مکملهای ویتامین واقعا بیخاصیت هستند؟
گروهی از متخصصان تغذیه در یک مطالعه جدید ادعا کردهاند که بیشتر مکملهای ویتامین بیتاثیر هستند.
دوات آنلاین-خیلی از ما به دلیل کبودهای ویتامینی از انواع مکملها استفاده میکنیم ولی گروهی از متخصصان تغذیه در یک مطالعه جدید ادعا کردهاند که بیشتر مکملهای ویتامین بیتاثیر هستند.
بیشتر افراد مکملهای ویتامین و مواد معدنی را در رژیمهای غذایی خود گنجاندهاند هرچند، شواهدی وجود دارد که نشان میدهد شناختهشدهترین این مکملها در حقیقت بی خاصیت هستند.
به گزارش ساینس الرت، بررسی انجام گرفته روی دادههای موجود در فاصله سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ نشان میدهد که بسیاری از مولتی ویتامینهای شناخته شده همچون ویتامین C، ویتامین D و مکملهای کلسیم هیچ فایدهای برای سلامت افراد ندارند. همچنین شواهدی مبنی بر اینکه مصرف آنها خطر بیماری قلبی-عروقی، حمله قلبی، سکته مغزی یا حتی مرگ را کاهش میدهد، وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: عوارض و راههای جبران کمبود ویتامین دی
یکی از محققان ارشد این مطالعه از دانشگاه تورنتو گفت: در بررسیهای انجام گرفته به تاثیرات مثبت ناچیزی از پرمصرفترین مکملها دست پیدا کردیم که افراد از آنها مصرف میکنند. همچنین مصرف مولتی ویتامینها، ویتامین C، ویتامین D و مکملهای کلسیم درصورتیکه ضرری نداشته باشند فایدهای هم برای سلامتی ندارند.
با این حال این متخصصان میگویند تعداد محدودی از این مکملها همچون اسید فولیک و ویتامینهای B میتوانند در کاهش خطر بیماری قلبی-عروقی و سکته مغزی نقش داشته باشند.
همچنین در این آزمایش ویتامینهای A، B۱، B۲، B۳، B۶، B۹، C، D و کاروتن، کلسیم، آهن، روی، منیزیم و سلنیوم مورد بررسی قرار گرفتند. بررسیها نشان داد برخی از ویتامینها از مابقی مکملها مفیدتر هستند. به طور مثال "روی" (زینک) در درمان سرماخوردگی تاثیرگذارتر است که گاهی اوقات ویتامین C این ویژگی را ندارد.
منبع: ایسنا
پیشنهاد سردبیر: این نشانهها؛ یعنی مشکوک به ام.اس
پیشنهاد سردبیر: تبلیغات نادرست برای سفیدکردن دندانها
پیشنهاد سردبیر: تبلیغ خوشصدا شدن با جراحی حنجره
12jav.net