2022/08/08
۱۴۰۱ دوشنبه ۱۷ مرداد
تلخی زیتون را چطور از بین ببریم؟

تلخی زیتون را چطور از بین ببریم؟

با ترفندها و راهکارهای گرفتن تلخی زیتون در خانه آشنا شوید. این راه حل ها خیلی ساده اما عملی و کاربردی هستند.

دوات آنلاین-یکی از دلایلی که باعث می شود خیلی از ما زیتون را در سفره غذای خود نگذاریم موضوع تلخی آن است حال آنکه با روش های خانگی و ساده می توان تلخی آن را گرفت و از میل کردن آن هم لذت برد.

خوابنادن زیتون در آب تلخی آن را می گیرد

گرفتن تلخی زیتون با آب و نمک

همه انواع زیتون ها تلخ هستند که راه از بین بردن تلخی آن ها شستشوی چند باره شان با آب است یعنی اینکه زیتون ها را سه یا چهار بار باید بشوییم و سپس بعد از هر بار شستن در آب نمک بخوابانیم تا طعم مطلوبی به دست آورد.

 

بیشتر بخوانید: چکار کنیم خیار شور کپک نزند

 

برای این که زیتون ها کاملا در آب غرق شوند و روی آب نیایند، می توانید از یک صافی کمک بگیرید. صافی را روی دهانه ظرفی بگذارید که زیتون ها را در آن خیس کرده اید. فشار ناشی از وجود صافی می تواند کمک کند که زیتون ها روی آب نمانند. اگر لازم شد یک جسم سنگین را داخل صافی قرار دهید. در هر دو روش اگر سطح زیتون ها با هوا در تماس باشد، منجر به اکسید و تیره شده رنگ زیتون و تغییر رنگ آن به سمت قهوه ای و سیاه می شود. همچنین روند رفع تلخی بخشی از زیتون که از سطح آب بیرون است، به تعویق می افتد. فراموش نکنید که روی زیتون ها باید به اندازه ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر آب باشد.

 

پس از اینکه تلخی زیتون ها از بین رفت دوباره آن ها در آب نمک که مقدار شوری اش مطابق میل شماست ، بریزید . سپس بر روی زیتون ها 2 قاشق روغن زیتون و یک قاشق گلپر بریزید و در جای خنک به غیر از یخچال نگه دارید.

چگونه می توانیم تلخی زیتون را بگیریم

رفع تلخی زیتون با جوش شیرین

جوش شیرین از جمله مواد قلیایی خوراکی از دسته محلول بی‌کربنات‌ها است که برای فرآوری انواع زیتون‌های تلخ و شیرین کردن آن استفاده می‌شود. برای این کار می‌توانید در ظرف حاوی زیتون و آب و نمک مقداری جوش شیرین نیز افزود و یا می‌توان به جای نمک به این محلول مقداری جوش شیرین نیز اضافه کرد تا سریع‌تر تلخی زیتون گرفته شود.

 

با زیتون نرسیده چه کنیم

زیتون های سبز و نارس را در محلول قلیایی می خوابانند تا تلخی آن ها گرفته شود سپس برای مدتی در آب نگه می دارند و سپس این زیتون ها را در ظرف دارای مخلوط آب، نمک و سرکه می گذارند و یا با روش آب نمک تلخی این زیتون ها را از بین می برند.

 

دلیل تلخی زیتون

زیتون ها را در خانه هم می توان عمل آورد اما بیشتر افراد مصرف کننده به علت وقت زیادی که این کار می برد ترجیح می دهند زیتون آماده تهیه کنند.

 

بیشتر بخوانید: روش درست نگهداری تخم مرغ در یخچال

 

رنگ زیتون به نوع آن بستگی دارد اما اگر زیتون ها پس از بیرون آوردن از محلول قلیایی در معرض هوا باشند رنگ شان سیاه می شود. محلول های قلیایی خوراکی همان مخلوط ،آب و جوش شیرین و آهک هستند.

 

زیتون را به این روش حتی در خانه نیز می توان عمل آورد، اما به دلیل وقت گیر بودن این فرآیند، بیشتر مصرف کنندگان، زیتون آماده را ترجیح می دهند. بعضی از زیتون ها پس از عمل آوردن سیاه می شوند.

 

اگر زیتون پس از بیرون آوردن از قلیاب مدتی در معرض هوا قرار گیرد، رنگش به سیاهی می زند. البته رنگ زیتون بیش از همه به نوع آن مربوط می شود.در مورد محلول های قلیایی خوراکی، ترکیب آب و بی کربنات ها مثل جوش شیرین و آهک که برای مربای بالنگ استفاده می شود.

 

منابع: نمانک - افق کوروش - نیکی صالحی

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.