قیمه نثار قزوین خوشمزه تر از همیشه با این دستور پخت
دستور پخت کامل قیمه نثار قزوین و ادویه مورد نیاز آن را در این مطلب بخوانید.
دوات آنلاین -آنچه در تهیه قیمه نثار قزوین خیلی اهمیت دارد ادویه آن است. اگر قصد دارید این غذا را درست کنید یادتان باشد کار کمی سخت است و باید حوصله به خرج بدهید تا غذای شما خوشمزه شود
مواد لازم برای 5نفر
گوشت گوسفند - ۶۰۰ گرم
پیاز - یک عدد بزرگ
برنج - ۴ پیمانه
رب گوجه فرنگی - ۳ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده - ۴ قاشق غذاخوری
پودر دارچین - یک قاشق غذاخوری
پودر هل - یک قاشق غذاخوری
خلال پسته - ۴ قاشق غذاخوری
خلال بادام - ۴ قاشق غذاخوری
گلاب - یک فنجان
روغن مایع - به مقدار لازم
زرشک - ۵ قاشق غذاخوری
شکر- یک قاشق غذاخوری
کره - ۵۰ گرم
آب - ۴ پیمانه
خلال پوست پرتقال - ۲ قاشق غذاخوری
نمک و زردچوبه - به مقدار لازم
ادویه مخصوص قیمه نثار - یک قاشق چایخوری
ادویه قیمه نثار
پودر گل سرخ - ۴ قاشق غذاخوری
پودر دارچین - یک قاشق غذاخوری
زیره سیاه - یک قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل - یک قاشق غذاخوری
هل سبز - ۲ عدد
میخک - ۲ عدد
جوز هندی - نصف یک عدد
همه مواد را با هم آسیاب کنید
دستور پخت و طرز تهیه قیمه نثار
۱-ابتدا گوشت شسته و خشک شده را به صورت قیمهای خرد کنید.
۲-خلال پسته و بادام را در یک فنجان گلاب خیس کنید.
۳-بهتر است قطعات گوشت قیمه نثار زیاد درشت نباشند. پیاز را به صورت نازک خلال و پیاز داغ فراوان درست کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته تبریزی اصیل با همه فوت و فنهایی که باید بدانید
۴- اگر فکر میکنید یک عدد پیاز دیگر لازم است، یک پیاز متوسط اضافه کنید.
۵- بعد از اینکه پیازها سبک و کاراملی شدند، گوشت قیمه شده را اضافه کنید و خوب با پیاز تفت دهید.
۶- بعد از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد و کمی تفت خورد، رب گوجهفرنگی را هم اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته شود.ادویه را به گوشت اضافه کنید و باز هم تفت دهید.
بیشتر بخوانید: بریانی اصفهانی را چگونه در خانه بپزیم
۷-گوشت باید روی شعله بسیار ملایم گاز تفت داده شود تا ترد و آبدار باقی بماند. چهار پیمانه آب را به ترکیب گوشت و رب اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز خوب جا بیفتد.
۸-در این فاصله برنج را طبق دستور تمام پلوها در آب جوش بپزید و آبکش کنید ، سپس با زعفران دم کرده به مقدار دلخواه دم کنید.
بیشتر بخوانید: دستور پخت کامل کباب ترش
۹-زمانی که برنج در حال دم کشیدن است خلال پوست پرتقال را آماده کنید.
10- اگر میخواهید یک قیمه نثار به روش قزوینیهای اصیل داشته باشید حتما باید خلال پوست پرتقال داشته باشید.
۱۱-زرشکهای شسته شده را با ۵۰ گرم کره و یک قاشق غذاخوری شکر کمی تفت دهید سپس خلال پوست پرتقال، خلال پسته و خلال بادام را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید.
۱۲-بعد از اینکه خلالها به همراه زرشک کمی تفت خورد به مقدار دلخواه زعفران آب کرده اضافه و صبر کنید تا آب تمام مواد کشیده شود سپس زیر شعله گاز را خاموش کنید.
نکتهای که باید رعایت کنید
بعد از آسیاب کردن تمام مواد، ترکیب ادویه(در پایین ) را در یک ماهی تابه به مدت یک دقیقه روی شعله ملایم تفت دهید و بعد از اینکه سرد شد در یک شیشه در بسته در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
منبع: روزنامه خراسان
12jav.net