2024/11/22
۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
پیشنهادات ما
علائم جدید کرونا کرونا چیست؛ تغییر از مشکلات تنفسی به سمت گوارشی

علائم جدید کرونا کرونا چیست؛ تغییر از مشکلات تنفسی به سمت گوارشی

علائم بیماری کرونا تغییر کرده است و اکنون مبتلایان با مشکلات گوارشی مواجه می‌شوند. توضیحات یک متخصص بیماری‌های عفونی را در این رابطه بخوانید.

دوات آنلاین-ویروس کرونا همچنان در حال شیوع در سراسر جهان است و تبعات مرگبار و خسارت‌های زیادی برجا گذاشته است. در این میان نشانه‌های این بیماری نیز تغییر کرده است. اوایل اعلام شده بود علامت اصلی کرونا مشکلات تنفسی است اما حالا مشکلات گوارشی در بیماران دیده می‌شود.

 

مسعود ضیایی استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: به طور معمول بیماری‌های گوارشی رایج در این فصول، مربوط به آلودگی غذایی و ویروسی است که علائم غالب را درد شکم، اسهال و استفراغ مشاهده می‌کنیم. از طرفی بسیاری از اسهال‌های گوارشی مربوط به آلودگی غذایی است که علامت تب به ندرت مشاهده می‌شود. در اسهال‌های ویروسی اگر آزمایش مدفوع انجام شود شواهدی مبنی بر عفونت باکتریایی دیده می‌شود. اسهال مربوط به کرونا به طور معمول، خفیف ظاهر می‌شود که علائم دیگر مانند تنگی نفس، سرفه و سردرد در این وضعیت همراه خواهند شد.

 

او در ادامه افزود: در واقع این پزشک معالج است که باید بر اساس اطلاعات دریافتی و شواهد موجود، نسبت به حاد یا معمولی بودن اسهال و در ارتباط بودن با کرونا تصمیم بگیرد. در بیشتر موارد به سختی می‌توان در این خصوص اعلام نظر کرد؛ زیرا در هفته‌های اخیر علائم بیماری کرونا از مشکلات تنفسی به سمت مشکلات گوارشی تغییر کرده است و بیماران معمولا بدن درد، ضعف بدن، درد شکم و اسهال را تجربه می‌کنند.

 

ضیایی بیان کرد: در این شرایط زمانی باید به سلامت مواد غذایی توجه بسیاری داشته باشیم؛ زیرا موضوع آلودگی مواد غذایی و کرونا بسیار شدت گرفته است.

 

ضدعفونی سبزیجات و خرما برای پیشگیری از کرونا

او گفت: در ماه مبارک رمضان اگر خرمای خشک استفاده می‌شود قابل شستشو است و باید مانند سبزیجات ضدعفونی و شستشو صورت بگیرد. به دلیل عدم شستشوی خرمای رطب، می‌توان آن را به مدت ۵ روز در محل خنک و خشک نگهداری کرد تا احتمال آلودگی ویروس کرونا از بین برود. در این ماه مبارک اگر تصمیمی برای استفاده از نذری مانند حلیم و آش دارید، باید میزان روغن و حبوبات استفاده شده بسیار کم باشد. البته امکان وجود آلودگی برای غذای داغ وجود ندارد، و باید به بهداشتی بودن روش انتقال به خانه و ظرف غذا توجه داشته باشیم.

 

بیشتر بخوانید: زولبیا و بامیه و خرما را چه طور ضدعفونی کنیم؟

 

این متخصص بیماری‌های عفونی درباره حساسیت و آلرژی‌های فصلی مطرح کرد: باید توجه داشته باشیم که امکان تشابه علائم آلرژی فصلی مانند، درد گلو، عطسه، سرفه و حساسیت به مواد ضدعفونی با بیماری کرونا وجود دارد؛ بنابراین در زمان مراجعه برای درمان اگر شخصی سابقه این علائم را دارا بوده است به پزشک معالج اطلاع دهد و باید بدانیم که علائم همراه و حساسیت به مواد ضدعفونی با تب همراه نخواهد بود؛ همچنین ضعف و بدن درد را به طور معمول در حالت شدید مشاهده نمی‌کنیم.

12jav.net

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.