2024/11/21
۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ آذر
پیشنهادات ما
علت سرگیجه چیست

علت سرگیجه چیست

سرگیجه انواع مختلفی دارد ضمن این‌که سرگیجه در دوران بارداری نیز موضوع مهمی است. درباره علت‌های سرگیجه در این مطلب بخوانید.

دوات آنلاین -سرگیجه موضوعی نیست که به سادگی از کنار آن عبور کنیم مخصوصا وقت‌هایی که تکرار می‌شود. این اتفاق می‌تواند نشان‌دهنده مشکلاتی در بدن ما باشد پس باید آن را جدی بگیریم و به پزشک مراجعه کنیم.

سرگیجه چند نوع مختلف است

با انواع سرگیجه آشنا شوید

سرگیجه انواع مختلفی دارد. سرگیجه دورانی با گیجی سر یا سبکی سر متفاوت است. سرگیجه بیشتر حسی شبیه به چرخیدن محیط اطراف به دور سر دارد. اما در گیجی سر یا سبکی سر فرد احساس عدم تعادل و سیاهی رفتن چشم می کند و احساس چرخش ندارد.

 

سرگیجه دورانی موردی جدی است و نیاز به توجه پزشکی دارد چون ممکن است نشانه مشکل یا بیماری مهمی باشد. اما گیجی سر یا سبکی سر ممکن است نتیجه ی عادت های معمولی باشد که می توان به راحتی آن ها را تغییر داد.

سرگیجه به چه علت اتفاق می افتد

سرگیجه چه دلایلی دارد

سرگیجه یکی از مشکلاتی است که شاید بسیاری از ما آن را تجربه کرده باشیم، اما علتش را به طور مشخص ندانیم.

 

سرگیجه اغلب به دلیل کاهش جریان خون در مغز رخ می‌دهد و حالت چرخش را برای فرد مبتلا ایجاد می‌کند؛ با این حال، اکثر افرادی که به اینگونه مشکلات دچار می‌شوند، آن‌را جدی نگرفته و هرگز به دنبال درمان آن مشکل نمی‌روند.

 

درواقع هر اختلالی که در بدن به وجود می‌آید، توانایی خطرناک بودن را دارد و سرگیجه نیز از این قاعده پیروی می‌کند.

 

 بیشتر بخوانید: مسمومیت غذایی چه علائم و دلایلی دارد

 

بر اساس تحقیقات انجام شده، سرگیجه می‌تواند به دلیل التهابات و مشکلات گوش داخلی و مرکز فرماندهنده مغز باشد و تبعات جدی را برای افراد ایجاد کند.

 

سرگیجه یکی از شایع‌ترین علل مراجعه افراد بزرگسال به پزشک است.

 

اگرچه سرگیجه مکرر یا مداوم می‌تواند شما را از کار کردن باز دارد، اما سرگیجه به ندرت نشان دهنده یک بیماری جدی و تهدید کننده حیات است. درمان سرگیجه به علت و علائم شما بستگی دارد، اما به‌طورمعمول موثر است.

 

بیشتر بخوانید: برای رفع حالت تهوع چی بخوریم

 

هنگامی که به دنبال از بین بردن علائم و حالات گیجی هستید، بهتر است به یاد داشته باشید که این نشانه‌ای از بروز یک مشکل و یا اختلال در بدن است. گیج رفتن سر می‌تواند توسط عوامل متفاوت بسیاری بوجود آید که عبارتند از:

 

• مصرف الکل

• سر گیجه تشنجی

• فشار خون پایین

• سکته

• کم آبی

• تنفس سریع و عمیق

• اختلالات ترس یا حملات ترس

• عفونت گوش میانی

• دریا زدگی

• بیماری منیر

• التهاب گوش داخلی به نام لابیرنتیت

دلیل سرگیجه در دوران بارداری چیست

علت سرگیجه در بارداری

فرشته درایتی، کارشناس مامایی در گفت و گو با ایسنا درباره علل اصلی سرگیجه در بارداری، گفت: فشار خون پایین، پایین بودن قند خون، محدودیت جریان خون، موقعیت نامناسب خواب، گرمای بیش از حد، کم آبی بدن، پره اکلامپسی و کم خونی می‌توانند باعث سرگیجه در دوران باردی شوند.

