2024/04/25
۱۴۰۳ پنج شنبه ۶ ارديبهشت
پرونده‌هایی درباره عمل‌های اشتباه و پرخطا و شکایت از پزشکان

پرونده‌هایی درباره عمل‌های اشتباه و پرخطا و شکایت از پزشکان

بیشتر خطاهای پزشکی به ‌دلیل انجام عمل‌های جراحی‌های زیبایی توسط افراد غیر متخصص است.

دوات آنلاین-خطای پزشکی یکی از واقعیت‌های جامعه پزشکی است که نه فقط در ایران بلکه در سراسر جهان ممکن است رخ بدهد. در ایران بیشتر خطاهای پزشکی به جراحی‌های زیبایی برمی‌گردد  و البته دلیل اصلی آن این است که اغلب این جراحی‌ها توسط متخصصان انجام نمی‌شود. چنین عمل‌های اشتباه و پرخطایی باعث شکایت از پزشکان و گاه محکومیت آنها می‌شود.

 

عمل لاغری مرگبار

در یک نمونه زنی 40 ساله قصد داشت با انجام جراحی لاغر شود اما هنگام عمل روده‌اش پاره و در نهایت فوت شد. برای لاغر شدن خود را به‌ دست جراح زیبایی سپرده بود بر اثر پاره شدن روده‌اش جان باخت.

 

این زن که ستاره نام داشت از زمان بارداری دچار اضافه وزن شده بود به همین دلیل تصمیم گرفت جراحی لاغری انجام بدهد و  چربی‌های اضافه شکم و پهلو را اخارج کند.

 

ستاره در یک بیمارستان خصوصی عمل شد و بعد از اتمام کار با تشخیص پزشک به خانه بازگشت اما در شکم خود درد شدیدی را احساس می‌کرد به همین دلیل خانواده‌اش او را دوباره به بیمارستان منتقل کردند و این بار ستاره جان باخت.

 

در بررسی‌های پزشکی قانونی علت مرگ عفونت شکمی بر اثر سوراخ شدگی روده باریک در جریان عمل اعلام شد  و متخصصان مرگ بیمار را به‌ دلیل انجام عمل غیراصولی ساکشن چربی تشخیص داده و پزشک معالج را به‌دلیل نداشتن مهارت کافی و لازم در تکنیک جراحی، پاره کردن روده باریک و عدم مدیریت صحیح عوارض پس از عمل، به میزان 80 درصد مقصر شناختند.

 

در نهایت بعد از برگزاری جلسات دادگاه و رسیدگی به پرونده قاضی این پزشک را  از جنبه عمومی جرم به پرداخت 15 میلیون تومان جریمه جایگزین حبس و از جنبه خصوصی به پرداخت بهای ریالی 80 درصد دیه زن مسلمان در حق خانواده «ستاره» محکوم کرد.

 

بیشتر بخوانید:

مرگ زن جوان زیر دستگاه بیهوشی غیراستاندارد

 

مرگ پسر 7 ماهه پس از ختنه

 

مرگ به خاطر تزریق گونه

 

باز هم جراحی زیبایی مرگبار

در پرونده‌ای دیگر پسری که تصادف کرده و صورتش صدمه شدید دیده بود تصمیم گرفت جراحی زیابیی انجام بدهد اما او هم ساعتی بعد از عمل بر اثر ایست قلبی و تنفسی جان باخت.

 

در بررسی‌های تخصصی مسئول فنی وقت بیمارستان و متخصص بیهوشی مقصر شناخته شدند. به این ترتیب مسئول فنی وقت بیمارستان را به‌دلیل نبود نظارت بر حضور پزشک کشیک در بخش مراقبت‌های ویژه و متخصص بیهوشی هر کدام به میزان 35 درصد در مرگ «میثم» مقصر دانستند و  قاضی پرونده پس از بررسی شواهد و مدارک و نظریه کمیسیون پزشکی و شنیدن اظهارات طرفین، مسئول فنی وقت بیمارستان و متخصص بیهوشی را از جنبه عمومی جرم هر کدام به پرداخت 10 میلیون تومان جریمه نقدی جایگزین یک سال حبس و متهم ردیف اول را به پرداخت 30 درصد دیه و متخصص بیهوشی را به پرداخت 40 درصد دیه کامل انسان محکوم کرد.

