پولیپ بینی؛ علتها، عوارض و راههای درمان از روشهای خانگی تا جراحی
پولیپ بینی به چه دلیل به وجود میآید؟ آیا خطرناک است؟ برای درمان آن چه باید کرد؟ هر آنچه درباره پولیپ بینی باید بدانید در این مطلب آمده است:
دوات آنلاین-پولیپ بینی مشکلی آزاردهنده است که البته در اکثر موارد خطرناک و حاد محسوب نمیشود. پولیپ در واقع زائدهای به شکل اشک است که در بینی یا حفره سینوس تشکیل میشوند. این توده غیرسرطانی است.
پولیپ بینی چیست
آنا نوشت: پولیپ بینی بیماری بدون درد و غیرسرطانی است که در حفرههای بینی و یا داخل سینوسها رشد میکند که در بیشتر موارد با دارو درمان میشود ولی در موارد حاد با عمل جراحی رفع میشود.
این بیماری ناشی از نوعی التهاب مزمن است که با آسم، حساسیت به دارو و یا برخی از اختلالات ایمنی همراه است که با رشد در بینی، راه آن را مسدود و یا منجر به مشکلات تنفسی و یا از دست رفتن حس بویایی میشوند.
پولیپ بینی با سوزش و تورم در مجاری و سینوسها در ارتباط است که بیش از ۱۲ هفته به طول میانجامد. این بیماری دارای نشانههای مشترک با سینوزیت مزمن است که برخی از این نشانهها عبارتند از: کاهش حس بویایی، درد دندانهای فوقانی، خور و پف، احساس فشار بر بینی و صورت و ...
علتهای پولیپ بینی
برخی علل شایع ابتلا به پولیپ بینی عبارتند از: عفونتهای سینوسی مزمن، آسم، التهابات مخاطی بینی، آلرژی به داروهایی همچون آپرین یا بروفن.
دانشمندان همچنان بهطور کامل علت ایجاد پولیپ بینی را نمیدانند که چرا التهابات بینی در یک فرد باعث ایجاد پولیپ میشود و در فرد دیگر این علت به بیماری منجر نمیشود.
بیشتر بخوانید: علل، علائم و راههای درمان کم خونی
راه های تشخیص پولیپ بینی
این مشکل را با روشهای زیر میتوان تشخیص داد:
- آندوسکوپی بینی
- با سی تی اسکن و MRI (ام آر آی) اندازه و محل پولیپ مشخص می شود.
- تست آلرژی : برای تشخیص اینکه ایا آلرژی باعث التهاب مزمن گردیده است یا نه.
- آزمایش برای تشخیص فیبروز سیستیک (فیبروز کیستی) : اگر کودک مبتلا به پولیپ بینی باشد، آزمایش فیبروز سیستیک انجام می شود.
آیا برای پولیپ بینی باید به پزشک مراجعه کرد
نمناک نوشت: اگر علائم شما بیش از سه روز طول کشید به پزشک مراجعه کنید. علائم سینوزیت مزمن و پولیپ بینی مشابه بسیاری از شرایط دیگر از جمله سرماخوردگی است.
اگر این اتفاق ها برایتان پیش آمد به اورژانس زنگ بزنید:
*مشکل جدی در تنفسی
*وخامت و بدتر شدن ناگهانی علائمتان
*دید دوتایی، کاهش دید یا توانایی محدود برای حرکت دادن چشم ها
*ورم شدید در اطراف چشم ها
*سردرد شدید همراه با تب بالا و یا ناتوانی در خم کردن سر به جلو
بیشتر بخوانید: دلایل گل مژه چیست و چه خطراتی دارد
عوارض پولیپ بینی چیست
پولیپ مشکلات بالقوه ای را ایجاد می کنند، که عبارتند از:
گرفتگی آپنه خواب: در این شرایط به طور بالقوه جدی، کم نفس می کشید.
آسم: رینوسینوزیت مزمن می توانند آسم را بدتر کنند.
عفونت سینوزیت: پلیپ های بینی می توانند بیشتر مستعد ابتلا به سینوزیت باشند.
روشهای درمان پولیپ بینی
درمان این بیماری در اغلب موارد با مصرف داروهایی همچون اسپریهای بینی، کورتیکو استروئیدهای خوراکی و تزریقی درمان میشود ولی در صورت حاد بودن این بیماری و عوارض آن عمل جراحی انجام میشود.
دو روش عمده برای عمل جراحی پولیپ بینی عبارتست از پولیپکتومی (جراحی سرپایی و بدون بیهوشی) و آندوسکوپی سینوسی (برای درمان پولیپهای حاد).
بیشتر بخوانید: دلایل اصلی بالا رفتن کلسترول خون و راه درمان آن چیست
چه موقع پولیپ بینی به عمل جراحی نیاز دارد
ایسنا نوشت: گاهی مواقع پولیپهای بینی تا حدی بزرگ هستند که اسپریهای بینی و قطره بتامتازون بر آنها تأثیری ندارند. در این مواقع، جراحی تنها راه درمان است. برای عمل جراحی، پزشک از وسیلهی خاصی استفاده کرده و پولیپ بینی را کاملاً خارج میکند. عوارض خاصی بعد از انجام عمل جراحی وجود ندارد و شما میتوانید همان روز به خانه منتقل شوید.
بیشتر اشخاصی که از عمل جراحی برای برداشتن پولیپ بینی استفاده میکنند، کاملاً بهبود پیدا میکنند؛ اما پولیپها میتوانند مجدداً طی چند سال عود کنند.
درمان خانگی پولیپ بینی
اگر پولیپ بینی به دلیل حساسیت به وجود آمده است، بهترین کار این است که عوامل آلرژیزا حذف شوند. به نظر میرسد با استفاده از روغن درخت چای میتواند پولیپ بینی را تا حدی درمان کرد، اما اثر این روغن به صورت کامل اثبات نشده است. علائم گرفتگی بینی را میتوان با استفاده از حمام بخار بهبود بخشید.
استفاده از ویتامین د میتواند مفید باشد، اما باید به مقدار زیاد مصرف شود. البته اثر این مکمل هم به صورت کامل به اثبات نرسیده است.
12jav.net