 

این کارشناس مامایی با اشاره به فشار خون پایین، تصریح کرد: در اوایل دوران بارداری، رگ‌های خونی مادر برای خون‌رسانی به جنین گسترش می‌یابند، اما حجم خون در گردش هنوز همان مقدار سابق را دارد و افزایش پیدا نکرده است، در نتیجه فشار خون پایین‌تر از حد طبیعی است.

 

درایتی بیان کرد: این شرایط می‌تواند موجب کاهش جریان خون در مغز شده که منجر به احساس سرگیجه به طور موقتی می‌شود به ویژه زمانی که بانوی باردار به سرعت از جا برمی‌خیزد.

 

وی افزود: هنگامی که زن باردار دچار استفراغ، تهوع صبحگاهی و دیگر ناراحتی‌های غذایی دوران بارداری است، میزان کالری ورودی بدن کاهش پیدا می‌کند، به ویژه زمانی که حالت تهوع مداوم و شدید باشد.

 

این کارشناس مامایی اظهار کرد: افت قند خون می‌تواند موجب سرگیجه در بارداری شود و اگر این اتفاق با استفراغ مداوم همراه شود، شرایط وخیم‌تر می‌شود.

 

درایتی ادامه داد: همزمان با رشد شکم، رحم بر عروق خونی فشار وارد می‌کند و موجب محدود شدن جریان خون می‌شود، این عامل، دلیل دیگری برای سرگیجه در بارداری است.

 

وی با اشاره به موقعیت نامناسب خواب در دوران بارداری، افزود: خوابیدن به پشت در اواخر بارداری، فشار زیادی بر روی رگ‌های اصلی بزرگ که خون را از اندام‌های پایین تنه به قلب باز می‌گردانند ایجاد می‌کند و می‌تواند موجب سرگیجه شدید شود که برای بهبود این شرایط باید وضعیت خود را تغییر دهد تا جریان خون به حالت طبیعی بازگردد.

 

این کارشناس مامایی بیان کرد: در دوران بارداری بدن گرمای زیادی تولید می‌کند و گرم شدن بیش از حد، موجب سرگیجه و از حال رفتن در دوران بارداری می‌شود.

 

درایتی اظهار کرد: احتمال کم آبی بدن در دوران بارداری زیاد است و کاهش مصرف آب و افزایش میزان ادرار در دوران بارداری موجب کم آبی بدن می‌شود و کم آبی بدن موجب گرم شدن بیش از حد و احساس سرگیجه می‌شود.

 

وی افزود: پره اکلامپسی، نوعی مسمومیت بارداری است که زنان در اواخر حاملگی به آن دچار می‌شوند و سرگیجه را به همراه دارد.

 

این کارشناس مامایی بیان کرد: پره اکلامپسی، وضعیتی است که باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد چراکه ممکن است عوارض خطرناکی برای مادر و جنین از جمله احتمال مرگ مادر یا از بین رفتن جنین در پی داشته باشد.

 

درایتی بیان کرد: اگر زن باردار دچار سرگیجه شد، باید به یاد داشته باشد که در بیشتر موارد سرگیجه ناشی از پره اکلامپسی نیست.

 

وی کم خونی را یکی دیگر از علل سرگیجه در بارداری دانست و ادامه داد: در دوران بارداری، بدن نیاز به خون بیشتری برای تامین نیازهای مادر و جنین دارد.

 

این کارشناس مامایی بیان کرد: اگر زن باردار در رژیم غذایی خود به اندازه کافی آهن یا فولات (اسید فولیک) دریافت نکند، بدن قادر به تولید گلبول‌های قرمز و تامین خون مورد نیاز نخواهد بود.

 

درایتی خاطرنشان کرد: اندکی کم خونی در هنگام بارداری حتی زمانی که فرد مواد مغذی کافی مصرف می‌کند، طبیعی است اما کم خونی شدید می‌تواند منجر به سرگیجه شود، بدین ترتیب که خون کافی(اکسیژن) به مغز به ویژه در هنگام ایستادن منتقل نمی‌شود.

 

منابع: باشگاه خبرنگاران- فرارو- ایسنا- انتخاب

12jav.net

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.