 

مرگ بیمار به‌دلیل سهل‌انگاری

در پرونده‌ای دیگر کادر درمانی اتاق عمل یک بیمارستان که به‌دلیل سهل‌انگاری در رسیدگی به وضعیت مرد میانسال بعد از عمل جراحی باعث مرگ وی شده بودند از سوی قاضی دادگاه جرایم پزشکی مقصر شناخته شدند.

 

این مرد که «مرتضی» نام داشت به‌دلیل بیماری و مشکلات اورولوژی تحت درمان قرار گرفت مدتی بعد علایم بیماری تا حدود زیادی از بین رفت و به‌نظر می‌رسید بیماری‌اش تحت کنترل درآمده است. پزشکان نیز عمل جراحی را برای وی ضروری ندانستند. اما چند هفته بعد «مرتضی» به‌دلیل احساس درد شدید در ناحیه لگن با آمبولانس به بیمارستان انتقال یافت.

 

درد آنقدر شدید بود که پزشکان پس از انجام چند آزمایش، بلافاصله بیمار 61 ساله را به اتاق عمل بردند. جراحی اول موفقیت‌آمیز به نظر می‌رسید اما سهل‌انگاری کادر اتاق عمل در گذاشتن سوند برای بیمار سبب پارگی مجاری ادراری وی شد. وقتی پزشک معالج متوجه این ماجرا شد چاره‌ای جز جراحی ترمیمی نداشت. این جراحی‌های ضروری در بازه زمانی دو هفته چندین بار تکرار شد اما بدن این بیمار میانسال توان تحمل جراحی‌های پی‌درپی را نداشت و او در شانزدهمین روز بستری تسلیم مرگ شد.

 

با مرگ «مرتضی»، خانواده وی از مسئولان بیمارستان شکایت کردند چراکه بیماری سبب مرگ او نشده بود بلکه یک اشتباه در سوندگذاری، باعث این اتفاق شده بود.

 

در کمیسیون پزشکی اول و دوم که در فاصله چند ماه پس از مرگ مرد 61 ساله برگزار شد، با توجه به اینکه مدارک پزشکی بیمار نشان می‌داد او به‌دلیل پارگی مجاری ادراری پس از چندین عمل جراحی جان باخته بود، اعضای کمیسیون؛ پزشک معالج را به میزان 20 درصد، مسئول فنی را به‌دلیل استفاده از نیروی بی‌تجربه به میزان 15 درصد و پزشک کشیک را به‌دلیل تأخیر در شروع درمان و انتخاب روش نامناسب برای رفع عوارض 35 درصد مقصر شناختند.

این رأی با اعتراض متهمان به کمیسیون 7 نفره فرستاده شد و این بار کارشناسان پزشک معالج را به‌دلیل حضور نیافتن بر بالین بیمار، انجام درمان ناصحیح و نداشتن نظارت کافی برای امور درمانی توسط پرستار 55 درصد و مسئول فنی بیمارستان را به علت نبود نظارت کافی بر عملکرد پرستاران 15 درصد مقصر شناختند اما پزشک کشیک تبرئه شد.

 

نظریه این کمیسیون نیز مورد اعتراض قرار گرفت و کمیسیون 9 نفره بار دیگر پرونده را بررسی و اعلام نظر کرد.بدین ترتیب کیفرخواست پرونده با موضوع تقصیر در امر پزشکی منجر به قتل غیرعمدی صادر و پرونده برای رسیدگی به شعبه 1043 دادگاه کیفری 2 (مجتمع شهید قدوسی) به ریاست قاضی محبوب افراسیاب ارسال شد. قاضی نیز پس از بررسی شواهد و مدارک و شنیدن اظهارات طرفین، هر سه متهم پرونده را از جنبه عمومی جرم در مجموع به پرداخت 30 میلیون تومان جزای نقدی جایگزین یک سال حبس و از جنبه خصوصی پزشک معالج را به پرداخت 45 درصد، پزشک کشیک را 15 درصد و مسئول فنی را به پرداخت 10 درصد دیه کامل انسان محکوم کرد.

 

12jav.net

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.