دستور پخت کامل آش گندم یزدی؛ یک غذای نذری
اگر قصد دارید آش گندم یزدی درست کنید این مطلب شما را به طور کامل راهنمایی می کند.
دوات آنلاین -آش گندم یزدی از جمله غذاهای سنتی است که معمولا برای نذری دادن تهیه می شود. دستور پخت و طرز تهیه این آش را در ادامه به نقل از خراسان بخوانید:
مواد لازم برای ۴ نفر
گندم پوست کنده -۳۰۰ گرم
نخود -200 گرم
لوبیا چیتی - ۲۰۰ گرم
سبزی آش - ۷۵۰ گرم
نعناع داغ -۲ قاشق غذاخوری
پیاز داغ - ۴ قاشق غذاخوری
سیر داغ - ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه - به اندازه کافی
کشک - به اندازه دلخواه
طرز تهیه آش گندم یزدی
1- ابتدا نخود، لوبیا چیتی و گندم را به صورت جداگانه داخل کاسه هایی بریزید و تا سطح روی آن ها آب بریزید و از شب تا صبح یا به مدت تقریبا ۶ تا ۸ ساعت بگذارید تا خیس بخورد و در این مدت چندین بار آب آن ها را عوض کنید.
بیشتر بخوانید: دستور پخت آش حبوبات
2- گندم و حبوبات را داخل صافی بریزید و بشویید و داخل قابلمه بریزید و روی شعله قرار دهید.
3- در قابلمه ای تا نیمه آب بریزید و حرارت را زیاد کنید و در قابلمه را بگذارید تا آب به جوش بیاید.
4- بعد حرارت را بسیار ملایم کنید تا حبوبات و گندم بپزند.
5- در قابلمه را نیمه باز بگذارید تا گندم سر نرود.
6- مواد را هم بزنید تا گندم ته نگیرد.
بدانید: تمام فوت و فنهای جا افتادن آش رشته
7- سبزی آش را تمیز کنید و بشویید و داخل آبکش بریزید تا آب اضافه آن خارج شود.
8- اجازه دهید تا سبزی خشک شود و سپس آن را داخل خردکن بریزید.
9- گندم و حبوبات را پس از گذشت تقریبا ۲ ساعت امتحان کنید اگر پخته بودند کمی نمک روی مواد بریزید و بعد سبزی را اضافه کنید تا نمک باعث شود که رنگ سبزی تا جای ممکن داخل آش حفظ شود و سیر داغ و نصف پیاز داغ را نیز داخل آش بریزید.
10- به هیچ وجه در قابلمه را نگذارید و ۳۰ تا ۴۰ دقیقه اجازه دهید تا سبزی آش بپزد. پس از پخت سبزی آش کمی فلفل به آش اضافه و حرارت را خاموش کنید و کشک را هم به آش بیفزایید.
بیشتر بخوانید: دستور پخت آش ماست اردبیلی
11- آش را مخلوط کنید تا همه نقاط آش با طعم کشک آغشته شود و مجدد طعم آش را بچشید تا اگر نیاز به ادویه یا کشک بیشتر دارد به آن اضافه کنید.
12- آش گندم آماده شده را داخل کاسه بریزید و با پیاز داغ تزیین کنید.
نکته : برای تهیه این آش از حبوبات دیگر مانند عدس ، ماش و جو هم می توان استفاده کرد.
12jav.net