فوت و فن های ترد شدن کباب چنجه
طرز تهیه کباب چنجه و ترفندهای سفت نشدن گوشت را در این مطلب بخوانید.
دوات آنلاین -کباب چنجه از جمله غذاهای سنتی پرطرفدار ایرانی است که شاید محبوبیتش به کباب کوبیده نرسد اما زیاد هم با آن فاصله ندارد. البته دستور پخت و طرز تهیه آن همان طور که در ادامه می خوانید کمی سخت است. نکته مه این است که بدانید از کدام قسمت گوشت گاو برای این کباب استفاده کنید.
بهترین قسمت گوشت برای کباب چنجه
به نوشته فارس کباب چنجه را با انواع گوشت از شتر گرفته تا بز، مرغ، بوقلمون و شترمرغ میتوانید درست کنید؛ اما ریج تر از همه استفاده از گوشت گوساله است و راسته گوساله بهترین قسمت برای درست کردن چنجه محسوب می شود.
مواد لازم برای کباب چنجه
۹۰۰ گرم راسته گوساله، مکعبی درشت
۱ قاشق غذاخوری سیر خرد شده
نصف قاشق چایخوری تخم گشنیز
۱ قاشق چایخوری زیره سبز
نصف قاشق چایخوری پاپریکا
۱ قاشق چایخوری سرکه سفید
نصف پیمانه روغن زیتون
۳ عدد فلفل دلمهای (قرمز، زرد، سبز)، مکعبی خرد شده
۱ عدد پیاز قرمز
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بال مرغ کبابی در فر
مواد لازم برای سس سیر
۱ پیمانه سیر پوست کنده
۱ قاشق چایخوری نمک
۴ پیمانه روغن گیاهی
۱ عدد لیمو ترش
طرز تهیه کباب چنجه
درون یک کیسه زیپ دار، گوشت، سیر، تخم گشنیز، پاپریکا، سرکه سفید و روغن زیتون را با هم مخلوط کنید. در کیسه را بسته و آنها را به خوبی هم بزنید تا همه مواد به خرد همدیگر بروند.
آموزش: دستور پخت مرحله به مرحله کباب برگ
کیسه را به مدت ۲۴ ساعت درون یخچال بگذارید تا گوشتها حسابی مزه دار شوند. درون غذاساز، حبههای سیر را ریخته و مخلوط کنید تا کاملا پوره شوند. نمک را افزوده و یک پالس بزنید.
سپس غذاساز را روشن کرده و در حالی که مخلوط میشود، روغن زیتون و آب لیموترش را اضافه کنید و بگذارید تا کاملا نرم و خامهای شکل شوند. این سس سیر را میتوانید درون ظرف در بسته تا حداکثر یک هفته نگهداری کنید. کباب پز یا منقل را روشن کنید. برای درست کردن کباب، سیخهای چوبی را با روغن چرب کنید، سپس به ترتیب یک عدد گوشت، پیاز و فلفل دلمهای در هر سیخ قرار داده و این کار را تکرار کنید.
از سیخ غیرچوبی هم میتوانید استفاده کنید. کبابها را به مدت ۵ تا ۷ دقیقه روی آتش ملایم باد بزنید تا کاملا مغز پخت و نرم شوند. سپس آنها را به همراه برنج، سالاد، نان و سس سیر سرو کنید.
راز ترد شدن کباب چنجه
اضافه کردن ماست و سس مایونز به مایه چنجه باعث میشود که کباب چنجه شما تبدیل به کباب کنجه لاری شود. اما کباب کنجه لاری با کباب چنجه رستورانی هیچ فرقی ندارد.
ببینید: طرز تهیه کباب نگینی در تابه و بدون فر
تنها مزیت اضافه کردن ماست و سس مایونز این است که کباب چنجه شما ترد، لطیف و آبدار میشود. قرار دادن تکههای دنبه بین تکههای گوشت سبب میشود تا گوشتها نسوزند و خشک نشوند. به این ترتیب یک کباب چنجه ترد رستورانی خواهید داشت.
اردبیلیها تکههای چنجه را داخل یک کاسه میریزند و به سبک ترکیهای همراه با کره داغ، سماق، نان داغ و پیاز و گوجه فرنگی میل میکنند، امتحانش ضرر ندارد. بعضیها ترجیح میدهند دو روز کامل گوشت را در مواد بخوابانند تا حسابی ترد شود.
جلوگیری از سفت شدن چنجه
وقتی گوشت چنجه نیم پز شد و حین پخت نمک را به کباب اضافه کنید تا گوشت سفت نشود. قبل از به سیخ کشیدن کباب چنجه میتوانید مقداری زعفران دم کرده و کره آب شده به گوشتی که در مواد خواباندهاید اضافه کنید تا طعم لذیذتری به خودش بگیرد.
12jav.net