2024/11/22
۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
پیشنهادات ما
فواید مصرف پنیر چیست؛ از سلامت مغز و قلب تا پوست و مو

فواید مصرف پنیر چیست؛ از سلامت مغز و قلب تا پوست و مو

دوات آنلاین -پنیر خوراکی بسیار پرخاصیتی است که سرشار از انواع ویتامین و مواد مغذی است. با خاصیت های آن در این مطل آشنا شوید.

پنیر از آن دست خوراکی هایی است که در سفره ما ایرانی ها جایگاه ویژه ای دارد و معمولا از وعده غذایی صبحانه حذف نمی شود. واقعیت این است که پنیر فواید گوناگونی دارد که همه آنها در تحقیقات علمی به اثبات رسیده است.

 

پنیر حاوی چه موادی است

ویتامین A در پنیر

پنیر سرشار از ویتامین‌های مفید از جمله ویتامین A است. محافظت از چشم ها، درمان آسیب‌های پوستی و عفونت تنفسی از جمله خواص این ماده غذایی به شمار می‌آید.

 

روی

وجود روی به تولید هورمون ها، بهبود ایمنی و سلامت بدن کمک چشم‌گیری می‌کند.

 

ریبوفلاوین

نام دیگر ویتامین B ریبوفلاوین است که از بهترین منابع تولید انرژی به شمار می‌آید. وجود این ویتامین کمک زیادی به درمان اوتیسم، آب مروارید و میگرن می‌کند و در پنیر به مقدار بسیار زیاد یافت می شود.

 

سلنیوم

آنتی اکسیدان موجود در پنیر برای جلوگیری از توده‌های سرطانی و درمان دیابت مفید است.

پنیر برای چی خوب است

سدیم

این ماده مغذی در بسیاری از لبنیات از جمله شیر وجود دارد. ارزش غذایی این ماده به قدری زیاد است که موجب درمان گرفتگی عضلات، حفظ گلوکز، بهبود عملکرد صحیح قلب می‌شود.

 

ویتامین B۱۲

وجود این ویتامین نقش مهمی در عملکرد متابولیسم مغز دارد.

 

فسفر

از مهم‌ترین مواد مغذی در پنیر فسفر است که برای ترمیم مغز استخوان مفید به نظر می‌رسد.

 

کلسیم

نبود کلسیم کافی در بدن موجب بروز انواع مشکلات از جمله پوکی استخوان ها، شکستگی ناخن، پوسیدگی دندان می‌شود.

 

ویتامین K۲

به دلیل وجود این ویتامین در پنیر، این خوراکی نقش مهمی در سلامت قلب و عملکرد صحیح منبع ساختار استخوانی دارد.

با فواید مصرف پنیر آشنا شوید

تاثیر مصرف پنیر بر کاهش زوال شناختی

بر اساس تحقیقات جدید، تغذیه ممکن است تأثیر مستقیمی بر قدرت شناختی در سالهای بعد داشته باشد. یافته ها نشان می دهد پنیر در برابر مشکلات شناختی مرتبط با سن نقش حفاظتی دارد.

 

محققان دانشگاه ایالتی آیووا داده‌های جمع آوری شده از ۱۷۸۷ فرد در رده سنی ۴۶ تا ۷۷ سال را در بریتانیا بررسی کردند.

 

این شرکت کنندگان در بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰، پرسشنامه‌هایی را تکمیل کردند و سپس در سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۳ و مجدداً ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶، تحت دو ارزیابی مجدد قرار گرفتند.

 

شرکت کنندگان در این سوالات در مورد نوع غذای مصرفی شأن پاسخ دادند. محققان بعد از بررسی پاسخ شرکت کنندگان به نتایج زیر دست یافتند:

 

۱. نشان داده شد که پنیر محافظ ترین ماده غذایی در برابر مشکلات شناختی مرتبط با سن، حتی در اواخر عمر است.

 

۲. مشخص شد که مصرف هفتگی گوشت بره، و نه سایر گوشت‌های قرمز، باعث بهبود قدرت شناختی طولانی مدت می‌شود.

 

۳. مصرف بیش از حد نمک بد است، اما فقط افرادی که در معرض ابتلاء به بیماری آلزایمر هستند برای پیشگیری از مشکلات شناختی به مرور زمان می‌توانند در این مورد اغماض کنند.

