طرز تهیه کامل مربای کیوی خانگی
مربای کیوی را چطور در خانه درست کنیم و چگونه از شکرک و کپک زدن آن پیشگیری کنیم.
دوات آنلاین -تهیه مربای خانگی فوت و فن خاص خودش را دارد و باید نکاتی را رعایت کنید که علاوه بر خوشمزه شدن این مربا، با مشکل شکرک یا کپک زدن آن مواجه نشوید. یکی از نکات مهم این است که چه مقدار شکر در این مربا بریزید. پس نبت ها را همانگونه که در ادامه آمده است رعایت کنید.
مواد مورد نیاز برای مربای کیوی
کیوی یک کیلوگرم ( این میوه باید سفت و رسیده باشد)
شکر750 گرم
آب دو لیوان
وانیل نصف قاشقچایخوری
آبلیمو یک قاشقغذاخوری ( بهتر است از آبلیموی خانگی استفاده کنید)
روش درست کردن مربای کیوی
سه لیوان آب و شکر را مخلوط کنید و روی حرارت ملایم بگذارید. هنگامی که شربت غلیظ شد، آن را از روی حرارت بردارید.
کیویها را پوست بگیرید و آنها را به صورت نازک ببرید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه و روش غلیظ شدن مربای به
کیویها را در شربت خنک شده بریزید و مربا را روی حرارت قرار دهید.
اجازه دهید تا مربا به جوش بیاید و حدود 20 دقیقه بجوشد.
کمی قبل از برداشتن مربا از روی حرارت، آبلیمو را اضافه کنید.
حدود سه دقیقه بعد مربا را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کاملا خنک شود. مربا را در ظرف شیشهای دردار بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
روش پیشگیری از کپک و شکرک
برای این که یک مربای بدون شکرک و کپک داشته باشید، شیشه مربا را داخل آب جوش قرار دهید. آب باید کاملاً روی سطح شیشه را بپوشاند. گاز را روشن کنید و شیشه مربای کیوی را برای مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید. این کار موجب میشود مربای شما بعد از مدتی کپک و شکرک نزند.
در نهایت مربای کیوی را از آب جوش خارج کنید و اجازه دهید سرد شود و سپس داخل یخچال نگهداری کنید. از طرف دیگر زمانی که برای برداشتن مربا از قاشق خیس یا کثیف استفاده کنید، بعد از مدتی مشاهده میکنید که روی مربا کپکهایی ظاهر شده است.
شکرک زدن مربا معمولاً به دلیل استفاده بیش از اندازه از شکر و همچنین جوشاندن مربا با دمای بالا اتفاق میافتد. برای درست کردن مربا باید شعله گاز را کم کنید تا مواد به آرامی پخته شوند.
از طرف دیگر زمانی که بعد از پخت مربا آن را در آب جوش بجوشانید و در زمان پخت مربا از آب لیمو ترش استفاده کنید، مربا به هیچ عنوان شکرک نمیزند. اگر بعد از مدتی حس کردید مربای شما شکرک زده، بهتر است مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید و دوباره بجوشانید تا شکرک مربا از بین برود.
منابع: کتاب کاله- مجله کوروش
12jav.net