توصیههای غذایی هنگام مصرف آنتیبیوتیک
پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که معمولا باکتری سالم شناخته میشوند. این ترکیبها برخی از عوارض جانبی آنتی بیوتیکها از قبیل نفخ و اسهال را کاهش میدهند. پریبیوتیکها نیز منابع غذایی برای باکتریهای مفید روده هستند. تغذیه باکتریهای مفید قبل و بعد از مصرف آنتی بیوتیکها به توازن باکتریهای روده کمک میکند. پیاز، سیر و موز نیز از جمله خوراکیهای حاوی مقدار کمی پریبیوتیک هستند.
دوات آنلاین-هنگامی که آنتیبیوتیک مصرف میکنید باید رژیم غذایی خاصی را رعایت کنید تا بدنتان آسیب نبیند. خوردن خوراکیهای زیر که مدیکال نیوز تودی آنها را معرفی کرده است، در این مواقع بسیار ضروری است:
پروبیوتیکها و پریبیوتیکها: پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که معمولا باکتری سالم شناخته میشوند. این ترکیبها برخی از عوارض جانبی آنتی بیوتیکها از قبیل نفخ و اسهال را کاهش میدهند. پریبیوتیکها نیز منابع غذایی برای باکتریهای مفید روده هستند. تغذیه باکتریهای مفید قبل و بعد از مصرف آنتی بیوتیکها به توازن باکتریهای روده کمک میکند. پیاز، سیر و موز نیز از جمله خوراکیهای حاوی مقدار کمی پریبیوتیک هستند.
خوراکیهای تخمیر شده: این خوراکیها منبع خوبی از باکتریهای مفید به حساب میآیند. تمامی خوراکیهای تخمیر شده دارای میکروارگانیسم هستند اما گرما و فرآیند تصفیه میتواند باکتریهای مفید را از بین ببرد.
ویتامین K: آنتی بیوتیکها با تمامی انواع باکتریها حتی مواردی که به بدن کمک میکنند مقابله میکنند. برخی از باکتریها ویتامین K تولید کرده که بدن برای لخته شدن خون به آن نیاز دارد. افراد برای کاهش اثر آنتی بیوتیکها روی سطح ویتامین K میتوانند از مواد خوراکی چون کلم، اسفناج و سبزی جعفری مصرف کنند.
فیبر: فیبر تولید باکتریهای مفید روده را تحریک میکند. همچنین افراد باید از مصرف خوراکیهای سرشار از فیبر در حین مصرف آنتی بیوتیکها خودداری کنند زیرا ممکن است بر چگونگی جذب دارو تاثیر بگذارد.
همچنین برخی از مواد خوراکی در تاثیرگذاری آنتی بیوتیکها اختلال ایجاد میکنند که از آن جمله میتوان به گریپ فروت و آب این میوه و نیز مواد الکلی اشاره کرد.
منبع: ایسنا
12jav.net