2024/11/22
۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
پیشنهادات ما
گفت‌وگو با الهام طهموری بازیگر سریال وارش: وارش به هیچ مردی متکی نیست

گفت‌وگو با الهام طهموری بازیگر سریال وارش: وارش به هیچ مردی متکی نیست

الهام طهموری درباره پیچیدگی‌های شخصیت وارش و همچنین چالش‌های او برای بازی در این نقش صحبت کرده است.

دوات آنلاین-الهام طهموری دوره بازیگری دیده و از سال 85 وارد عرصه بازیگری شده و با سریال نفس گرم وارد تلویزیون شد. او در سریال وارش نقش وارش را بازی کرده است. گفت‌وگوی فرهیختگان با طهوری را بخوانید:

 

الهام طهموری چگونه برای نقش وارش انتخاب شد

*چطور برای نقش وارش انتخاب شدید؟

با من تماس گرفتند و من به دفتر مراجعه کردم.

 

*قبلا کار شما را دیده بودند؟

بله، با آقای تخشید سر سریال پرستاران کار کرده بودم و با بازی من آشنا بودند. بعد از آن تماس گرفتند و به دفتر رفتم. در جلسه دوم، به من 6-5 سکانس از نقش وارش را دادند و گفتند این 6-5 سکانس را بخوانید و می‌خواهیم تست دوربین بگیریم. با گریم و لباس و... بود. آن سکانس‌ها را خواندم و خدا را شکر این اتفاق افتاد.

 

*می‌دانید گزینه‌های دیگری هم بودند یا خیر؟

فکر می‌کنم از خیلی‌ها تست گرفتند.

الهام طهوری بازیگر سریال وارش

ویژگی‌های خاص سریال وارش

*این سریال چه ویژگی‌ای داشته که سریال‌های مشابه آن نداشتند؟

6-5سکانس اولی که خواندم، شخصیت خود وارش بود. از خواندن همان‌ سکانس‌ها به شخصیت وارش علاقه‌مند شدم؛ به خاطر بالا و پایین‌هایی که داشت و اتفاقاتی که برای او رخ می‌داد. فکر می‌کنم این فیلمنامه به خاطر همین، از بقیه کارهایی که به سبک این کار بوده، متفاوت است.

تمام داستان‌ها حول محور شخصیت وارش می‌گذرد و فکر می‌کنم یکی از معدود دسته‌هایی است که زن قهرمان قطعی است و یک شخصیت کامل دارد و متکی به یک مرد یا فرد دیگری نیست. فکر می‌کنم این مساله، کار را از بقیه موارد متفاوت می‌کند.بازیگری در نقش اصلی جذابیت دارد.

اگر دهه‌های مختلف را نگاه کنیم، مخصوصا 70 و 80، یکی از مسیرهای میان‌بر برای شهرت، بازیگری نقش‌های زن‌محور است؛ یعنی نقش چنان جذاب است که مثلا ستایش یا پس از باران یا ازیاد رفته‌، چنین مسیری را برای بازیگر خانم ایجاد می‌کند.

مسلما فکر می‌کنم بازی کردن چنین کاراکتری برای بازیگر خیلی خوب است؛ کاراکتری که سخت و یکدست نیست و قهرمان است. قصه وارش در دهه 30 روایت می‌شود و این زن متفاوت از زنانی است که در آن دهه زندگی می‌کردند. فکر می‌کنم اینها برای بازیگر جذاب است.

 

بیشتر بخوانید: نگاهی به سریال وارش؛ بررسی قوت و ضعف‌های داستان و بازیگران

 

*درباره این تفاوت‌ها صحبت کنیم که چه کار می‌کند و با خاستگاه‌هایی که زندگی می‌کند، آنچه اضافه بر هم‌نسلان خود و هم‌جنس‌های خود دارد را از کجا آورده است؛ یعنی بینش، مقاومت و نگاهی که در نسبت با بقیه دارد، از کجا آمده است؟

فکر می‌کنم شخصیت وارش می‌تواند ساده‌ترین راه‌حل‌ها را انتخاب کند. شاید قدری شبیه مابقی زنانی که در آن دهه در روستا زندگی می‌کنند، باشد ولی وارش این کار را نمی‌کند و این به شخصیت قوی و محکمی که دارد و تنهایی‌ای که کشیده، برمی‌گردد. وارش خیلی تنهاست و به غیر از پسرش جاوید، وارش هم آدم تنهایی است. این تنهایی باعث شده این زن، شخصیت قوی و محکمی پیدا کند و به این خاطر می‌گویم از بقیه هم‌نسلان خود متفاوت عمل می‌کند و راحت‌ترین راه را انتخاب نمی‌کند. می‌تواند زیر سایه یک شوهر برود و زندگی کند، ولی سعی می‌کند با او بجنگد و بچه‌ها را خودش بزرگ کند و روی پای خود بایستد و درآمد کسب کند.