 

محققان معتقدند انتخاب درست ماده غذایی می‌تواند از بیماری و زوال شناختی پیشگیری نماید.

 

پیشگیری از بیماری های عروق مغزی با پنیر

مطالعات نشان می دهد مصرف محصولات لبنی نظیر شیر، پنیر و ماست برای محافظت در مقابل مرگ ناشی از بیماری های عروق مغزی سودمند است.

 

به دلیل وجود نسبتا بالا چربی اشباع تصور می شود که مصرف محصولات لبنی موجب افزایش ریسک مرگ، بخصوص به دلیل بیماری قلبی عروق کرونر، بیماری عروق مغزی و سرطان می شود.

 

اما محققان دانشگاه لوپز لهستان در مطالعه اخیر خود دریافتند مصرف تمام محصولات لبنی با ۴ درصد کاهش ریسک مرگ و میر ناشی از بیماری های عروق مغزی مرتبط است و با مصرف شیر کاهش این ریسک ۷ درصد است.

 

همچنین خوردن پنیر با کاهش ۸ درصدی ریسک مرگ و مصرف ماست با کاهش ۳ درصدی این ریسک مرتبط است.

 

«ماسیج باناچ»، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «به دلیل وجود این تاثیرات پیشگیرانه محصولات لبنی، مقامات بهداشت و سلامت باید در در مورد دستورالعمل های مصرف لبنیات بازبینی کنند.»

 

در حال حاضر مصرف محصولات لبنی، بخصوص پنیر و ماست، را محدود می کند که باید در این مورد بازبینی شود و به جای آن مصرف شیر فاقد چربی یا کم چرب توصیه شود.

 

در این مطالعه، تیم تحقیق ۲۴,۴۷۴ فرد با میانگین سنی ۴۷.۶ سال را بررسی کردند.

 

در سال ۲۰۱۷ یک تیم تحقیقاتی با ارزیابی نتایج ۲۹ مطالعه دریافتند که هیچ ارتباطی بین مصرف محصولات لبنی و بیماری قلبی-عروقی یا دیگر عوامل مرگ و میر وجود ندارد.

 

همچنین در مطالعه دیگری که همان سال در سوئد انجام گرفت مشخص شد نوشیدن مقدار زیادی شیر، خطر مرگ و میر زودهنگام از جمله بیماری قلبی-عروقی را در زنان افزایش می‌دهد.

 

پنیر احتمال حمله قلبی را کم می کند

طبق نتایج یک تحقیق جدید، مصرف روزانه پنیر می تواند ریسک حملات قلبی کُشنده و سکته را کاهش دهد.

 

در مطالعه یک گروه تحقیق در دانشگاه ریدینگ انگلستان مشخص شده بود که مصرف پنیر می تواند موجب افزایش طول عمر شود.

 

طبق تحقیق فعلی این محققان، مصرف روزانه پنیر به اندازه یک قوطی کبریت، احتمال حمله قلبی و سکته را تا ۱۴ درصد کاهش می دهد. تمامی انواع پنیرها غنی از ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین های هستند که به حفاظت در مقابل بیماری قلبی-عروقی کمک می کنند.

 

پنیر همچنین حاوی مقادیر بالا کلسیم است، از اینرو با وجود چربی بالا، میزان کمتری از چربی از طریق بدن جذب می شود.

 

بیشتر بخوانید: خواص ترب سفید از نگاه طب سنتی

 

در این مطالعه شرکت کنندگانی که روزانه حدود ۴۰ گرم پنیر می خوردند شاهد بیشترین میزان کاهش ریسک بروز مشکلات قلبی عروقی بودند.

 

محققان همچنین عنوان می کنند مصرف پنیر موجب افزایش میزان کلسترول «خوب» و در عین حال، کاهش کلسترول «بد» می شود.

 

ایان گیونز، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «به نظر می رسد مصرف روزانه محصولات لبنی با کاهش ریسک بیماری قلبی-عروقی و بخصوص مصرف ماست با کاهش ریسک دیابت نوع۲ مرتبط است.»

 

وی در ادامه می افزاید: «بزرگ ترین ویژگی پنیر، ارتباط نزدیک بین کلسیم و چربی است. چراکه ارتباط بین چربی و کلسیم موجب می شود چربی کمتر قابل هضم و جذب شود.»

