عدس پلوی نذری؛ طرز تهیه و فوت و فن ها
با دستور پخت این مطلب می توانید بهترین و خوشمزه ترین عدس پلوی نذری را بپزید.
دوات آنلاین -عدس پلو از جمله غذاهایی است که هم مجلسی محسوب می شود و هم آن را به عنوان نذری درست کی کنند. فوت و فن های درست کردن این غذا را در ادامه به نقل از خراسان بخوانید.
مواد لازم برای عدس پلو
برنج - 3 پیمانه
عدس – یک پیمانه
گوشت چرخ کرده - ۲۰۰ گرم
کشمش پلویی -یک پیمانه
زعفران -یک قاشق غذاخوری
کره -یک قاشق غذاخوری
پیاز -۲ عدد متوسط
نمک و فلفل سیاه - به اندازه کافی
روغن و زردچوبه - به اندازه کافی
گلاب و دارچین - به دلخواه
دستور پخت عدس پلوی نذری
1-برای تهیه عدس پلوی نذری ابتدا عدس را به همراه دو لیوان آب داخل یک قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا عدس بپزد.
غذای نذری: دستور پخت کامل آش گندم یزدی
2- در حین پختن عدس برنج را آماده کنید، برای این منظور ابتدا برنج را خیس کنید.
3- مدت زمان خیس کردن برنج نسبت به نوع برنج متفاوت است و معمولا بین ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت زمان برای این کار کافی است.
4- در ادامه یک قابلمه حاوی آب روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به سرعت به جوش بیاید.
5- در این مرحله یک قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق غذاخوری روغن داخل آب جوش بریزید سپس برنج خیس کرده را به قابلمه حاوی آب جوش اضافه کنید.
6- به برنج برای پخت اولیه بین ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان دهید.
بیشتر بخوانید: خورشت قیمه رستورانی را چه طور در خانه درست کنیم
7- زمانی که اطراف دانه های برنج نرم و مغزشان سفت شد، باید برنج را از آب جوش خارج کنید و داخل آبکش بریزید.
8- برنج را با آب سرد آب کشی کنید و کنار بگذارید.
9- در ادامه یکی از پیازها را به صورت نگینی خرد کنید.
10- پیاز خرد شده را به همراه مقداری روغن مایع در یک تابه مناسب تفت دهید.پس از اینکه پیاز نرم و شفاف شد مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا پیاز با ادویه ها یکدست شود.
11- پس از اینکه عدس پخت و آب آن به طور کامل تبخیر شد آن را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید.
12- پس از اینکه مخلوط پیاز داغ و عدس آماده شد آنرا در یک ظرف جادار با برنج آبکش شده مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود.
13- قابلمه ای را که برای پخت عدس پلو در نظر گرفته اید روی حرارت قرار دهید و کمی روغن داخل آن بریزید.
14- به سلیقه خود برای ته دیگ عدس پلو از نان یا سیب زمینی ورقه شده استفاده کنید و ته دیگ را کف قابلمه بگذارید.
15- پس از اینکه ته دیگ را قرار دادید مخلوط برنج و عدس را داخل قابلمه بریزید.
16- نصف لیوان آب به همراه دو قاشق غذاخوری روغن روی برنج بریزید و حرارت را زیاد کنید تا از قابلمه بخار بلند شود.
17- سپس حرارت زیر قابلمه را کم کنید و در قابلمه را به صورتی قرار دهید که بخاری از قابلمه خارج نشود.
18- باید اجازه دهید برنج با حرارت ملایم حدود یک ساعت دم بکشد.
19- در این مرحله پیاز باقی مانده را به صورت نگینی خرد کنید و با کمی روغن در یک تابه تفت دهید ، سپس کمی فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و پس از چند دقیقه تفت دادن، گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا سرخ شود.
20- نصف لیوان آب به تابه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت چرخ کرده به طور کامل بپزد.
۲۱- پس از اینکه آب داخل تابه کاملا تبخیر شد کشمش پلویی را که از قبل ۳۰ دقیقه خیس کرده اید به تابه اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید تا کشمش ها نرم شود سپس تابه را از روی حرارت بردارید.
۲۲ - پس از اینکه عدس پلو دم کشید، برای تزیین روی غذا کمی از برنج را داخل یک کاسه با زعفران دم کرده ، دارچین و گلاب و کره مخلوط کنید سپس عدس پلو را در دیس بکشید و با برنج زعفرانی و مخلوط گوشت و کشمش تزیین و سرو کنید.
12jav.net