روش درست ضدعفونی کردن خانه برای پیشگیری از کرونا
یک مقام وزارت بهداشت توضیح داده خانه خود را چگونه ضدعفونی و گندزدایی کنیم تا امکان وجود ویروس کرونا را به کمترین حدممکن برسانیم.
دوات آنلاین-ضدعفو.نی و گندزدایی کردن خانه یکی از کارهای مهمی است که باید برای پیشگیری از کرونا انجام بدهیم اما این کار باید درست و اصولی انجام شود.
به نوشته ایسنا، دکتر عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوای مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه گندزدایی سطوح، البسه، نقاط آلوده و ضدعفونی کردن دستها به تنهایی در پیشگیری در برابر کروناویروس کفایت نمیکند، گفت: علاوه بر این کاربرد بدون دلیل گندزداها نه تنها نمیتواند حفاظت کامل ایجاد کند بلکه باعث هدر رفت مواد، تحمیل هزینههای اضافه و در بعضی از افراد ممکن است باعث ایجاد حساسیتهای پوستی و تنفسی شود. بنابراین رعایت بهداشت فردی، شستشوی صحیح دستها با آب و صابون، اجتناب از حضور در اماکن شلوغ و رعایت فاصله مناسب، استفاده به جا از ماسک و دستکش یکبار مصرف و... باید در اولویت قرار گیرد.
ضدعفونی مرتب ضروری نیست
وی در پاسخ به این سوال که گندزدایی سطوح و البسه در منازل چه زمانی لازم است، گفت: در صورت رعایت بهداشت فردی، نظافت و پاکیزگی منزل و همچنین رعایت افراد از دستورالعملهای ذکرشده برای خارج از منزل و در هنگام ورود به منزل و در صورت نبودن علائم بیماری در افراد خانواده، گندزدایی سطوح به طور مرتب ضروری نیست. البته اگر افراد خارج از منزل وسایلی مانند موبایل، کارت بانکی، کلید و... همراه داشته باشند که قابلیت شست و شو با آب و صابون ندارند، گندزدایی آنها لازم است. از سوی دیگر در مجتمعهای مسکونی ضمن رعایت نکات بهداشتی، گندزدایی نقاط مشترک مانند دربهای ورودی، آسانسور، دستگیرهها، پنجرهها و... بستگی به شرایط موجود خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: چه کار کنیم که لباسهایمان به کرونا آلوده نشود
شاهسونی با بیان اینکه ویروسهای دارای پوشش مانند کروناویروس در برابر عوامل گندزدا مقاومت کمتری نسبت به اغلب ویروسهای بدون پوشش دارند، تصریح کرد: بر اساس مطالعات جدید اغلب مواد گندزدا تاثیر بالایی در از بین بردن کروناویروس دارند. در آزمایشهای روی سطوح، اغلب مواد گندزدا شامل اتانول، هیپوکلریت سدیم، پر اکسید هیدروژن و... اثرات گندزدایی با راندمان بالا بر روی کروناویروسها داشتهاند.
از گندزداها بیهوده استفاده نکنید
وی افزود: موضوعاتی مانند غلظت ماده گندزدا، زمان تماس آن با سطح، دما و وجود آلودگیهای ثانویه روی سطوح و... همگی در تاثیر ماده گندزدا موثر است. معمولا در گندزدایی سطوح و وسایل و ضدعفونی کردن دستها باید از غلظتهایی استفاده شود که در مدت زمانهای کوتاه گندزدایی انجام شود. نکته مهم آن است که باید از استفاده بیهوده از گندزداها خودداری شود چرا که کاربرد بدون دلیل گندزداها علاوه بر اتلاف گندزدا، دارای خطرات بهداشتی نیز هست.
در همین زمینه: آیا کرونا از طریق تنفس هم منتقل میشود؟
شاهسونی ادامه داد: با توجه به اینکه بعد از تهیه بعضی از مواد گندزدا زمان ماندگاری باعث کاهش کارایی ماده گندزدا میشود، برای هر مرحله استفاده سعی کنید فقط به مقدار مورد نیاز گندزدا تهیه کنید. محل و شرایط نگهداری بعضی از مواد گندزدا بخصوص بر پایه کلر بر پایداری و درصد کارایی تاثیر گذار است و معمولا باید در جاهای خشک و تاریک و در ظروف تیره نگهداری شوند. اطمینان کامل از بسته بودن درب ظروف ماده گندزدا برای جلوگیری از انتشار یا ریخت و پاشهای اتفاقی مواد بسیار مهم است.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از غلظت های استاندارد و توصیه شده ماده گندزدا، تصریح کرد: همانگونه که استفاده از غلظتهای پایین باعث عدم کارایی و اتلاف هزینه میشود، استفاده از غلظتهای بالا به جز صرف هزینه وایجاد آلودگیهای زیست محیطی، باعث بالا رفتن مقاومت میکروارگانیسمها میشود. مخلوط کردن مواد گندزدا با شویندهها نه تنها باعث بالا رفتن کارایی نمیشود، بلکه باعث کاهش کارایی و اتلاف ماده گندزدا نیز میشود. همچنین دقت کنید در مورد وسایل و تجهیزاتی که میتوانید برای ضدعفونی کردن آن از حرارت استفاده کنید، ترجیحا نباید از مواد گندزدا استفاده کنید؛ بنابراین در مورد وسایل مقاوم به حرارت که نیاز به گندزدایی دارند، میتوان آنها را با جوشاندن در آب به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه گندزدایی کرد.
12jav.net