2024/04/27
۱۴۰۳ شنبه ۸ ارديبهشت
برای درمان غلظت خون چی خوب است؛ روش طب سنتی

برای درمان غلظت خون چی خوب است؛ روش طب سنتی

برای اینکه غلظت خون خود را درمان کنیم چی بخوریم و طب سنتی در این باره چه توصیه هایی دارد؟

دوات آنلاین -شاید شما هم به مشکل غلظت خون دچار باشید اما این اتفاق چرا رخ می دهد و چه علائمی دارد؟ از طرفی برای درمان آن چه خوراکی هایی مفید است و توصیه های طب سنتی در این رابطه چیست؟

 

غلظت خون چیست

منظور از غلظت خون، افزایش تعداد گلبول‌های قرمز خون به ‌نسبت حجم خون است. وظیفه گلبول‌های قرمز در بدن این است که اکسیژن را به اندام و بافت‌ها برسانند. وقتی تعداد این سلول‌های خونی از حد مجاز بیشتر می‌شود، خون غلیظ شده و احتمال ایجاد لختگی به ‌وجود می‌آید. لخته‌هایی که اگر در مسیر انتقال خون به قلب یا مغز باشند ریسک سکته مغزی و قلبی را چند برابر می‌کنند.

 

دلایل غلظت خون

عوامل مختلفی مانند زیاده روی در خوردن غذا‌های چرب و سرشار از گوشت قرمز و چربی‌های جامد، عوامل ژنتیکی و مادرزادی، اضطراب و شوک‌های عاطفی، تعریق و اسهال‌های شدید، زندگی یا حضور در ارتفاعات و نواحی کوهستانی، آلودگی هوا، استعمال سیگار و بیماری‌های قلبی- ریوی، می‌تواند موجب بروز غلظت خون شود.

 

بیشتر بخوانید: روش درمان سرفه در طب سنتی

 

علائم غلظت خون

غلظت خون بسته به سن، جنسیت، و علت بیماری علائم مختلفی دارد. سرفه مزمن و تنگی نفس، آپنه خواب، سرگیجه و خستگی علائم این بیماری در زنان و مردان هستند. گاهی هم فرد هیچ نشانه‌ای ندارد، اما به‌طورکلی با مشاهده موارد زیر می‌توان گفت که علائم غلظت خون دارید و باید به پزشک مراجعه کنید:

سر درد

درد گردن

ضعف و بی‌حالی

تنگی نفس

التهاب و قرمز شدن رگ‌های چشم

اختلال بینایی

خارش پوست و قرمز شدن کف دست و پاها (به خصوص بعد از حمام)

سر شدن و خواب رفتن دست و پاها و انگشتان

چه خوراکی هایی برای درمان غلظت خون خوب است

خوردنی های مفید برای درمان غلظت خون

رژیم غذایی کمک زیادی به درمان غلظت خون می‌کند. اگر به دنبال درمان این بیماری با ساده‌ترین راه‌ها هستید باید در رژیم غذایی خود به مقدار زیادی از مواد مغذی، میوه و سبزیجات، غذاهای کم‌چرب و پروتئین استفاده کنید. علاوه بر این داروهای گیاهی، دمنوش‌ها، غذاها و میوه‌های زیادی وجود دارد که مصرف آنها می‌تواند به درمان این بیماری کمک کند، مانند:

 

باید در رژیم غذایی خود مصرف روغن‌های جامد و حیوانی، گوشت قرمز، دل و قلوه، مغز گوسفند و لبنیات پرچرب را کاهش دهید و در عوض مصرف لبنیات کم چرب، ماهی، میوه و سبزیجات فراوان را جایگزین کنید.

 

نوشیدن آب و مایعات فراوان نیز در طول روز به رقیق شدن خون کمک می‌کند.

 

در طب سنتی مصرف میوه‌هایی مثل آلبالو، انار، توت سیاه، تمشک، زغال اخته، لیموی تازه، موز، زرشک، آلو، انگور قرمز، کیوی و سبزیجاتی مثل سیر و پیاز خام، شنبلیله، کاسنی، ریواس، کدوی سبز و پاپریکا (نوعی فلفل قرمز) در کاهش غلظت خون موثر است.

 

بدانید: ماساژ درمانی چه خاصیت هایی دارد

 

همچنین نوشیدن روزانه چای سبز و چای ترش نیز در کاهش فشارخون و کاهش خطر بروز لخته‌های خونی مفید است.

