2024/04/19
۱۴۰۳ جمعه ۳۱ فروردين
دستور پخت کامل آش گندم یزدی؛ یک غذای نذری

دستور پخت کامل آش گندم یزدی؛ یک غذای نذری

اگر قصد دارید آش گندم یزدی درست کنید این مطلب شما را به طور کامل راهنمایی می کند.

دوات آنلاین -آش گندم یزدی از جمله غذاهای سنتی است که معمولا برای نذری دادن تهیه می شود. دستور پخت و طرز تهیه این آش را در ادامه به نقل از خراسان بخوانید:

 

مواد لازم برای ۴ نفر

گندم پوست کنده -۳۰۰ گرم

نخود -200 گرم

لوبیا چیتی - ۲۰۰ گرم

سبزی آش - ۷۵۰ گرم

نعناع داغ -۲ قاشق غذاخوری

پیاز داغ - ۴ قاشق غذاخوری

سیر داغ - ۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه -  به اندازه کافی

کشک -  به اندازه دلخواه

آش گندم یزدی را چطور درست می کنند

طرز تهیه آش گندم یزدی

1- ابتدا نخود، لوبیا چیتی و گندم را به صورت جداگانه داخل کاسه هایی بریزید و تا سطح روی آن ها آب بریزید و از شب تا صبح یا به مدت تقریبا ۶ تا ۸ ساعت بگذارید تا خیس بخورد و در این مدت چندین بار  آب آن ها را  عوض کنید.

 

بیشتر بخوانید: دستور پخت آش حبوبات

 

2- گندم و حبوبات را داخل صافی بریزید و بشویید و داخل قابلمه بریزید و روی شعله قرار دهید.

 

3- در  قابلمه ای تا نیمه آب بریزید و حرارت را زیاد  کنید و در قابلمه را بگذارید تا آب به جوش بیاید.

 

4- بعد حرارت را بسیار ملایم کنید  تا حبوبات و گندم بپزند.

 

5- در قابلمه را نیمه باز بگذارید تا گندم سر نرود.

 

6- مواد را هم بزنید تا گندم ته نگیرد.

 

بدانید: تمام فوت و فن‌های جا افتادن آش رشته

 

7- سبزی آش را تمیز کنید و بشویید و داخل آبکش بریزید تا آب اضافه آن خارج شود.

 

8- اجازه دهید  تا سبزی خشک شود و سپس آن  را داخل خردکن  بریزید.

 

9-  گندم و حبوبات را پس از گذشت تقریبا ۲ ساعت امتحان کنید اگر پخته بودند کمی نمک روی مواد بریزید و بعد سبزی را اضافه  کنید تا نمک باعث شود که رنگ سبزی تا جای ممکن داخل آش حفظ شود و سیر داغ و نصف پیاز داغ را نیز داخل آش  بریزید.

 

10- به هیچ وجه در قابلمه را نگذارید و ۳۰  تا ۴۰ دقیقه اجازه  دهید  تا سبزی آش بپزد. پس از پخت سبزی آش کمی فلفل به آش اضافه  و حرارت را خاموش کنید  و کشک را هم به آش بیفزایید.

 

بیشتر بخوانید: دستور پخت آش ماست اردبیلی

 

11- آش را مخلوط  کنید تا همه نقاط آش با طعم کشک آغشته شود و مجدد طعم آش را بچشید تا اگر نیاز به ادویه یا کشک بیشتر دارد به آن اضافه کنید.

 

12- آش گندم آماده شده را داخل کاسه  بریزید و با پیاز داغ  تزیین  کنید.

 

 نکته : برای تهیه این آش از حبوبات دیگر مانند عدس ، ماش و جو  هم  می توان استفاده کرد.

12jav.net

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.