چرا روغن کنجد بهترین روغن برای مصرف روزانه است
از مصرف روغن تا حدامکان خودداری کنید و بدانید توصیه شده روغن کنجد به جای روغنهای اشباع شده استفاده شود برای اینکه بدانید چرا روغن کند بهترین روغن برای مصرف روزانه است متن زیر را بخوانید
دوات آنلاین-بالارفتن کلسترول خون یکی از مهمترین دلایلی است که باعث میشود پزشکان توصیه کنند از روغن کمتری استفاده کنیم اما آیا حذف کردن کامل روغن برای بدن مفید است؟ آیا بدن میتواند بدون چربی ادامه حیات بدهد؟ اگر به جای روغنهای حیوانی از روغن های گیاهی مانند روغن کنجد استفاده کنیم چه تاثیری بر سلامت ما دارد؟
لبنیات چرب و گوشتهای پرچربی به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب اشباع موجب افزایش کلسترول خون و بروز بیماریهای قلبی-عروقی میشوند به همین دلیل است که وقتی چربی خون شما بالا میرود پزشکان توصیه میکنند تا از استفاده ازروغن پرهیز کنید اما مقصود هر روغنی نیست. بلکه روغنهای اشباع شدهاست.
روغنهای گیاهی مانند روغن زیتون، کنجد، کلزا، سبوس برنج، آفتابگردان، لوبیای سویا و... میتواند جایگزین روغنهای هیدروژنه شود تا کلسترول بد خون کاهش یابد.
دقت در نوع غذای مصرفی شامل کاهش مصرف زرده تخممرغ به سه تا چهار عدد در هفته و عدم مصرف امعا و احشا دامی مانند دل، جگر و قلوه که حاوی مقادیر زیادی چربی هستند، موثر خواهد بود.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، افزایش مصرف سبزیجات و میوهها میتواند علاوه بر دریافت املاح و ویتامین مورد نیاز، با دریافت مقدار فیبر بیشتر، منجر به کاهش سطح کلسترول شود.
اما روغن گیاهی کنجد در بین روغنهای خوراکی به ملکه روغنها مشهور است. ترکیب اسیدهای چرب روغن کنجد به گونهای است که برای هر سه مصرف سرخ کردن، پخت و پز و سالاد قابل استفاده است.
روغن کنجد منبع ویتامین E است به همین دلیل مصرف آن کلسترول خون را کاهش می دهد.
اسیدهای چرب غیراشباعی که در این روغن وجود دارد، آن را به یک عامل کنترل کننده چربی خون تبدیل کرده و کسانی که چربی خون و فشار خون بالا دارند، بهتر است که این روغن برای تهیه غذاهای روزانه شان استفاده کنند.
مصرف مرتب روغن کنجد اضطراب را کاهش می دهد، گردش خون را تقویت می کند، مانع اختلالات عصبی می شود و سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند. مصرف روغن کنجد، نشاط آور است، هوشیاری ایجاد می کند، به رفع عصبانیت کمک می کند، دردهای مزمن و گرفتگی عضلات را کاهش می دهد و برای افرادی که از کم خونی و سرگیجه رنج می برند مفید است.
روغن کنجد از روغن های غیراشباع است. ارزش غذایی این روغن بسیاری بالاست زیرا بیشترین اسیدهای چرب آن «لینولییک اسید» (امگا 6) و «لینولنیک اسید» (امگا 3) هستند که هر دوی آنها از اسیدهای چرب ضروری اند و دریافت روزانه شان به علت اینکه بدن قادر به تولید آنها نیست و باید از طریق رژیم غذایی به بدن برسند، توصیه می شود.
از بارز ترین خواص درمانی روغن کنجد در پیشگیری و درمان سرطانهای سینه، پروستات و سرطانهای دستگاه گوارش ، سکته های قلبی و بسته شدن عروق(تصلب شرایین) است که با وجود این خواص درمانی بی نظیر این روغن به ملکه روغن ها بدل شده است. روغن کنجد دارای مقدار زیادی گاما توکوفرول است که فعالیت آنتی اکسیدانی اش زیاد است و دارای مقدار کمتری دلتا و آلفا توکوفرول است.
این خاصیت آنتی اکسیدانی مقاومت روغن را در برابر حرارت افزایش می دهد. آنتی اکسیدان روند پیری را به تعویق می اندازد و سبب افزایش طول عمر می شود.
مصرف این روغن برای ماساژ یکی از بهترین هاست و همچنین با توجه به مقدار کلسیم بیشتر در مقایسه با لبنیات در سنین پایین باعث پیشگیری از خشکی مفاصل و پوکی استخوان در سنین مینسالی و سنین بالا می شود.
روغن کنجد، فشار خون را پایین می آورد، کلسترول مفید را افزایش و کلسترول مضر را کاهش می دهد و به حفظ فشار طبیعی خون کمک می کند.
ارتباط بین افزایش چربی های خون و بیماری های قلبی عروقی به خوبی آشکار است.
خواص ذکر شده در مورد روغن کنجد بدین معنا نیست که شما آزادید هر چقدر که می خواهید از روغن کنجد در طی یک روز استفاده نمایید. به خاطر داشته باشید که کالری همه روغن ها یکسان است و هر یک قاشق چایخوری آن حدود 45 کیلو کالری انرژی دارد پس مراقب باشید تا با مصرف بی رویه آن دچار اضافه وزن و در پی آن مشکلات و بیماری های مختلف نشوید.
12jav.net