در جلسه خواستگاری چه سوالاتی بپرسیم
یک روان شناس توضیح داده مهم ترین نکاتی که باید در خواستگاری مطرح شود، چیست.
دوات آنلاین -یکی از موضوعاتی که برای دختران و پسران دم بخت ممکن است به دغدغه ای جدی تبیدل شود این است که در جلسه خواستگاری از طرف مقابل چه سوالاتی بپرسند و چه حرف هایی بزنند. زینب سادات ابنرضا، کارشناسارشد روان شناسی در یادداشتی در روزنامه خراسان به این پرسش اساسی و سرنوشت ساز جواب کاملی داده است که در ادامه می خوانید.
یکی از اتفاقهای مهم که باعث تغییر مسیر زندگی هر فردی میشود، مراسم خواستگاری است که افراد احتمالا تجربه زیادی هم در آن ندارند. مراسمی که اگر هدفمند باشد، میتوان از آن اطلاعات زیادی به دست آورد ،هرچند معمولا افراد به شناخت دقیق و کامل نمیرسند و اصلا نباید توقع چنین اتفاقی را داشت. گاهی اوقات اشتباههای رایج ولی ناخواسته در شب خواستگاری، آسیبهای زیادی را در طول زندگی مشترک به همراه خواهد داشت .
به همین دلیل بهتر است اهمیت چنین مراسمی با اطلاعات کافی درباره آن، در اختیار جوانان قرار بگیرد. طرح سوال، یکی از مهم ترین مسائلی است که دختران و پسران باید در جلسه خواستگاری مد نظر داشته باشند و مهمتر از آن پاسخهای با تفکر و تامل است. در ادامه نکاتی در همین باره مطرح میشود تا دخترها و پسرهای دمبخت با آگاهی بیشتری در این جلسه حاضر شوند و بیشترین بهره را از آن ببرند.
سراغ سوالات یا جوابهای مبهم نروید
به عنوان مثال، مهم ترین و رایجترین سوالی که در جلسه خواستگاری مطرح میشود، این است که هدف شما از ازدواج چیست؟ و معمولا بیشتر جوابها درباره رسیدن به آرامش است. البته از نظر ما هم رسیدن به آرامش، بهترین و کاملترین جواب به این سوال است ولی نکته مهم این است که چرا زوجها پس از شروع زندگی مشترک و به اصطلاح زمانی که زیر یک سقف میروند، به طور کلی این هدف مهم را نه تنها فراموش می کنند بلکه در صدد سلب آن از خود یا همسرشان بر میآیند ؟
جوابهای بسیاری را میتوان ارائه داد ولی هدفم از نوشتن این مطالب این است که پی ببریم نه تنها در طرح سوالات باید تامل کنیم بلکه در پاسخ هم باید دقت بیشتری داشته باشیم. بعد از این مثال، متوجه شدیم همانطور که سوالات مهم هستند، پاسخها هم اهمیت دارند و نباید دختران یا پسران در مراسم خواستگاری مسلسلوار سوالاتی را طرح کنند که جواب شان مبهم است و پاسخ درستی نمیتوان به آن ها داد.
پرسش درباره اعتقادات و باورها در جلسه خواستگاری
همچنین دیگر اشتباه رایج، ترس از طرح سوالهایی است که باورها و ارزشهای خود یا طرف مقابل را به چالش بکشد و به دلیل این که نمیخواهند با طرف مقابل وارد چالش شوند ،از طرح سوالهایی که در جواب، باور و ارزشهای خود را زیر سوال میبرند، سر باز میزنند و سوال را به گونهای مطرح می کنند که یا نیاز به توضیح کامل نباشد یا سوال، با دو کلمه کوتاه بله و خیر ،پاسخ داده شود.
نیاز به توضیح است که باورها و ارزشهای هر فرد، اعتقادات او هستند که برای درک محیط پیرامون یا ارتباط با دیگران از آنها کمک میگیرد. منابع باورها عبارت اند از: سنت، خانواده، فرهنگ و مذهب هر فرد. باید بدانیم که نمیتوانیم انتظار داشته باشیم دیگران باورهای مشابه با باورهای ما داشته باشند ولی میتوانیم در جلسات خواستگاری، باورها و ارزشها را به صورت معیار و سوالهای مهم در باره سنتها، خانواده ، فرهنگ و مذهب در اولویت سوالهای مطرح شده قرار دهیم.
سوالاتی با جواب های رویاپردازانه
مهم است بدانیم سوالات باید به گونهای مطرح شوند که پاسخ دهنده مجبور نباشد ویژگیهای مثبت خود را نشان دهد و به جای این که خود واقعیاش را به تصویر بکشد، تصویری از آنچه را که دوست دارد ، ارائه بدهد یعنی خود آرمانیاش را به نمایش بگذارد. به عنوان مثال، برنامه شما برای رسیدن به موفقیت در آینده چیست؟، از این قبیل پرسشهاست. این گونه سوالات معمولا جوابهایی دارند که پاسخ آنها همراه با خیال پردازی است.
بیشتر بخوانید: از کجا بفهمیم یک پیشنهاد ازدواج جدی است
جلسه خواستگاری جای شوخی نیست
بعضی از افراد شوخ طبع هستند و سوالهای آنها گاهی به صورت مزاح و شوخی بیان و در مقابل همان گونه هم پاسخ داده میشود ،در صورتی که در جواب گاهی نشانههای بسیار مهمی از شخصیت طرف مقابل وجود دارد که باید جدی گرفته شود و چون با لحن شوخی بیان شده، بیاهمیت جلوه داده میشود. در بیشتر ازدواجهای ناموفق، نشانههای هشدار دهنده از همان ابتدا قابل مشاهده هستند ولی به دلایلی از جمله شوخطبعی مورد توجه واقع نمیشوند.
بیشتر بخوانید: روش دادن جواب منفی محترمانه و مودبانه به خواستگار
همه سوالات را بپرسید
اشتباه رایج دیگر این است که دختر و پسر، همه سوالهایشان را از یکدیگر نمیپرسند. بعضی دخترها و پسرها به دلایل مختلفی از طرح همه سوالاتشان اجتناب میکنند زیرا نمی خواهند صفات منفی از طرف مقابلشان بشنوند که مانع از پیشرفت مراسم به سمت ازدواج میشود یا به تبع آن باید خودشان هم به همین سوال پاسخ دهند که صفات منفی خودشان هم آشکار میشود.
12jav.net