 

مصرف پنیر باعث افزایش انرژی و لاغری می شود

پنیر مخلوط بسیار عالی از مواد مغذی است که می‌تواند برای کسانی که به حفظ وزن خود اهمیت می‌دهند، گزینه مناسبی باشد. پنیر باعث افزایش انرژی بدن می‌شود و می‌تواند فرد را در طول روز پرانرژی نگاه دارد. اگر می‌خواهید روز خود را پرانرژی آغاز کنید ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم پنیر خام را در وعده صبحانه خود بگنجانید.

 

بیشتر بخوانید: آب قلم برای چی خوب است

 

متخصصان علوم تغذیه همواره تاکید دارند نخستین گام برای کاهش وزن این است که مصرف پروتئین در رژیم غذایی افزایش یابد. پروتئین برای مدت طولانی در فرد احساس سیری ایجاد می‌کند و همین امر باعث کاهش مصرف مواد غذایی از سوی انسان می‌شود. پنیر یکی از منابع بسیار مناسب پروتئین است. بخصوص کسانی که گیاه خوار هستند می‌توانند با گنجاندن پنیر در رژیم غذایی خود، پروتئین بدنشان را تامین کنند.

خاصیت های مصرف پنیر چیست

خاصیت های دیگر پنیر

پنیر به افزایش سلامت موها و ناخن ها کمک می کند

یک وعده غذایی سالم است که به سلامت پوست نیز کمک می کند

از بروز آرتروز و سائیدگی مفاصل پیشگیری می کند

به درمان بی خوابی کمک می کند

می تواند با مشکلات گوارشی مبارزه کند

به کاهش اضطراب و استرس کمک می کند

افرادی که پنیر را در رژیم غذایی خود می گنجانند، دندان هایی سالمتر دارند

می تواند با سلولهای سرطانی مبارزه کند

 

بیشتر بخوانید: آب پنیر چه خاصیت هایی دارد

 

پنیر کلسترول را بالا نمی برد

محققان عنوان می کنند خوردن پنیر موجب افزایش کلسترول نمی شود و حتی از سلامت قلب هم محافظت می کند.

 

محققان دانشگاه دوبلین ایرلند با مطالعه مردان میانسال و دارای اضافه وزن دریافتند پنیر برای کلسترول بد نیست و حتی پنیر پرچرب می تواند از قلب محافظت کند.

 

در جدیدترین مطالعه، محققان دریافته اند خوردن پنیر چدار پرچرب توسط افراد میانسال دارای اضافه وزن موجب کاهش بیشتر کلسترول در مقایسه با افرادی شد که پنیر کم چرب یا کره خورده بودند.

 

در طول این مطالعه، شرکت کنندگان مقادیر قابل توجهی پنیر چدار پرچرب به مدت ۶ هفته متوالی مصرف کردند و محققان به این نتیجه رسیدند که محتوای پنیر، یعنی نحوه ترتیب بندی پروتئین و کلسیم در پنیر چرب، آن را در مقایسه با سایر لبنیات گزینه بهتری برای کلسترول می کند.

 

«اما فینی»، سرپرست تیم تحقیق، با مطالعه ۱۶۴ فرد ایرلندی دریافت که شرکت کنندگانی که در رژیم غذایی شان پنیر چدار ایرلندی پرچرب گنجانده بودند، و تنها ۵۵ میلی لیتر شیر در روز مصرف می کردند دچار اضافه وزن نشدند.

 

در مقابل، هم میزان کلسترول کل و هم میزان کلسترول بد شرکت کنندگان کاهش یافته بود.

 

پنیر چه ضررهایی دارد

بروز حساسیت نسبت به لاکتوز که موجب اسهال، یبوست، گاز، درد، گرفتگی عضلات، نفخ شکم می‌شود.

ایجاد آلرژی به شیر

افرادی که به شیر حساسیت دارند با مصرف پنیز نیز دچار آلرژی می‌شوند.

مبتلایان به آلرژی نسبت به لبنیات برای مصرف پنیر به پزشک معالج خود مراجعه کنند.

 

منابع: باشگاه خبرنگاران- مهر- خبرگزاری دانشجو - انتخاب

12jav.net

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.