2024/10/16
۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۵ مهر
پیشنهادات ما
برای رفع سردی چی بخوریم؛ توصیه های طب سنتی

برای رفع سردی چی بخوریم؛ توصیه های طب سنتی

اگر شما هم دچار سردی می شوید حتما توصیه های دو متخصص طب سنتی را در این مطلب بخوانید.

دوات آنلاین -سردی کردن مشکل نسبتا شایعی است که شاید شما هم گاهی دچارش شوید. اما دلیل این اتفاق چیست و چگونه می توان آن را رفه و درمان کرد؟ خوراکی های مفید در این رابطه در ادامه معرفی شده اند.

 

سردی معده چیست

ودود خوش طینت، متخصص طب ایرانی و تغذیه درباره سردی معده گفت: برای هضم مناسب و کامل غذا در معده نیاز به حرارت کافی غریزی داریم. اگر به دلایل مختلف این حرارات کاهش پیدا کند که عمده دلایل آن سوء مزاج سرد معده است واکنش‌های لازم در معده برای هضم غذا انجام نشده و معده ضعیف می‌شود و موجب افزایش اشتها و به تبع آن چاقی خواهد شد. دلیل این امر، سبک زندگی ناسالم و پرخوری و بدخوری و بی تحرکی و مصرف زیاد سردی‌هاست که موجب ایجاد بلغم و سودا در معده می‌شود.

چه خوراکی هایی برای رفع سردی معده خوب است

دلایلی سردی معده

این متخصص طب ایرانی با اشاره به اینکه سردی غذاها دو حالت بالقوه و بالفعل دارد، گفت: بستنی و آب سرد بالفعل سرد هستند و ظاهر سرد هم دارند، اما لبنیات،گوجه و خیار، ترشی و سرکه، گوشت گوساله و گاو، انواع ماکارونی و پاستا، فست فودها، غذاهای یخ زده و مانده عمدتا بالقوه سرد هستند.

 

بیشتر بخوانید: عرق بیدمشک برای چی خوب است

 

یگانه رمضانی گیوی متخصص طب سنتی نیز اظهار کرد: عواملی، چون خوردن آب سرد، استفاده از پیشبند خیس هنگام شستشوی ظرف، قرار گرفتن در برابر باد کولر بعد از حمام و مواردی از این قبیل که طی آن سرما به بدن نفوذ می‌کند، از جمله عوامل سردی معده هستند.

 

رمضانی ادامه داد: خوردن مواد غذایی با طبع سرد مثل دوغ، سالاد گوجه خیار، ترشی و ... از عوامل بالقوه سردی معده هستند.

 

وی اظهارکرد: رفتاری مانند خوب نجویدن غذا، در هم خوری، حمام رفتن بعد از غذا و ... سوءتدبیر‌هایی هستند که هرچند از عوامل بالقوه و بالفعل سردی نیستند، اما باعث ضعیف شدن معده می‌شوند و در صورتی که معده ضعیف شود انرژی و حرارت خود را از دست داده و دچار سردی می‌شود.

 

چه خوراکی هایی برای رفع سردی خوب است

خوش طینت اظهار داشت: اصلیترین راهکار برای جلوگیری از سردی معده اصلاح مزاج است. خوردن آب و عسل به صورت ناشتا بسیار مفید است. عسل را می‌توان در آب جوش هم حل کرد. هر فردی مزاج خاص خود را دارد و باید در خوردن غذاها، تعدیل مزاج رعایت شود.

 

وی متذکر شد: شربت جوشانده زیره کرمان، گل قند با بذر انیسون، شربت زنیان، دمنوش بابونه یا آویشن به همراه نبات یا لیموترش به درمان کمک می‌کند. نعناع به صورت برگ و عرق و چای به همراه عسل توصیه می‌شود؛ چون نعناع طبعی سرد دارد.

 

این متخصص طب ایرانی تصریح کرد: ترکیب یک قسمت سیاهدانه  نیم کوب شده و سه برابر عسل هر ۱۲ ساعت یکبار به مقدار یک قاشق مرباخوری توصیه می‌شود. روغن مالی شکم و معده با روغن بابونه، زیتون، کنجد و سیاهدانه نیز مفید است.

 

خوش طینت یادآور شد: بادکش گرم شکم و پرهیز از غذاهای سنگین و دیرهضم مثل تخم مرغ سفت، گوشت گاو و گوساله، کله پاچه و حلیم هم توصیه می‌شود. بهترین غذا برای افراد دچار سوء هاضمه نخود آب یا همان آبگوشت خودمان بدون رب به همراه دارچین است.

لبنیات باعث سردی کردن می شود

لبنیات را با چی بخوریم

اکثر لبنیات طبع سرد دارند پس بهتر است آنها را همراه گردو، آویشن، نعناع خشک، عسل، پونه کوهی، ‌آویشن، سیر، کاکوتی، ‌سیاه‌دانه یا پونه میل کنید.

 

بدانید: گیاه بومادران برای چی خوب است

 

خرما برای رفع سردی برنج

برنج طبع سرد دارد و خرما به علت طبع گرمی که دارد عوارض سردی برنج را از بین می برد.

 

خوددرمانی نکنید

یگانه رمضانی گیوی متخصص طب سنتی با تاکید بر پرهیز از خود درمانی در مبتلایان به سردی معده اظهار کرد: از آنجایی که هر کسی مزاج خاص خودش را دارد ما خود درمانی را توصیه نمی‌کنیم مثلا بسیاری از افراد دارای مزاج سرد هستند، ولی کبد گرمی دارند و به همین دلیل خود درمانی به واسطه ادویه‌ها ممکن است برای فرد آسیب زننده باشد، حساسیت‌های آلرژیک ایجاد کند و باعث ایجاد جوش، خارش و ... شود، پس به هیچ وجه خود درمانی را توصیه نمی‌کنیم.

 

وی در ادامه با بیان اینکه ادویه جمع دوا به معنی دارو است، پس باید با مشورت پزشک متخصص مصرف شود، اظهار کرد: بعضی افراد ادویه‌جات را جزئی از حاشیه غذا به حساب می‌آورند لذا استفاده از آن را به هر اندازه مفید می‌پندارند.

 

رمضانی با اشاره به اینکه استفاده از ادویه‌جات به مقدار مناسب اشکالی ندارد، یادآور شد: اگر همین ادویه به عنوان دارو، روزانه مصرف شود ممکن است باعث ایجاد عوارضی، چون آسیب به روده‌ها، معده و کبد شود.

 

منابع: فارس- میزان- باشگاه خبرنگاران

12jav.net

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.