگیرد. راه های فراموشی و پاک کردن این خاطرات از ذهن چیست؟

بهترین شیوه برای فراموش کردن خاطرات بد چیست

روشی برای پاک کردن خاطرات بد

از بین بردن تمام آثار بیرونی خاطرات بد، یکی از قدم های مهم فراموش کردن آن است. به طور مثال در صورتی که فرد از یک تصادف خاطره بدی در ذهن خود دارد، باید خودرویی که با آن تصادف کرده را بفروشد، لباس‎ ها و لوازم را تعویض کند و عکس ها را از بین ببرد.

 

بیشتر بخوانید: چرا احساس پوچی می کنیم و راه درمان چیست

 

اگر این خاطره بد در ارتباط با فردی دیگر به وجود آمده، تا حد ممکن باید از دیدار و گفت و گو با آن فرد خودداری شود.

 

البته برخی روان شناسان نیز نظرشان این است، چنین فرایندی قابل فراموش کردن نیست مثل اینکه شما در منزلی زندگی می کنید که در آن مادرتان فوت کرده، با تغییر منزل درست است که شما قدری آلامتان تسکین پیدا می کند اما مطمئنا فراموش نخواهید کرد که مادرتان را از دست داده اید.

چگونه می توانیم خاطرات بد را از ذهن خود پاک کنیم

فراموش کردن خاطرات بد با این شیوه

دومین راه برای کمرنگ کردن خاطرات بد، عدم پرورش افکار منفی است؛ به گونه ای که نباید با یادآوری خاطرات بد آن ها را گسترش داد. متاسفانه برخی افراد عادت دارند افکار مزاحم را پرورش دهند.

 

این تکنیک بدین معنی نیست که اگر شما به خاطره بد فکر نکنید، آن هم به سراغتان نمی آید، قطعا شما تکنیک خرس سفید را شنیده اید که اگر به شما گفته شود به خرس سفید فکر نکنید، حتما خرس سفید در ذهن شما می آید. بنابراین اینکه شما بخواهید به فلان اتفاق منفی زندگی فکر نکنید، قطعا بدان فکر خواهید کرد و این روش خوبی نیست.

 

راهنمایی: چه کار کنیم که اینقدر ناراحت و غمگین نباشیم

 

منظور از این تکنیک این است که سعی کنید افکار منفی ناشی از این خاطره بد یا تلخ را در ذهن پرورش ندهید به این معنی که شما آهنگ غمگین گوش می دهید، به یاد خاطرات بدتان می افتید، شمع روشن می کنید، گریه می کنید و تا خود صبح بیدار می مانید، این یعنی پرورش دادن افکار منفی.

 

اگر مدتی است که خاطرات منفی دست از سرتان برنمی دارد، بهتر است که روش هایی را برای دوری گزیدن از این شرایط ذهنی امتحان کنید، مثلا اگر آهنگ خاصی شما را به یاد عزیزی می اندازد، آن آهنگ را گوش ندهید یا اگر فلان رستوران یا مکان خاص شما را به یاد  واقعه بدی می اندازد، از آن تا مدتها دوری کنید اما در گذر زمان قطعا این خاطرات منفی برایتان کمرنگ تر خواهد شد.

چگونه خودمان را از شر خاطرات بد نجات بدهیم

جایگزین کردن خاطرات بد

در مواقع هجوم خاطرات بد به ذهن، سریعا ذهن خود را متوقف کنید و آن را با یک مسئله یا فکر دیگر جایگزین کنید.

 

روان شناسی: چگونه‌ شکست‌هایمان را در زندگی جبران کنیم؟

 

فرض کنید شما در منزل تنها هستید، به یاد اتفاق بدی می افتید ، سردرد شده و حالت بیماری به شما دست می دهد و مدام مسائل منفی بیشتری به ذهنتان نفوذ می کند، اینکه فقط بگوییم بدان اتفاق یا مسئله فکر نکنید، اینجا کارساز نیست بهتر است فکرتان را با فکر دیگری جایگزین کنید. مثلا اینکه شما در حال درس خواندید، به این فکر می کنید که امسال هم چون سال های قبل در کنکور قبول نمی شوید و ناراحت شده و کتاب را می بندید، بهتر است افکارتان را مدیریت کنید و برای خود در ذهن یک اتفاق مثبت ترسیم کنید که شما در کنکور امسال قبول شدید و حال در برنامه ریزی برای رفتن به دانشگاه و کار کردن هستید.

 

خاطرات بد را بنویسید

با نوشتن آن خاطره بر روی کاغذ و پررنگ کردن هر خاطره، نکات مثبت آن را در نظر بگیرید! از جمله نکات مثبت هر خاطره بد می توان به هوشیاری، آگاهی، تجربه و درس عبرت اشاره کرد. البته این تکنیک درباره بحران هایی مثل از دست دادن عزیزان خیلی کارایی ندارد ما مثلا درباره از دست دادن یک کار ، شغل یا مثلا اتفاق بدی که در یک سفر برایتان رخ داده، اعتبار دارد اینکه شما فکر کنید در این اتفاق چه عبرتی برایتان بوده مثل اینکه در زمینه رانندگی دقت بیشتری از این به بعد می کنید یا اینکه از دست دادن شغل خاصی برایتان چنین تجربه ای داشته که حال طور دیگری در محل کار حضور پیدا کنید یا با ارباب رجوع رفتار داشته باشید.

12jav.net

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.