2025/12/15
۱۴۰۴ دوشنبه ۲۵ آذر
طرز پخت 3 غذای محلی ته تالی ، بیشت واش و دیگچه

طرز پخت 3 غذای محلی ته تالی ، بیشت واش و دیگچه

در این مطلب می‌خواهیم طرز پخت سه‌نوع غذای محلی را که شاید کمتر اسم آنها را شنیده یا میل کرده باشید، به شما آموزش بدهیم؛غذاهایی که علاوه بر طعم و مزه‌ای متفاوت، سرشار از ویتامین و خاصیت هستند.

دوات آنلاین-در این مطلب می‌خواهیم طرز پخت سه‌نوع غذای محلی را که شاید کمتر اسم آنها را شنیده یا میل کرده باشید، به شما آموزش بدهیم؛غذاهایی که علاوه بر طعم و مزه‌ای متفاوت، سرشار از ویتامین و خاصیت هستند.

 

ته تالی

مواد لازم:

 

گوشت چرخ‌کرده: نیم کیلو / سیب‌زمینی: 3 عدد / پیاز: 3 عدد / گوجه فرنگی: 4 عدد / فلفل دلمه‌ای: یک عدد / روغن: یک قاشق غذاخوری / غوره، لواشک، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و رب‌گوجه: به میزان دلخواه

 

روغن را در قابلمه ریخته، روی شعله می‌گذاریم و دو عدد از پیازها را خرد کرده و در آن می‌ریزیم و کمی تفت می‌دهیم تا پیازها نرم شود. یک پیاز را رنده کرده و با گوشت چرخ‌کرده، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه مخلوط کرده و خوب ورز می‌دهیم. تکه‌هایی از آن را برمی داریم و در کف دست کمی پهن کرده و روی پیازها می‌چینیم. سیب‌زمینی‌ها را پوست کنده و آنها را خرد یا حلقه‌حلقه کرده و روی گوشت‌ها می‌گذاریم. حالا نوبت گوجه‌فرنگی و فلفل است. آنها را هم برش می‌زنیم و روی سیب‌زمینی‌ها می‌چینیم. غوره و تکه‌های کوچک لواشک را در قابلمه می‌ریزیم و رب را دریک لیوان آب حل می‌کنیم و روی مواد می‌ریزیم. درقابلمه را گذاشته و حرارت را کم می‌کنیم تا مواد به آرامی پخته شود. برای پخت این غذا پانزده دقیقه زمان کافی است.

 

بیشت واش

مواد لازم:

 

عدس: 2 پیمانه / اسفناج: 2 کیلو / سیب‌زمینی: 3 عدد / شیر: یک لیتر / گردو: 100 گرم / روغن: نصف پیمانه / پودر زیره، نمک و فلفل سیاه: از هرکدام یک قاشق غذاخوری

 

عدس را نیم ساعت قبل از پخت خیس کرده و بعد آبش را عوض می‌کنیم و همراه اسفناج شسته و خرد شده و سیب‌زمینی‌های خرد شده و شیر در ظرف مناسبی ریخته و روی حرارت گذاشته و می‌پزیم.

 

روغن را در یک تابه ریخته وقتی کمی داغ شد، زیره و فلفل را درآن تفت می‌دهیم و گردوی خرد شده را هم اضافه کرده و دوباره تفت می‌دهیم تا خامی آن گرفته شده و سرخ شود. سپس آن را همراه با نمک به مواد داخل قابلمه اضافه کرده و روی شعله کم می‌گذاریم تا جا بیفتد.

 

دیگچه

مواد لازم:

 

برنج نیم دانه: نیم کیلو / شکر: 250 گرم / شیر: 3 لیتر / هل ساییده: 20 گرم / زعفران آب‌شده: یک قاشق غذاخوری / خلال پسته و بادام: 50گرم

 

برنج را دو ساعت خیس کرده و بعد در آبکش می‌ریزیم تا آبش گرفته شود. سپس همراه شیر در قابلمه ریخته و حدود دو ساعت روی شعله کم می‌گذاریم؛ البته باید مدام آن را هم بزنیم تا ته نگیرد. وقتی برنج کامل پخت شکر و هل را اضافه می‌کنیم و دوباره هم می‌زنیم تا شکرکامل حل شود. در این مرحله شعله پخش کن را روی گاز گذاشته و در قابلمه را دمکنی گذاشته و روی حرارت می‌گذاریم تا مانند برنج دم بکشد. بعد از حدود نیم ساعت (بستگی به غلظت دیگچه دارد) آن را در ظرف مناسبی برگردانده و مانند کیک برش می‌زنیم.

 

روی برش‌های دیگچه را با زعفران و خلال پسته و بادام تزیین و سرو می‌کنیم.

 

منبع: جام جم

12jav.net

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.