2022/11/29
۱۴۰۱ سه شنبه ۸ آذر
ترفندهایی برای استفاده کمتر از نمک در آشپزی

ترفندهایی برای استفاده کمتر از نمک در آشپزی

چکار کنیم که نمک کمتری مصرف کنیم بدون اینکه مزه غذا از بین برود؟

دوات آنلاین -مصرف نمک ضرر دارد. این اصلا حرف و ادعای تازه ای نیست و هزاران هزار مطلب تخصصی در این باره تا به حال منتشر شده اما راه چاره چیست؟ غذا که بدون نمک طعم خوبی ندارد پس چه باید بکنیم؟

 

میزان و نوع نمک مورد استفاده در غذا

نکته مهم این است که بدانید نباید هرگز بیشتر از 5 گرم نمک در روز مصرف کنید. این توصیه سازمان بهداشت جهانی است. این مقدار نمک مساوری با یک قاشق مرباخوری است. حالا برای همین مقدار هم حتما و حتما از نمک یددار تصفیه شده استفاده کنید و نمک های غیراستاندارد مثل نمک دریا، سنگ نمک و ..... را کلا فراموش کنید.

 

بیشتر بخوانید: پودر غوره در چه غذاهایی استفاده می شود

 

حتی برای خیس کردن برنج هم از نمک تصفیه شده استفاده کنید؛ اما همین نمک یددار هم شرایط نگهداری خودش را دارد و حتما باید در ظروف دردار تیره رنگ و دور از نور نگهداری شود. ضمن اینکه نگهداری نمک یددار برای بیشتر از یک سال باعث از دست رفتن بخشی از ید آن می شود. پس کم بخرید تا زودتر مصرف کنید.

چگونه مقدار مصرف نمک را کاهش بدهیم

جایگزین نمک در آشپزی

اگر می خواهید سبزیجات پخته میل کنید می توانید به جای نمک از روغن زیتون، آب نارنج، سرکه یا آب ‌لیمو استفاده کنید تا غذای شما طعم بگیرد. این فرمول در سالاد هم وجود دارد و همین ها را که گفته شد می توانید جایگزین انواع سس هم بکنید چون سس های آماده و فراوری ‌شده، نمک زیادی دارند.

 

بدانید: بهترین روش برای آب پز کردن تخم مرغ

 

در غذاهای دیگر هم می توانید از سبزی خشک استفاده کنید یعنی مقدار نمکی که همیشه می ریزید را کاهش بدهید و به جای آن از مرزه، نعنا، آویشن، شوید یا ریحان خشک استفاده کنید.

 

مواد غذایی با سدیم کم

به نوشته ایسنا محصولات خوراکی متعددی وجود دارند که حاوی میزان ناچیزی از سدیم یا فاقد آن هستند. پیش از مصرف مواد غذایی میتوان به برچسب ارزش غذایی هر محصول مراجعه کرد و با توجه به میزان سدیم موجود در محصول و ارزش روزانه آن نسبت به انتخاب ماده غذایی و مصرف آن اقدام کرد.

 

یادتان نرود میزان سدیم موجود در مواد غذایی فراوری شده یا آماده بیشتر از حد تصور است. برخی افراد بر این باورند افزودن نمک سر سفره و میز غذا موضوع مساله ساز است در حالی که انتخاب مواد غذایی فراوری شده نیز شاید به شکلی نامحسوس حجم قابل توجهی از سدیم مصرفی را تشکیل می دهد.

 

پیشنهادات ما
کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.