 

نتایج برخی تحقیقات نیز نشان می‌دهد که مصرف روزانه مقادیر کمی از شکلات سیاه (Dark)، باعث کاهش تولید لخته خون و بروز بیماری‌های قلبی- عروقی می‌شود.

 

همچنین مصرف برنج با شوید، گشنیز یا سماق در کاهش غلظت خون بسیار مفید است.‏

 

از بهترین رقیق‌کننده‌های خون می‌توان به خاکشیر، سکنجبین، سرکه‌شیره، گل‌گاوزبان، چای به و میوه‌های قرمزرنگ (مثل گیلاس، آلبالو، ذغال‌اخته، انار، شاتوت)، زرشک سیاه، کاسنی، شاهتره و خوراکی‌های ترش‌مزه (سرکه، آبلیمو، نارنج) اشاره کرد.‏

 

انواع خورشت‌های کنگر، به، آلواسفناج، خورشت لوبیاسبز، فسنجان، خلال و قیمه، همگی رقیق‌کننده خون یا به‌عبارتی تعدیل‌کننده اخلاط در بدن هستند.‏

 

برای کاهش غلظت خون آبگوشت مرغ هم بسیار توصیه می‌شود که به‌جای نخود، لپه دارد و اگر با غوره تازه مصرف شود، عمل رقیق کردن خون را بیشتر می‌کند‎

طب سنتی غلظت خون را چطور درمان می کند

توصیه یک متخصص طب سنتی

مریم نواب‌زاده، متخصص و مدرس طب سنتی در این باره گفته: غذاهای مختلف با گذراندن مراحل چهارگانه هضم، اجزای مختلف آنها وارد خون می‌شوند و قوام خون را تغییر می‌دهند.

 

وی با بیان اینکه تغییر قوام خون در نتیجه مصرف غذا یا به سمت افزایش غلظت است یا افزایش رقت، افزود: افزایش غلظت خون اگر از حد متعادل عبور کند منجر به بروز عوارض مختلفی مانند واریس، خشکی پوست، اگزما، خستگی، کسلی در اعضای بدن خواهد شد.

 

طب سنتی: برای رفع سردی چی بخوریم

 

متخصص و مدرس طب ایرانی با بیان اینکه خرما از غذاهایی است که مداومت در خوردن آن به افزایش غلظت خون می‌انجامد؛ بخصوص در مناطقی که خرما رویش ندارد، تصریح کرد: خون یا به دلیل سردی غلیظ می‌شود یا خون از حرارت می‌سوزد و غلیظ می‌شود.

 

نواب‌زاده ادامه داد: وقتی غلظت خون به دلیل سردی است باید به این افراد مواد غذایی را بدهیم که خون را رقیق می‌کنند و گرم هستند مانند گل گاو زبان، سنبل طیب، بادرنجبویه، اسطوخودوس، پونه، آویشن به لیمو و البته اینها بهتر است همراه عناب دم کرده یا جوشانیده شوند، چون عناب مسهل اخلاط غلیظ و مسهل اخلاط رقیق است.

 

وی بیان کرد: تمام مواد غذایی که سودا را از بدن دفع می‌کنند، خون را رقیق می‌کنند، اما غلظتی که از سوختن خون است باید حرارت را کم کرد؛ مصرف زرشک، ترشیجات، آبغوره و چای ترش نیز توصیه می‌شود که هم فشار را میزان می‌کند همچنین غلظت را از کاهش می‌دهد.

 

متخصص و مدرس طب ایرانی با بیان اینکه مشورت با پزشک متخصص در این امر بسیار مهم است، یادآور شد: خوردن آب لیموی تازه و خاکشیر در همه مزاج‌ها، بخصوص فصل تابستان توصیه می‌شود.

آیا اهدای خون برای درمان غلظت خون مفید است

حجامت یا اهدای خون

همچنین دکتر بیژن کیخایی، فوق تخصص خون و آنکولوژی اطفال به تاثیر اهدای خون در کاهش غلظت خون اشاره کرده و گفته: امروزه متاسفانه حجامت به غلط جایگزین اهدای خون شده است در حالی که نباید جای اهدای خون را بگیرد چون نمی‌تواند غلظت خون را کاهش دهد.

 

وی با اشاره به عدم امکان اهدای خون بعد از حجامت، عنوان کرد: این گونه افراد حداقل تا سه ماه نمی توانند خون اهدا کنند.

 

منابع: آنا- پانا- ایرنا- صدا و سیما- روزنامه اطلاعات

12jav.net

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.