علل، علائم و راههای درمان کم خونی
خوراکیها و مکملهای غذایی که برای درمان کم خونی مفید هستند کدامند و از کجا و چگونه باید بفهمیم دچار کم خونی هستیم؟
دوات آنلاین-کم خونی اگرچه علتهای متفاوتی دارد اما علائم و نشانههای آن مشخص است و در بسیاری از موارد افراد میتوانند با رعایت رژیم غذایی و اصول تغذیهای مناسب این مشکل را برطرف کنند.
ایسنا نوشت: در کمخونی، تعداد، اندازه گلبولهای قرمز و یا مقدار هموگلوبین موجود در خون کاهش یافته و تبادل اکسیژن و دیاکسید کربن بین خون و سلولها دچار اختلال میشود.
علتهای کم خونی چیست
از علل ایجاد کننده کم خونی میتوان کمبودهای تغذیهای، خونریزی، ناهنجاریهای ژنتیکی، بیماریهای مزمن و یا مسمومیتهای دارویی را نام برد. کمخونی ناشی از فقر آهن یکی از شایعترین کمخونیهای تغذیهای در کودکان و زنان در سنین باروری است.
بیشتر بخوانید: چه کسانی بیشتر در معرض کم خونی هستند؟
علائم کم خونی
مهمترین علامت کمخونی، احساس ضعف و خستگی زودرس است اما، سایر موارد شامل رنگپریدگی پوست، ضربان نامنظم یا تند، تنگی نفس، احساس سبکی در سر و یا سرگیجه خفیف، مشکلات عصبی، بیحسی و کرختی یا سردی انتهای اندامها، سردرد و... است.
خوراکیهای مفید برای درمان کم خونی
مصرف برخی مواد غذایی و مکملها میتواند جذب آهن در بدن را افزایش دهد. بهترین ویتامین «ث» جذب آهن را افزایش میدهد و منابع غذایی حاوی ویتامین «ث» عبارتاند از پرتقال، گریپفروت، گوجهفرنگی، کلم، توتفرنگی، فلفلسبز و لیمو ترش. همچنین باید از نوشیدن چای و یا قهوه یک تا دوساعت پس از مصرف قرص آهن و مصرف قرص آهن با ترکیبات دارای کلسیم مانند لبنیات خودداری کرد. البته مصرف همزمان بعضی داروها مانند آنتیاسیدها و ویتامین E باعث کاهش جذب آهن میشوند.
بیشتر بخوانید: درمان کم خونی با طب سنتی
با دریافت غذاهای سرشار از آهن معمولا آهن از دست رفته ناشی از اهدای خون پس از یک ماه و نیم جایگزین میشود. مواد غذایی مانند جگر، قلوه، انواع گوشت قرمز سرشار از آهن هستند. آهن موجود در منابع حیوانی از نوعی است که به آسانی جذب بدن میشود. مواد غذایی دیگر مانند زرده تخممرغ، حبوباتی مثل عدس و لوبیا، سبزیجات دارای برگ سبز تیره مانند اسفناج و جعفری و نیز آجیل و خشکبار هم آهن زیادی دارند.
12jav.net