2024/11/21
۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ آذر
پیشنهادات ما
 مصرف خودسرانه گیاهان دارویی می‌تواند خطرناک باشد
یک متخصص طب سنتی ایرانی:

مصرف خودسرانه گیاهان دارویی می‌تواند خطرناک باشد

برخی گیاهان دارویی با داروهای رقیق‌کننده خون مانند «وارفارین» تداخل دارند و می‌توانند باعث خونریزی در بیمار شوند.

دوات آنلاین-این روزها استفاده از داروهای گیاهی رواج زیادی پیدا کرده و حتی برخی مردم با این تصور که چنین داروهایی عوارض ندارد خودسرانه داروهای گیاهی را مصرف می‌کنند. دکتر «سیدمصطفی اعرج خدایی»، متخصص طب سنتی ایرانی معتقد است مصرف خودسرانه گیاهان دارویی می‌تواند در برخی موارد خطرناک باشد. خلاصه‌ای از نظرات او را بخوانید:

  • تجویز داروهای گیاهی و گیاهان دارویی باید تنها توسط پزشک متخصص طب سنتی انجام شود، چون مصرف خودسرانهی داروهای گیاهی و گیاهان دارویی نیز همانند داروهای شیمیایی می‌تواند عارضه ایجاد کند، به طوری‌که برخی گیاهان دارویی با داروهای رقیق‌کننده خون مانند «وارفارین» تداخل دارند و می‌توانند باعث خونریزی در بیمار شوند.
  • شیرین‌بیان نباید با داروهای قلبی موثر در درمان آریتمی‌ها هم‌چنین در بیماران مبتلا به عارضه پر فشاری خون  مصرف شود. هم‌چنین گیاه بابونه نیز با آسپرین و داروهای خواب‌آور تداخل مصرف دارد.
  • دانه‌های سیاه دانه امروزه به‌صورت متداول توسط افراد مختلف و بدون تجویز پزشک متخصص استفاده می‌شوند و این در حالی است که افزایش فشار خون و ایجاد اختلال در ضربان قلب از عوارض جانبی آن بشمار ‌می‌آیند.
  • طب سنتی ایرانی می‌تواند نقش مهمی در حفظ سلامت افراد ایفا کند. طب سنتی ایران بر پایه تئوری اخلاط پایه‌گذاری شده است، به طوری‌که سلامتی در این مکتب به‌عنوان تعادل چهار خلط بلغم، سودا، صفرا و دم تعریف میشود و در صورت به هم خوردن تعادل این چهار خلط در بدن، فرد دچار بیماری می‌شود.
  • توجه به بحث پیشگیری به‌عنوان یک اولویت در طب ایرانی از ویژگی‌های مهم این طب بشمار می‌آید، به این معنی که طب ایرانی می‌خواهد به ما بگوید چه کنیم تا بیمار نشویم. حکمای بزرگی چون «اخوینی» و «ابن‌سینا» نیز در تعریف علم طب، حفظ سلامتی را اولویت اول طب و طبیب دانسته‌اند.
  • اصول شش‌گانه طب سنتی ایرانی برای حفظ سلامت مردم شامل  توجه به روش غذا خوردن و نوع غذای مصرفی، خواب و ورزش از اصول مورد تایید طب ایرانی است.
  • متخصصان طب سنتی ایران ابتدا شرح حال بیمار را به طور کامل اخذ کرده و پس از تشخیص بیماری، با در نظر گرفتن فاصله ایجاد شده از مزاج اصلی و یا مزاج حالت سلامتی، برنامه درمانی برای فرد را ارائه می‌کنند.
  • هم‌اکنون شماری از پزشکان عمومی پس از شرکت در آزمون ورودی رشته طب سنتی، وارد دانشگاه‌های علوم پزشکی شده و پس از طی دورههای آموزشی مختلف عملی و آشنایی با داروهای مختلف در حوزه طب سنتی و با گذشت 4.5 سال آموزش و ویزیت بیماران، وارد بازار کار شده هم‌چنین به عنوان عضو هیئت علمی وارد مراکز دانشگاهی و دانشکده‌های طب سنتی می‌شوند.
12jav.net

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.