 

وارش؛ سریالی زن محور

*با توجه به وجود الگوهای مختلف در حوزه شخصیت‌های زن‌محور، بازی کردن این نقش‌ها هم سخت است و هم راحت. مثال‌های مختلفی وجود دارد؛ از بانوی عمارت تا بانوی سردار و کیمیا... .

فکر می‌کنم هر کدام از این مواردی که مثال می‌زنید، خود یک کاراکتر و شخصیت متفاوت دارند.

 

*ویژگی‌ای که این نقش را متمایز می‌کند، چیست؟ این جنس چه تفاوتی با بقیه دارد؟

اینکه چه تفاوتی با بقیه دارد را واقعا نمی‌دانم چطور توضیح بدهم.

 

*احساسی‌تر، داناتر، مقاوم‌تر و شجاع‌تر است؟ تفاوت وارش با زنان قهرمانی که سابق بر این دیدیم، چیست؟

فکر نمی‌کنم قابل‌مقایسه باشد. آنها در کار دیگر و فضای دیگری بودند و هرکدام از این شخصیت‌ها برای خود فضایی دارند و فکر نمی‌کنم مقایسه‌ای لازم باشد که بین این شخصیت و شخصیت‌های دیگر شود. شخصیت وارش شخصیتی است که به نظر من برای بازیگر سخت است، چون خیلی پیچیدگی دارد. به خاطر پیچیدگی‌های احساسی که دارد، حس استاتیک نسبت به فرزند خود دارد و مادر فرزند خود است، یک حس بسیار پیچیده‌تر برای پسری دارد که پسر خودش نیست، زندگی خود را می‌گذارد و این حس پیچیده و عجیب است.

بدون وجود شوهر و بدون داشتن رابطه خونی بین خودش و آن پسر، تمام زندگی خود را برای این آدم می‌گذارد. من فکر می‌کنم با بقیه کاراکترهایی که شما مثال زدید، با اینکه دقیق در ذهن ندارم چطور بودند، مادر بودن وارش برجسته‌تر است. بیشتر بر پایه مادر بودن است که زندگی خود را می‌چرخاند و جذابیتی که برای من دارد، همین مادر بودن وارش است. به نظر من این ویژگی، وارش را متفاوت می‌کرد و این ازخودگذشته بودن او درباره بچه‌ای که هم‌خون خودش نیست.

 

*تا جایی که اطلاع دارم، لوکیشن عوض می‌شود و داستان هم به جاهای دیگری می‌کشد. کجا برای شما سخت‌تر بود؟ سن در یک جاهایی تغییر می‌کند؟

بله. من دو تا از سن‌ها را بازی می‌کنم. فکر می‌کنم همه بخش‌های شخصیت وارش خیلی سخت بود.

الهام طهوری بازیگر سریال وارش

اختلاف سنی الهام طهوری با شخصیت وارش

*20سال با سن خودتان اختلاف دارد؟

وارش در فاز یک سریال، 25ساله و در فاز دوم 39 ساله است؛ یعنی 9 سال در فاز دوم با سن خودم متفاوت است. همه جا سخت بود. یکی از سختی‌ها کار کردن با بچه‌ها بود. من تصور نمی‌کردم تا این حد سخت باشد. ما از بچه تازه به دنیاآمده یک‌روزه داشتیم تا بچه 7-6 ماهه که بعد بزرگ می‌شوند. تا 7-6 ماه خیلی سخت بود و از سختی‌هایی بود که واقعا اذیت می‌کرد و بالاخره نقش یک زن روستایی را بازی کردن، به خاطر نوع کارهایی که انجام می‌دهد، مثلا بچه را به کمر می‌بندد یا هیزم جابه‌جا می‌کند و... یک‌سری سختی‌هایی دارد.

 

*برای ایفای این نقش نگاهی به شخص خاص یا بازی یک فرد خاص، چه در داخل و چه در خارج داشتید؟

خیر. این‌طور نبود. بیشتر سعی می‌کردم در همان روستاها و از خانم‌های روستایی الگو بگیرم. برای من بیشتر ساختن حس درونی وارش مهم بود، چون مخاطب گذشته این نقش را نمی‌شناسد و باید این حس منتقل می‌شد که چه اتفاقی به سر او و شوهر اولش آمده است. سعی می‌کردم بیشتر روی این چیزها تمرکز کنم.

12jav.net

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.