سماق برای چی خوب است؛ از تنظیم قند خون تا کاهش کلسترول
سماق از جمله ادویه های بسیار پرخاصیت است. با فواید آن در این مطلب آشنا شوید.
دوات آنلاین -خیلی از ما عادت داریم سماق را روی کباب بریزیم. البته از این ادویه می توان در موارد زیاد و برای غذاهای دیگر هم استفاده کرد زیرا سماق خاصیت های زیادی دارد.
سماق برای قند خون
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: تحقیقات نشان داده است مصرف سماق میتواند به تنظیم قند خون به ویژه در افرادی که به بیماریهایی مانند دیابت مبتلا هستند کمک کند. قند خون بالا میتواند در کوتاه مدت منجر به علائمی همچون بی حالی، سردرد، ادرار مکرر و تشنگی شدید شود.
در بلند مدت سطح بالای قند خون پیامدهای وخیمی مانند آسیبهای عصبی، مشکلات کلیوی و ناتوانی در ترمیم زخمهای بدن را درپی خواهد داشت. نتایج برخی تحقیقات از تاثیر مثبت سماق در تنظیم قند خون حکایت دارد.
سماق؛ کاهش دهنده کلسترول
همچنین مطالعات بر روی حیوانات نشان داده است مصرف سماق میتواند کلسترول بد خون را کاهش دهد که این امر منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی میشود. محققان میگویند پژوهش بر روی موشها نشان میدهد مصرف سماق به طور همزمان باعث کاهش کلسترول و تری گلیسرید خون میشود.
آنتی اکسیدان در سماق
از سوی دیگر، به دلیل آنکه سماق دارای آنتی اکسیدان های بسیار قوی است میتواند در مبارزه بدن با رادیکالهای آزاد موثر باشد و از این راه، مانع آسیب رسیدن به سلولها شود.
همچنین آنتی اکسیدانهای موجود در سماق خطر ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت، سرطان و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
بیشتر بخوانید: دانه هل چه خاصیتهایی دارد
جلوگیری از پوکی استخوان
پوکی استخوان یکی از بیماریهای رایج است که با افزایش سن خطر آن در افراد بیشتر میشود. برآورد میشود ۲۵ درصد زنان بالای ۶۵ سال از پوکی استخوان در بخش گردن، ستون فقرات و ران رنج میبرند. تحقیقات بر روی موشهای آزمایشگاهی نشان میدهد مصرف سماق میتواند روند تنزل حجم استخوانها را کاهش داده و مانع از پیشرفت بیماری پوکی استخوان شود.
متخصصان تاکید دارند به دلیل سطح مناسب آنتی اکسیدانهای موجود در سماق، مصرف این گیاه برای افرادی که از دردهای عضلانی رنج میبرند بسیار مفید است.
12jav.net