2021/10/16
۱۴۰۰ شنبه ۲۴ مهر
دیباچه
طرز تهیه عدس پلو؛ مرحله به مرحله

طرز تهیه عدس پلو؛ مرحله به مرحله

فوت و فن ها و دستور پخت گام به گام عدس پلو را می توانید در این مطلب یاد بگیرید و خودتان دست به کار شوید.

دوات آنلاین -عدس پلو غذایی است که هم می توانید برای خودتان درست کنید، هم مجلسی محسوب می شود و هم برای نذری بسیار مناسب است. برای تهیه آن مرحله به مرحله با این مطلب که به نقل از خراسان آمده است، پیش بروید.

 

مواد لازم برای 3 نفر

برنج - 3 پیمانه

عدس  – یک و نیم پیمانه

گوشت چرخ کرده - 300 گرم

پیاز داغ نگینی خرد شده - 3 قاشق غذاخوری

کشمش پلویی – یک پیمانه

خرما - چند عدد

دارچین - 2 قاشق چای‌خوری

نمک - به مقدار لازم

روغن - به مقدار لازم

زعفران آب کرده -  به مقدار لازم

زردچوبه  و  فلفل سیاه -  به مقدار لازم

راهنمای مرحله به مرحله پختن عدس پلو

دستور پخت عدس پلو

ابتدا  برنج ها و عدس ها را بشویید و اجازه دهید تا چند ساعت خیس بخورند.

 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه گام به گام خلال پلوی دامغانی

 

سپس سه قاشق غذاخوری پیاز داغ را با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید.

 

زردچوبه را هم اضافه کنید و روی حرارت قرار بدهید تا کاملا گوشت با پیاز تفت داده و آب گوشت جمع شود.

 

نصف پیمانه آب به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم به مدت نیم ساعت بپزد.

 

دارچین و زعفران دم کرده و فلفل سیاه را هم به گوشت اضافه کنید.

 

راهنما: برنج ایرانی خوب از کجا بخریم

 

کشمش های تمیز شده را در ظرفی دیگر با مقداری آب خیس کنید.

 

کشمش های خیس شده را  در مقداری روغن تفت دهید.

 

کشمش ها نباید زیاد تفت داده شود.در حین تفت دادن می توانید کمی دارچین به آن‌ها اضافه کنید.

 

هسته خرما را در بیاورید و در یک قاشق غذا خوری روغن تفت دهید.

 

در یک قابلمه آب جوش عدس ها را بریزید تا نیم پز شوند.

 

در یک قابلمه دیگر آب جوش برنج های شسته شده را بریزید.

 

آب عدس را بعد از نیم پز شدن جدا و به برنج در حال جوش اضافه کنید و سپس مواد داخل ظرف را هم بزنید.

 

غذای سنتی: طرز تهیه آبگوشت شیرازی؛ یخنی نخود

 

بعد از نیم پز شدن برنج،آن را داخل آبکش بریزید تا آب آن جدا شود. در قابلمه ای که می‌خواهید برنج را دم کنید ته دیگ دلخواه تان را با کمی روغن بچینید و برنج و عدس مخلوط شده را با کفگیر داخل قابلمه  بریزید و حرارت را کمی زیاد کنید تا برنج بخار کند.

 

برنج که دم کشید حرارت را کم کنید و دم کنی را روی آن قرار دهید تا 45 دقیقه که پلو بپزد و هنگامی که برنج آماده شد روی برنج را با گوشت چرخ کرده ، خرما و کشمش آماده شده تزیین کنید.

ترفندهایی را برای خوشمزه تر شدن عدسپلو یاد بگیرید

نکات طلایی برای درست کردن عدس پلو

1- از زعفران به اندازه کافی استفاده کنید تا عدس پلوی شما خوش رنگ و خوشمزه شود.

 

2- اضافه کردن پودر تخم گشنیز و پودر زیره سبز به گوشت، بوی زهم آن را می گیرد و عدس پلو را خوشمزه تر می کند.

 

3- برای تزیین عدس پلو از خلال پسته و خلال بادام استفاده کنید.

 

لباس پایزی با سلام
کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.