تن ماهی چقدر پروتئین دارد و چقدر در آب باید بجوشد
فواید و مضرات تن ماهی چیست؟ چقدر پروتئین دارد و چه مدت باید چوشانده شود؟ پاسخ این سوالات را در این مطلب بخوانید.
دوات آنلاین -تن ماهی غذایی مفید، سریع و خوشمزه است که در مصرف باید به نکاتی دقت کرد. از جمله اینکه حتما باید در آب چوشانده شود. ضمن اینکه این غذا علاوه بر فواید و خاصیت هایی که دارد ضررها و مضراتی نیز دارد.
زمان جوشاندن تن ماهی
تن ماهی ممکن است دارای باکتری های مضری باشد که برخی از آنها خطرناک هم هست بنابراین حتما باید قبل از مصرف آن را به صورت دربسته بجوشانید. تن ماهی باید به مدت 20 دقیقه در آب جوش یعنی آب 100 درجه جوشانده شود. در این صورت باکتری های آن از بین می رود و مصرفش از این نظر بی ضرر است.
میزان پروتئین بیشتر تن ماهی
به نوشته خبرآنلاین، یک کنسرو کامل ماهی تن حدود ۴۰ گرم پروتئین دارد. ماهی تن همچنین دارای چربی و کربوهیدرات بسیار کم است و ۹۰ درصد آن متشکل از پروتئین است که این مسئله دلیل کافی برای سالم بودن ماهی تن است.
فواید تن ماهی
مصرف تن ماهی دارای خاصیت های متعددی است.
بیشتر بخوانید: آیا گرم کردن دوباره غذا ضرر دارد
حاوی امگا ۳
مانند بسیاری از انواع دیگر ماهی و غذاهای دریایی، کنسرو تن ماهی هم سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که این نوع چربی سالم فواید بسیاری دارد. مطالعات نشان دادهاند که مصرف امگا ۳ در رژیم غذایی میتواند به بهبود علایم افسردگی و کاهش زوال شناختی مرتبط با افزایش سن کمک کند.
کم کالری
ماهی تن یک منبع پروتئینی برای افرادی است که مراقب کالری دریافتی خود هستند، زیرا نسبت به بسیاری از منابع پروتئین حیوانی دیگر کالری کمتری دارد. به عنوان مثال، یک وعده استیک حدود ۲۳۰ کالری و یک وعده ران مرغ حدود ۲۰۰ کالری دارد، در حالی که یک وعده تن ماهی کنسرو شده کمتر از ۱۰۰ کالری و بیش از ۲۰ گرم پروتئین دارد.
در همین زمینه: آیا آب مرغ هورمون دارد
سرشار از مواد معدنی
کنسرو ماهی تن سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مفید است. به عنوان مثال، شما میتوانید ویتامینهای گروه B مانند B۳ (نیاسین)، B۹ (فولات) و B۱۲ را از این منبع غذایی دریافت کنید. ویتامینهای B در تامین انرژی، بهبود سوخت و ساز پروتئینها، تشکیل DNA و ارتقای عملکرد کلی مغز نقش دارد. کنسرو ماهی تن همچنین سرشار از سلنیوم است و به افزایش تولید گلبولهای سفید خون، سلامت قلب، سیستم ایمنی و مغز کمک میکند.
عوارض و ضررهای کنسرو ماهی تن
احتمال خطر سدیم
هنگامی که از سالم بودن یا نبودن ماهی تن صحبت میشود، یکی از عوارض جانبی مهمی که باید در نظر گرفت، این است که بسیاری از این کنسروها سدیم زیادی در ترکیبات خود دارند. مصرف گاه به گاه سدیم معمولاً تاثیر زیادی بر سلامتی ندارد، اما مصرف مداوم و بیش از حد سدیم میتواند منجر به فشار خون بالا و مشکلات قلبی عروقی شود.
پرچرب است
کنسرو ماهی تن روغن زیادی دارد و طبیعتاً مصرف کامل یک کنسرو آن برای یک میانوعده مقدار چربی زیادی را به بدن وارد میکند و خطر ابتلا به کلسترول بالا و بیماریهای قلبی را در بر دارد.
حتما بخوانید: دانه چیا چه عوارض و خطراتی دارد
احتمال مسمومیت با جیوه
با خوردن کنسرو ماهی تن خطر قرار گرفتن در معرض جیوه وجود دارد. علایم این مشکل شامل خارش یا احساس سوزن سوزن شدن در انگشتان و ضعف عضلانی، اختلال گفتار و شنوایی و کاهش دید محیطی است. سطح بالای جیوه در زنان باردار ممکن است منجر به اختلالات سیستم عصبی مرکزی در نوزادان شود.
احتمال وجود مواد افزودنی
توجه داشته باشید که ممکن است هنگام مصرف کنسرو ماهی تن، آلاینده هایی مانند BPA وارد بدنتان شود. BPA (بیسفنول A) مادهای است که در ترکیبات بسیاری از قوطیها و بطریهای پلاستیکی یافت میشود و مانع از شکستن ظرف میشود.